Menü bezárása

GYIK – Gyakran ismételt kérdések az ESTA dokumentummal kapcsolatban

Ismerkedés Amerikai Egyesült Államokba belépésre feljogosító az ESTA engedéllyel

Az összes utazónak, akik az USA-ba kívánnak belépni, igényelniük kell az ESTA-t, egy Amerikai Bevándorlási Hivatal által jóváhagyott online engedélyt. Az ESTA a Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer rövidítése és 2008. óta van érvényben. A Belbiztonsági Minisztérium -ami a Belügyminisztériumnak felel meg- irányítja a Vízummentességi Programot (VWP). Ez helyettesíti az I-94W (zöld) modult és engedélyezi az a VWP országainak utazóinak számára, hogy igényeljenek egy Egyesült Államokba belépésre feljogosító engedélyt, még mielőtt felszállnának a repülőgépre/hajóra. Az engedély beszerzéséhez a VWP-ben való részvételre jogosult utazók kötelesek ESTA-t, a Vízummentességi Program által kibocsájtott online engedélyt igényelni.

Tehát az ESTA egy olyan rendszer, amely meghatározza, hogy egy adott látogató beléphet-e az Amerikai Egyesült Államokba. Ezt a tényt az APIS (Computer System Advanced Vector) felé is közlik, amit a lágitársaságok használnak, ennélfogva engedélyezik az utasok számára a felszállást. Az ESTA engedélyezi az utazók számára, hogy amerikai területen keresztül utazzanak legfeljebb 90 napig és a dokumentum elfogadásától a rákövetkező két évben lehet felhasználni (kivéve, ha lejár az útlevelünk). Ahhoz, hogy érvényes legyen az engedély muszáj, hogy rendelkezzen egy „Engedély jóváhagyva” felirattal. Az ESTA-t gyorsabban be lehet szerezni, mint a vízumot. Amíg a vízum beszerzéséhez az amerikai nagykövetségre kell menned egy találkozóra, az ESTA néhány perces számítógép előtt üléssel beszerezhető.

SZÁMAINK

  • Az ESTA vízumok több, mint 99.5%-át 2 órán belül jóváhagyják az igénylés átvételétől számítva
  • Körülbelül 1,000,000 kapcsolatfelvétel havonta
  • 24/7 támogatás több nyelven
  • Aktivitás több, mint 38 országban.

Biztonságos fizetési rendszer az ESTA Visa-nál

Bankkártya: A hitelkártya adatok direkt módon a bank szerverére továbbítódnak, a böngésző és a szerver közti kommunikáció ingyenes és 128 bit SSL3 titkosítást támogat (jelenleg a legmagasabb biztonsági szabvány szerver oldali tanúsítvánnyal).


Többféle biztonságos online fizetési lehetőség is elérhető az ESTA Visa-nál

BIZTONSÁG

Az EstaVisa.hu a Szabványos Bankkártya Ipar nemzetközi előírásainak megfelelő teljes megfigyelése alatt működik – az Adatbiztonsági Szabványt (PCI-DSS) a nagy hitelkártya cégek fejlesztették az ügyfeleik személyes adatainak védelmére.

Biztonságos fizetési lehetőségek (pl. Visa, MasterCard) az ESTA Visa-nál

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére