Menü bezárása

Szükség van arra, hogy kapcsolatba lépjek az amerikai nagykövetséggel?

Ha a tervezett utazásod 90 napnál rövidebb ideig tart, akkor nem szükséged kapcsolatba lépned a nagykövetséggel, csak az ESTA online igénylési űrlapot kell kitöltened. Az utazási engedélyed még a felszállásod előtt kell igényelned.

Női példa

Első példa: Emily

Emily több, mint 10 éve utazott az USA-ba Észak-Karolinába egy csoportos túrára. Azokban az időkben ő és a csoportja B típusú turista vízummal rendelkeztek, amely a naptári évben legfeljebb 180 napig történő tartózkodást biztosított az USA-ban.

Emily egy második utat szervez az USA-ba. Arról álmodozik, hogy 3 hétre kimegy New Yorkba.

Miután kapcsolatba lépett a vevőszolgálatunkkal, Emily jó híreket kapott, méghozzá hogy a legutóbbi utazásával ellentétben ma már egy interneten beszerezhető utazási engedéllyel is elutazhat. Ebből fakadóan nincs szükség arra, hogy előkészíts a vízumhoz szükséges dokumentációt és hogy egy interjút egyeztess az USA nagykövetségén.

Emily nagyon boldog volt az ESTA igénylése végett, hiszen kevesebb, mint 1 óra alatt beszerezte a dokumentumot és egyértelműen olcsóbb is volt, mint a B1 típusú vízum. Miután elfogadták az Esta igénylést, kinyomtatta és az utazási dokumentumaival együtt eltette (útlevél és repülőjegy).

 

Férfi példa

Második példa: Benjamin

Benjamin egy fiatal fiú, aki arra készül, hogy angolt tanuljon Bostonban. A képzése nem fogja meghaladni a heti 18 órát és a képzés 60 napig fog tartani.

Habár Benjamin úgy gondolta, hogy egy J típusú tanulói vízumot fog beszerezni, az ügynökeink tisztázták vele, hogy:

  • Az USA-ban való tartózkodása kevesebb, mint 90 nap, ezért beleesik az ESTA feltételeibe
  • Szintúgy elmagyarázták neki, hogy a képzése nem haladja meg a heti 18 órát, ami az ESTA feltételei közé tartozik, ugyanis ennél hosszabb ideig az ESTA nem érvényes tanulmányi célokra, ehhez már tanulói vízumot kell igényelni.

Így Benjamin az interneten keresztül sokkal gyorsabban beszerezte az utazási dokumentumát, mintha a nagykövetségen tanulói vízumot kérvényezett volna. Benjamin amint megszerezte az ESTA engedélyét, kinyomtatta és a repülőgép jegyével, valamint a személyes dokumentumaival együtt tartotta.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére