Menü bezárása

Hogyan töltsd ki az ESTA űrlapot?

Az ESTA űrlapot nagyon gyorsan ki lehet tölteni. Kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe. Jó tudni az alábbi dolgokról:

  • Mivel az ESTA igénylésnek ára van, ezért muszáj, hogy rendelkezz egy VISA-val, Master Card-al, Discover-rel vagy American Express hitelkártyával vagy Visa/Master Card bankkártyával. A Pay Pal szintúgy elfogadott.
  • Mindenképp szükség lesz egy működő e-mail címre. Ha nincs hozzáférésed az e-mail címedhez, akkor létre kellene hoznod egy újat, vagy használni valaki másét, amelyhez hozzáférsz.
  • A kötelező mezők kitöltése (piros csillaggal vannak jelölve) úgy, mint az útlevélet kiállító ország, lakcím és így tovább. Mindig hasznos leellenőrizni a beírt adatokat, még mielőtt fizetnél, hiszen számos mező nem módosítható az igénylés elküldését követően. Az egyedüli szerkeszthető mezők az USA-ban való pillanatnyi tartózkodással kapcsolatosak. Méghozzá azért, hogy a dokumentum újrafelhasználása esetén frissíteni lehessen ezeket a mezőket. Ha egy hibás adatot adsz meg az utólag nem szerkeszthető mezőkben, akkor új modult kell igényelned és újból ki kell fizetned a árat.
  • Jó ha elmented az azonosító számot -amit az ESTA engedéllyel együtt kapsz meg- arra az esetre, ha ki kell pótolnod adatokat.
  • Az igénylést követően hamarosan választ kapsz. Bizonyos esetekben több ideig eltart, de a DHS (Belbiztonsági Minisztérium, az amerikai bevándorlási hatóságok) 72 órán belül válaszolni fognak.

Annak érdekében, hogy jobban megértsd az ESTA űrlap kitöltési folyamatát, minden mező mellett a kérdőjelre kattintva találsz magyarázatokat. Az ESTA űrlapon belül a következő adatokat kell kitöltened:

1. Demográfiai adatok: név, vezetéknév, születés helye és ideje, nem, szülők neve. Ebben a lépésben az álnevet is meg tudod adni abban az esetben, ha rendelkezel ilyennel.

2. Útlevél adatok: útlevél azonosító, a kiállítás és a lejárat dátuma, kiállító ország és állampolgárság. Ugyanitt kell nyilatkozni egyéb útlevelekről (amennyiben vannak).

3. Kapcsolati adatok: e-mail, telefonszám, lakcím, beleértve azt várost és az országot, ahol élsz.

4. Vészhelyzetei kapcsolati adatok: név és vezetéknév sürgősség esetén, beleértve a telefonszámot és az e-mail címet.

5. Utazási információk: ha nem csak átutazóban vagy, akkor szükség lesz a tartózkodásra helyed meghatározására a cím, a város és az állam meghatározásával.Továbbá a lakcímed telefonszáma is szükséges(ha nem vagy biztos benne, akkor kitöltheted ezt a mezőt két nullával).

6. Foglalkozási információk: ha szeretnéd, közzéteheted a foglalkoztatási adataidat úgy, mint a cég / munkaadó nevét, címét, telefonszámát, munkahelyi pozícióját. Az utolsó két mező választható mező.

7. Végül pedig néhány az USA-ba való belépéssel kapcsolatos kérdésre kell válaszolnod.Ha bármely kérdésre nem tudod a választ, akkor lehetőséged van beírni, hogy „UNKNOWN”, ahol szükséges (ha kételyeid vannak, akkor nézd át a magyarázatokat, amelyeket a kérdések mellett lévő kérdőjelekre való kattintással érsz el). Ez az opció csak néhány mezőnél érhető el.

8. Miután megadtad az összes kötelező mezőbe megadtad az adataidat, kattints az „igénylés” gombra. Ekkor lehetőséged nyílik átnézni az általad megadott adatokat.A megjelenő oldal is egyébként erre fog megkérni, hogy ellenőrizd az álatalad megadott válaszok és információk helyességét. Ha ekkor hibás adatot találsz, akkor a „szerkeszt” gombbal kijavíthatod anélkül, hogy újra be kéne gépelned az eddig megadott adatokat. Ha nincs gond az adatokkal, akkor tovább léphetsz a fizetési oldalra.

9. Ezután ki kell fizetned a dokumentumot. A továbbiakban a rendszer feldolgozza az igénylést és meghatározza, hogy jogosult vagy-e az USA-ba ESTA-val történő belépésre.

10. Amint jóváhagyták, az ESTA dokumentumot elküldi a rendszer arra az email címre, melyet megadtál az ESTA űrlap kitöltésnél.

Mivel a Vízummentességi Program kapcsolódik a CBP-hez és az APIS-hez, nem szükséges elhoznod az ESTA-t.
Azonban bölcs dolog kéznél tartanod egy másolatát, vagy az azonosító számát az utazásod során. Azt javasoljuk, hogy nyomtasd ki az e-mailben megérkezett dokumentumot és tartsd együtt az utazási dokumentumaiddal.

Férfi példa

Első példa: Albert

Albert Manchesterben él és mostanában ment nyugdíjba és úgy döntött, hogy 2 hónapra Santa Monicába megy. Itt a lánya, Lauren él néhány éve az egész családjával.

Albert különösen nem ismerős az internet világában, még sohasem volt e-mail címe.

Mivel egy e-mail cím szükséges az utazási dokumentum beszerzéséhez, a főszereplőnk azzal az ötlettel állt elő, hogy elkéri az unokája e-mail címét -aki ugyanabban a városban él, hogy megkaphassa rá az ESTA engedélyét.

Amint a fiú unoka, Thomas megkapta a nagyszülő ESTA engedélyét, azon nyomban kinyomtatta és odaadta a nagypapájának.

 

Női példa

Második példa: Hannah

Hannah eladóként dolgozik egy amerikai multinacionális cégnél, ami miatt a napirendje nagyon zsúfolt.

A jövő hónapban egy üzleti útra készül Seattlebe, ahol  a munkahelyének a központja található.

Az ESTA megújításakor Hannah véletlenül rossz útlevél számot adott meg.

Miután e-mailben kapcsolatba lépett az ügyfélszolgálatunkkal, a főhősünk kellemetlen meglepetésben részesült, mivel tájékoztattuk, hogy az ESTA-ja nem érvényes és egy új, a helyes útlevél számmal társított utazási dokumentumot kell igényelnie.

Irányelvként azt javasoljuk, hogy fordítsd különös figyelmet az online űrlap kitöltésére. Érdemes figyelni az adat megerősítő oldalra, ami további lehetőséget biztosít az adatok dupla ellenőrzésére.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére