Menü bezárása

Milyen követelményei vannak az amerikai területre történő belépésnek?

Amikor megérkezel a repülőtérre vagy a kikötőbe, akkor az utazók ellenőrizve lesznek az Amerikai Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatala, a Vámügyi és Határvédelmi Iroda által. Csak ők dönthetnek arról, hogy beléphetsz-e az USA-ba. Ahhoz, hogy alkalmas legyél az amerikai területre való belépésre, a következők kötelezőek:

  • Tiszteld a Bevándorlási és Állampolgársági törvény kritériumait.
  • Az ESTA nyomtatványod legyen jóváhagyott .
  • Rendelkezz érvényes útlevéllel a Vízummentességi Programhoz.
  • Ne jelents fenyegetést az egészségre, wellness védelemre, vagy az ország biztonságára.
  • Lemondasz arról a jogodról, hogy fellebbezz, vagy vitatkozz a CBP jogosultságoddal kapcsolatos döntésével. A jogodról való lemondás a biometrikus azonosítás és az ujjlenyomatok és a személyes fotók elfogadásával bekövetkezik. Az egyetlen eset, amikor a CBP elfogadja a fellebbezést ha menedéket kérsz.
  • Az előző USA-ba, Vízummentességi Program alatt történő belépéseid alkalmával is meg kell felelned

Férfi példa

Első példa: Márk

Márkot a barátai és a rokonai között az adatvédelmi kérdésekkel szemben különösen paranoiásnak ismerik. Szereti, ha az élete és az érdeklődési köre nem tudódik ki.

Márk az elmúlt hónapban volt először az USA-ban, Seattle-ben. Márk nagy meglepetésére a a bevándorlási ellenőrzéskor miután az ügynök tanulmányozta az útlevelét és az utazási engedélyét, megkérte arra, hogy folytassa a regisztrációt az ujjlenyomatával és egy futóval.

El lehet képzelni mennyire meg volt lepődve Márk, aki erre azonnali magyarázatot kért a bevándorlási ügynököktől. Markkal azonnal abbahagyatták a panaszkodást.

A Vízummentességi Programon belül elfogadod annak a lehetőségét, hogy az amerikai hatóságok szűrővizsgálatot alkalmazzanak Veled kapcsolatban, melyet minden utazóra elvégeznek.

Azt javasoljuk, hogy légy nagyon megfontolt és együttműködő az amerikai bevándorlási ügynökökkel. Az ügynökök nagyon komolyan veszik a munkájukat. Sőt mi több, rajtuk múlik, hogy beengednek-e az USA-ba vagy sem.

Nem együttműködő vagy gyanús viselkedés még széleskörűbb ellenőrzéseket válthat ki a személyeddel kapcsolatban és így tovább eltarthat az ellenőrzés, még mielőbb beléphetnél az országba.

 

Női példa

Második példa: Shelly

Shelly egy szingapúri lakos, akinek az országában 2001-ben az amerikai nagykövetség megtagadta a tanulói turista vízum kiadását.

A következő hónapban Miamiba akart utazni, így online kitöltötte az ESTA űrlapot. Arra a kérdésre, hogy a múltban elutasították-e már a belépését az USA-ba jóhiszeműen nem-el válaszolt.

A Miami Nemzetközi Repülőtérre történő érkezésekor, a bevándorlási ellenőrzéskor Shellynek kellemetlen meglepetésben volt része, ugyanis egy elkülönített szobába vezették az ügy tisztázása végett.
Könnyű elképzelni, hogy az amerikai bevándorlási jelentés az összes látogatót tartalmazza, akinek a vízumát 2001-ben visszautasították.

Néhány órás várakozást és további hatóságok által történt ellenőrzéseket követően Shelly végül megkapta a jogot arra, hogy beléphessen az USA-ba, de csak akkor, ha megígéri, hogy a jövőben mindig beszámol a 2001-es „balesetről”.
Az egyik követelmény hogy beléphess az Egyesült Államokba, hogy tiszteletben tartsd a bevándorlási törvényeket, ebben az esetben őszinteséget kívánt az online ESTA űrlap kérdéseire.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére