Menü bezárása

Milyen válaszokat kaphatok az ESTA űrlap kitöltésekor?

Amikor igényled az ESTA engedélyt-t, a Belbiztonsági Minisztériumától (DHS-től) 3 féle választ kaphatsz:

  • Engedély megerősítve: ebben az esetben jogosult vagy arra, hogy a Vízummentességi Program keretein belül az USA-ba utazz. Mindemellett ne feledd, hogy az ESTA, vagy egy érvényes vízum csak a lehetőségét fogja megadni az USA-ba való belépésnek, de amikor megérkezel a repülőtérre vagy tervezett érkezési pontra, akkor a Vám- és Határvédelem, valamint az amerikai határok minisztériuma az összes utazónak ellenőrizni fogja a dokumentumait. Csak ők dönthetnek arról, hogy beléphetsz-e az USA-ba. Ez a történik meg a leggyakrabban, az esetek 99%-ban.
  • Az engedély függőben van: ebben az esetben a DHS (Belügyvédelmi Minisztérium) éppen ellenőrzi az ESTA adatait, és még nem hoztak döntést. Az ilyen esetek bármikor megtörténhetnek és nem jelentenek semmi negatívat. Az automatizált rendszer egyszerűen nem képes arra, hogy az összes kérelem elbírálásáról azonnal gondoskodjon, ezért egy kis időt vesz igénybe, mire felülvizsgálja az összesk érelmet.
  • Az utazás nem engedélyezett: a rendszere nem engedélyezte a Vízummentességi Programban való résztvétet. Ez a válasz megakadályozza az ESTA igénybevételét, de nem tagadja meg az USA-ba való utazást. Valójában igényelhetsz egy új vízumot, ha kapcsolatba lépsz az Amerikai Nagykövetséggel vagy Konzulátussal.

Női példa

Példa: Victoria

Victoria Bolognában él és az USA a kedvenc utazási célpontjai közé tartozik.
Az elmúlt hónapban azt tervezte, hogy elutazik a keleti partra, hogy meglátogassa Dél-Floridát.

5 nappal az utazás előtt, miközben felcsatlakozott a www.usa-esta.us-re, igényelte az ESTA engedélyt saját magának és a párjának.

A barátjának a dokumentumát a saját e-mail címére nem sokkal ezután megkapta, míg a saját engedélyét nem.
Miután kapcsolatba lépett a vevőszolgálatunkkal, Victoriát értesítették, hogy az igénylése függőben van és legfeljebb 72 órán belül választ fog kapni az eredményről. A rendszer valójában nem biztosít különösebb magyarázatot a késésre, ami az utazási igénylés során előfordulhat.
Valójában lehetséges, hogy Victoria neve hasonlít egy másik utazóéra, akit nem szívesen látnak az USA-ban, vagy Victoria elkövetett a múltban egy sor szabálysértést amerikai bevándorlási törvényekkel kapcsolatban?

Az is szintúgy lehetséges, hogy a cím az USA-ban, ahová Victoria menni készül közel van egy amerikai nemzet biztonsági érzékeny területéhez (úgy mint katonai bázisok, kormányzati bázisok, stb.). Evégett a bevándorlási hatóságok különösen oda fognak figyelni az utazó által megadott információkra.

Mindenesetre 16 órányi várakozást követően Valeria megkapta a jóváhagyott utazási engedélyét. Jóval hamarabb, mint az indulása lett volna az USA-ba.

Azt javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozd át az online űrlapot, amikor éppen kitöltöd. A megerősítő oldalra is figyelj oda, mert az lehetőséget biztosít az adatok még egyszeri ellenőrzésére.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére