Menü bezárása

Mitől lehet az ESTA kérelem függőben?

Néha bizonyos kérelmezők által benyújtott ESTA kérelmeket biztonsági okokból több szinten is ellenőriznek. Így alakulhat ki egy fentebb említett ’függőben lévő’ státusz. A hatóságoknak meg kell határozniuk, hogy a kérelmezők biztonsági vagy bevándorlási kockázatot jelentenek-e vagy sem.

Mi a teendő, ha az ESTA kérelem függőben van?

Ha a kérelmezőnek az ESTA kérelme függőben van, 72 órát várhat – ez az állapot véglegesítésének hivatalos limitje.Ezt követően mindenképpen megtudja a kérvényének az eredményét. A kérelmező az eredmény alapján megteheti a következő lépést.

Mi a teendő akkor, ha az ESTA “függőben lévő” státusza nem változik meg 72 óra után?

Nagyon valószínűtlen, hogy 72 órás kérvénybenyújtás után a kérvény is függőben van. Néhány ritka esetben viszont előfordulhat. A jelentkezőknek kapcsolatba kell lépniük az ESTA segélyvonalával a tények tisztázása érdekében. Előfordulhat, hogy a jelöltnek új kérvényt kell benyújtania online az ESTA-hoz.

Annak elkerülése érdekében, hogy az ESTA-ra való jelentkezésre “függőben lévő” státuszt kapjon, a kérelmezőknek gondoskodniuk kell arról, hogy helyes adatokat adnak meg az online űrlapon – az útlevelek megfelelő ellenőrzése után.

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére