Menü bezárása

Mi történik akkor, ha a vízumomat elutasítják a vámnál?

Ahogy azt az előbb is említettük, aki az ESTA dokumentum birtokában van, az nem számíthat a bevándorlási hatóságok döntéseire. Egy ilyen nyilatkozatot elfogadunk már az online kérelem kitöltésekor. Azonban abban az esetben, ha egy külföldi utazó érvényes vízummal rendelkezik, de elutasítják az USA területére történő belépését, akkor fellebbezhet a döntés ellen a hatóságoknál, még mielőtt a bevádorlási bíró, majd a bíró a BIA előtt meghozza a döntést.

Vannak olyan esetek, ahol a tisztviselő döntése „bizonytalan”. Ez esetben a külföldi utazó megkapja a belépési lehetőséget az USA-ba, de egy későbbi időpontban meg kell jelennie a bevándorlási hivatalnokok előtt .

Férfi példa

Első példa: Valentino

Valentino 32 éves és 2 éve intenzíven utazik Róma és Los Angeles között. Valójában egy stabil állást keres az USA-ban, ami számára egy állandó bevándorlási státuszt teremtene meg.
A múlt hónapban Valentino az ESTA-val ikszedik alkalommal Los Angelesbe ment. Amikor megérkezett az USA-ba, a bevándorlási ellenőrzés alatt a főszereplőnket átvizsgálták. Ez végül az országba való belépés elutasításához vezetett.

Valentino valójában kifutott az utazási engedély által, a naptári évben biztosított 180 napból. Az ESTA utazási dokumentum az USA-ba legfeljebb 90 egymást követő napra biztosít belépést, illetve a naptári éven belül összesen 180 napra.

Sajnos Valentino mit sem sejtett erről és az egyetlen lehetőség számára az Olaszországba visszautazás volt. Hivatalos vízumot kellett igényelnie a Rómában lévő Amerikai Nagykövetségtől.

 

Női példa

Második példa: Törvények és feltételek, amelyek szabályozzák a beutazás megtagadását az USA-ba

A hivatkozási szöveg bevándorlási folyóiratból a következő.

a)hogy megállítsanak bármilyen idegent aki belép, vagy megpróbál
belépni az Amerikai Egyesült Államokba bármilyen törvény, vagy rendelkezés megszegésével,
azon törvények szerint, mely szabályozzák, kizárják , kitiltják, vagy elidegenítik a külföldi állampolgárokat,

vagy megállítsanak bármilyen idegent az Amerikai Egyesült Államokban ha megalapozott gyanú van arra, hogy a letartóztatandó idegen az Amerikai Egyesült Államokban a fenti törvények, illetve rendelkezések megszegésével tartózkodik és fenyeget az a veszély, hogy elszökik, mielőtt egy letartóztatási végzést szerezzenek.

Mindazonáltal az őrizetbe vett külföldi személyt,szükségtelen várakozás nélkül
egy megfelelő illetékes hivatalos szerv elé kell vinni, az eset kivizsgálása végett, hogy eldöntsék, hogy az utazó beléphet és maradhat az Amerikai Egyesült Államokban, vagy sem.

Ebből adódóan nyilvánvaló, hogy a bevándorlási hatóságok rendelkeznek azzal a joggal, hogy elutasítsák a belépést, de ezt ellenőrzik és rögzítik így a bevándorlási hatóságok nagyon vigyáznak arra, hogy ne engedjék hogy a személyes meggyőződésük és felfogásuk elhomályosítsa a szóban forgó eseménnyel kapcsolatos tényeket.

Az igaz, hogy nem feltétlenül barátságosak, de amikor arra kerül a sor, hogy elutasítsák az országba való belépést, akkor a hatóságok nagyon vigyáznak arra, hogy biztosítsák, hogy a döntést ne befolyásolja semmiféle előítélet.
Bevándorlási ügynök helytelen viselkedése esetén lehetőségünk van fellebbezni az ügyvédi irodáknál és az USCIS-nál.

Azt teljes bizonyossággal megállapíthatjuk, hogy a bevándorlási irányítási szolgálat professzionalizmusa nem kérdéses és az olyan esetek, amikor elutasítják a igényléseket mindig alapos indokkal rendelkeznek.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére