Menü bezárása

Akkor is igényelheted az ESTA-t ha nem vagy biztos az útitervedben?

Igen. Az USA Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) nagyon alapos tanácsot ad ebben a tekintetben, hogy a 3 nappal az indulásod előtt –tekintettel az USA-beli címedre- érdemes ESTA-t igényelni. Habár ezek csak iránymutatások.

Azok az utazók, akik a Vízummentességi Program alá tartoznak, nem kötelesek megjelölni az útitervüket az USA-n belül, ebből adódóan tudnak igényelni ESTA engedélyt ennek az információnak a tudatán kívül. Amikor megválaszolod az online űrlapon szereplő kérdést, miszerint meg fogsz-e állni az USA-ban átszállási célból, vagy csak simán maradni szeretnél, akkor válaszként meg lehet jelölni az átszállást annak ellenére, hogy valójában nem fogsz az USA-ban maradni.

Továbbá, ha egyszer megszerezted az ESTA  űrlapot, azt lehet frissíteni is. Abban az esetben, ha az ESTA-t előreláthatólag több USA-beli útra szeretnéd használni és a dokumentum még nem járt le, akkor lehetőséged nyílik frissíteni az utazási engedélyed város, hotel és átmeneti USA-beli cím mezőit.

Tehát az ESTA engedélyt úgy is lehet igényelni, ha még az Amerikai Egyesült Államokbeli utazás nincs előre letervezve.

A már létező ESTA szerkeszthető mezői a következők:

  • szállás címe
  • e-mail cím

Mi azt javasoljuk, ha lehetséges, add meg az útitervedet az ESTA igénylésénél.

Férfi példa

Első példa: John

John Lazioban él és ott is dolgozik egy amerikai gyógyászati cégnek. A cégben betöltött pozíciója megköveteli, hogy gyakran utazzon az Egyesült Államokban, különböző városokba,  a munkáltatójával kapcsolatos protokollok miatt.

Mivel az USA-ban tartózkodása sosem tart hosszú ideig, John ESTA utazási engedéllyel utazik.

Az engedélyt időről időre aktualizálják a végső úticéltól függően, például hogy hol fogják tartani a munkával kapcsolatos találkozót, aminek Johnnak is részt kell vennie.

 

Női példa

Második példa: Olivia

Olivia körülbelül 11 hónapja igényelte az utazási engedélyét a filadelfiai utazásához, ahol meglátogatta a családja egy részét, akik ott élnek.

Az ESTA dokumentum megérkezett az e-mail címére.

Mivel Olivia manapság már nem használja az ESTA-ra használt e-mail fiókját és egy újat készített, ezért úgy döntött, hogy felveszi a kapcsolatot a vevőszolgálatunkkal.

Ez volt a helyes döntés, mivel az összes jövőbeli kapcsolattartás az utazási engedélyével kapcsolatban –beleérve a lejáratának eljövetelét- e-mailen keresztül fog történni.

Olivia e-mailje frissítve lett, tehát mindig így mindig naprakész információkat fog kapni a dokumentumával kapcsolatban.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére