ESTA kérelem megkezdése - USA vízum igénylése - ESTA Visa

SZÁMAINK

  • • Az ESTA vízumok több, mint 99.5%-át 2 órán belül jóváhagyják az igénylés átvételétől számítva
  • • Körülbelül 1,000,000 kapcsolatfelvétel havonta
  • • 24/7 támogatás több nyelven
  • • Aktivitás több, mint 38 országban.

Az USA térképe - érvek az ESTA Visa mellett

Biztonságos fizetési rendszer
az ESTA Visa-nál

Bankkártya: A hitelkártya adatok direkt módon a bank szerverére továbbítódnak, a böngésző és a szerver közti kommunikáció ingyenes és 128 bit SSL3 titkosítást támogat (jelenleg a legmagasabb biztonsági szabvány szerver oldali tanúsítvánnyal).

Biztonságos fizetési lehetőségek - ESTA Visa

BIZTONSÁG

Az EstaVisa.hu a Szabványos Bankkártya Ipar nemzetközi előírásainak megfelelő teljes megfigyelése alatt működik – az Adatbiztonsági Szabványt (PCI-DSS) a nagy hitelkártya cégek fejlesztették az ügyfeleik személyes adatainak védelmére.

Biztonságos fizetés az ESTA Visa-nál - fizetési lehetőségek

Dióhéjban – az ESTA..?

Az ESTA igénylésére való jogosultság

Mi szükséges az ESTA engedély igényléséhez?

Hogyan lehet igényelni az ESTA-t?

Jó tanácsok

Az ESTA-n megadott információk megváltoztatása

Amikor megérkezel az USA-ba

Igénylem az ESTA engedélyt

GYIK – Gyakran ismételt kérdések az ESTA dokumentummal kapcsolatban

Ismerkedés Amerikai Egyesült Államokba belépésre feljogosító az ESTA engedéllyel

Az összes utazónak, akik az USA-ba kívánnak belépni, igényelniük kell az ESTA-t, egy Amerikai Bevándorlási Hivatal által jóváhagyott online engedélyt. Az ESTA a Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer rövidítése és 2008. óta van érvényben. A Belbiztonsági Minisztérium -ami a Belügyminisztériumnak felel meg- irányítja a Vízummentességi Programot (VWP). Ez helyettesíti az I-94W (zöld) modult és engedélyezi az a VWP országainak utazóinak számára, hogy igényeljenek egy Egyesült Államokba belépésre feljogosító engedélyt, még mielőtt felszállnának a repülőgépre/hajóra. Az engedély beszerzéséhez a VWP-ben való részvételre jogosult utazók kötelesek ESTA-t, a Vízummentességi Program által kibocsájtott online engedélyt igényelni.

Tehát az ESTA egy olyan rendszer, amely meghatározza, hogy egy adott látogató beléphet-e az Amerikai Egyesült Államokba. Ezt a tényt az APIS (Computer System Advanced Vector) felé is közlik, amit a lágitársaságok használnak, ennélfogva engedélyezik az utasok számára a felszállást. Az ESTA engedélyezi az utazók számára, hogy amerikai területen keresztül utazzanak legfeljebb 90 napig és a dokumentum elfogadásától a rákövetkező két évben lehet felhasználni (kivéve, ha lejár az útlevelünk). Ahhoz, hogy érvényes legyen az engedély muszáj, hogy rendelkezzen egy „Engedély jóváhagyva” felirattal. Az ESTA-t gyorsabban be lehet szerezni, mint a vízumot. Amíg a vízum beszerzéséhez az amerikai nagykövetségre kell menned egy találkozóra, az ESTA néhány perces számítógép előtt üléssel beszerezhető.

Az ESTA-ról A-tól Z-ig

Az ESTA egy vízum?

Valójában nem. Annak ellenére, hogy az ESTA-t általában vízumként ismerik, a Vízummentességi Program (VWP) pont az ellenkezőjét biztosítja: a látogatóknak „nem bevándorló személyként” nem kell vízumot igényelniük ahhoz, hogy beléphessenek az USA területére.
[Olvass tovább]

Kinek kell ESTA-t igényelnie?

Az ESTA igénylési űrlapot minden olyan látogatónak ki kell töltenie, akiknek az országuk szerepel a Vízummentességi Programban (VWP-ben). Ha nem töltöd ki az online űrlapot és nem kapod kézhez az utazási engedélyed, akkor nem fogsz tudni belépni az Egyesült Államokba, hacsak nem már rendelkezel vízummal.
[Olvass tovább]

Mely ESTA mezők szerkeszthetők?

Hogy megújíthasd az adataidat az utazásod során, meg kell adnod a teljes neved, az útleveled kiállítási számát és az országát és az azonosító számot, amit a rendszer biztosít számodra, amikor igényled az ESTA-t.
[Olvass tovább]

Mennyi ideig érvényes az ESTA?

2 évig. Visszavonás vagy lejárás esetében, az ESTA továbbá nem érvényes. Ha az ESTA az USA-ban való tartózkodásod alatt jár le, akkor nem szükséges újat igényelned, hiszen a dokumentumnak az USA-ba történő belépéskor kell érvényesnek lennie.
[Olvass tovább]

Mely esetben kell még akkor is megújítanod az ESTA-t, ha már jóváhagyták?

Vannak olyan esetek, amikor az ESTA-t muszáj megújítani még abban az esetben is, ha az nem járt le. Ilyen akkor fordul elő, ha megváltoztatod vagy megújítod az útleveled, vagy megváltoztatod a nevedet, lakóhelyed országát, ,vagy nemedet. Ha az űrlapon szereplő kérdésekkel kapcsolatos válaszaid –a körülmények- megváltoznak, akkor szükség lesz az ESTA megújítására és a legkésőbbi, a jelenleg érvényes információk megadására.
[Olvass tovább]

Mikor muszáj kitöltened az ESTA űrlapot?

Az ESTA űrlapot az USA területére való érkezésed előtt kell kitöltened. Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma azt ajánlja, hogy a repülésed előtt legalább 3 nappal igényeld az ESTA-t, mert ennyi idő áll a minisztérium rendelkezésére, hogy választ adjon a kérelmedre.
[Olvass tovább]

Biztosítja az ESTA azt, hogy beléphess az USA-ba?

Nem. Az ESTA vagy egy érvényes vízum annak a lehetőségét teremti meg, hogy utazhass az USA-ba. Amint megérkezel a repülőtérre vagy a kikötőhöz, az összes utazónak a dokumentumait le fogja ellenőrizni az Amerikai Vámügyi és Határvédelmi Hivatal. Csak ők fogják eldönteni, hogy beléphetsz az Egyesült Államokba, vagy sem.
[Olvass tovább]

Ki fogja látni a személyes adatokat, amelyek az ESTA igénylési űrlapon lettek megadva?

Mivel az ESTA egy a Vízummentességi Programból bejegyzésre került dokumentum, a személyes adatok a Belügyminisztériumon belül maradnak. Ebből az okból kifolyólag csak a programon belüli személyzet tagjai láthatják az adatokat. Ugyanúgy, mint sok egyéb utazó irányítási program, az ESTA is szigorú szabályozással bír az adatvédelemmel kapcsolatban azokra vonatkozóan, akik igénylik a modult.
[Olvass tovább]

Mennyi ideig lesznek az ESTA űrlapon megadott személyes adatok eltárolva?

Az adatok 2 évig lesznek eltárolva a biztonsági egységben. Ezután arhiválják őket.
Bizonyos esetekben, mint mondjuk útlevél lejárata esetén előzzük meg az ESTA lejáratát minél hamarabb.
Mindazonáltal a Belügyminisztérium ezen adatokat további 1 évig megőrizheti. Következtetésképpen, az adatok azért lesznek eltárolva, hogy szükség esetén biztosítani tudják a helyreállításukat. A tárolás jobban korlátozza a felhatalmazott személyzetet, hogy láthassák ezeket az adatokat.
[Olvass tovább]

Mit tudok behozni a poggyászban?

Különleges korlátozások és szabályok léteznek az árucikkek, tárgyak, drágaságok, pénz / jogcímek tekintetében és a poggyász az illetékes hatóságok (vámhatóság) által lehetnek ellenőrizve. A hosszú várakozási idők elkerülése végett jobb előre tudnod, hogy mi megengedett és mi nem.
[Olvass tovább]

Mi történik akkor, amikor megérkezel az USA-ba?

Mindennap több, mint egymillió ember lépi át az USA vámját. Mind az amerikaiaknak, mind pedig a külföldieknek ki kell tölteniük egy vámáru nyilatkozatot. Ráadásul a külföldi utazólnak szintúgy ki kell tölteniük az I-94 űrlapot. Ez utóbbi űrlap kitöltése alól az összes olyan külföldi utazó mentesül, akik a Vízummentességi Programban vesznek részt.
[Olvass tovább]

Mi történik akkor, ha a vízumomat elutasítják a vámnál?

Ahogy azt az előbb is említettük, aki az ESTA dokumentum birtokában van, az nem számíthat a bevándorlási hatóságok döntéseire. Egy ilyen nyilatkozatot elfogadunk már az online kérelem kitöltésekor. Azonban abban az esetben, ha egy külföldi utazó érvényes vízummal rendelkezik, de elutasítják az USA területére történő belépését, akkor fellebbezhet a döntés ellen a hatóságoknál, még mielőtt a bevándorlási bíró, majd a bíró a BIA előtt meghozza a döntést.
[Olvass tovább]

 

ESTA KÉRELEM KITÖLTÉSE

ESTA Visa
Garantáljuk szolgáltatásunkat.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére