Menü bezárása

Mi történik, ha az útlevél adataiban változás történik?

Ha az útlevél adataiban változás történik, akkor új ESTA-t kell igényelned. Az útlevél az egyetlen nemzetközileg érvényes dokumentum, tehát figyelned kell az érvényességére és a lejárati dátumára a kirándulásod teljes időtartama alatt.

Férfi példa

Első példa: William

6 hónapja pihenő útra ment a barátaival Las Vegasba. Először az Egyesült Királyságbeli útlevelével igényelte az online utazási engedélyét. Nem sokkal az USA-ból való visszatérését követően William észrevette, hogy az útlevele lejárt, tehát elindította a megújítást.

Két hónapon belül William Miamin keresztül Mexikóba fog utazni. Még ha csak átszállási célból utazik az USA-n keresztül, akkor is szüksége lesz érvényes ESTA-ra.

Viszont William nem tudja használni ugyanazt a dokumentumot, mint amit a Las Vegasi utazásához szerzett be.

Attól a ténytől eltekintve, hogy az ESTA két évig érvényes, mindig „összeköttetésben” áll az útlevéllel. Ha az útlevelet megújítod, akkor új engedélyt kell kérvényezned az új útlevél adatokkal.

 

Női példa

Második példa: Marisol

Marisol chilei lakos. Egy kicsit kevesebb, mint 1 éve az útlevelével nászútra ment az USA-ba.

Miután Marrisol megházasodott, ő és a férje Florenceből Santiagoba költözött. Marisol ezután olasz állampolgárságot szerzett. A következő nyaralásain az új család a rokonait Chilében New Yorkon keresztül utazva fogja meglátogatni. Hogy Marisol beléphessen az USA-ba (még ha csak átszállási okokból is) érvényes ESTA-ra lesz szüksége.

Tudván, hogy van egy második útlevele (a chilei mellé egy olasz is) és egy új lakóhelye, nem fogja tudni használni az új ESTA-t a nászútjára, tehát igényelnie kell egy újat, amelyhez majd meg kell adnia az útlevelével és a lakóhelyével kapcsolatos információkat.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére