Menü bezárása

Biztosítja az ESTA azt, hogy beléphess az USA-ba?

Nem. Az ESTA engedély vagy egy érvényes vízum annak a lehetőségét teremti meg, hogy utazhass az USA-ba. Amint megérkezel a repülőtérre vagy a kikötőhöz, az összes utazónak a dokumentumait le fogja ellenőrizni az Amerikai Vámügyi és Határvédelmi Hivatal. Csak ők fogják eldönteni, hogy beléphetsz az Egyesült Államokba, vagy sem.

Ez azokra is igaz, akik csak átszállási céllal tartózkodnak az államokban; akik áthaladnak amerikai területeken, de a végső úticéljuk nem az USA, azokat is leellenőrzik a felelős hatóságok. Evégett az ESTA, mint bármely más érvényes vízum, nem garantálja az amerikai területre való belépésed.

Férfi példa

Első példa: Steven

Steven egy ír lakos és egy nagy Amerika rajongó. Valójában az elmúlt években néhányszor meglátogatta az USA-t és 2009-ben Chicagoban próbált meg letelepedni.

Az előző hónapban az ESTA-val Philadelphiába utazott a barátaival egy pihenő útra. Miután leszállt a repülőgépe és megérkezett a repülőtérre a bevándorlás ellenőrzés felé haladt az útlevelével és az utazási engedélyével.

Stevennek csúnya meglepetésben volt része. 2007-ben ugyanis utazási engedéllyel lépett be az USA-ba, de tovább maradt, mint a maximálisan megengedett 3 hónap (90 nap). A bevándorlási ügynök ezt egy aktából állapította meg, amivel a bevándorlási hatóságok rendelkeznek az összes olyan látogatóról, akik átlépik a határt.

Ez egy amerikai bevándorlási szabály komoly megszegésének számít és ezért Steven nem léphetett be az országba.

Az ESTA engedélyét visszavonták és Stevent visszaküldték a hazájába a következő járattal, ami Dublinba tart.

Ahogyan ebből a példából is láthatod az USA különösen komolyan veszi a bevándorlási szabályok betartását, tehát azt javasoljuk, hogy tarts be az utazás szabályait és kövesd az utazással kapcsolatos előírások lépésről lépésre.

 

Női példa

Második példa: Rossiék

A múlt héten a Rossi család Los Angelesbe utazott, hogy meglátogassák a lányukat, Laurát, aki tanulmányi okokból tartózkodik ott.

Azzal az ötlettel, hogy kellemes meglepetést okoznak Laurának, a főhőseink hoztak néhány jellegzetes terméket a térségükből: néhány szalámit és parmezánt.

Nem voltak tudatában annak, hogy az ilyen termékekkel nem léphetnek be az USA-ba. A los angelesi repülőtérre érve, miután sikeresen áthaladtak a bevándorlás ellenőrzésen, a vámellenőrzésre küldték őket, ahol a poggyászukat rutin ellenőrzés alá vetették.

Képzelheted mennyire meg volt lepődve a Rossi család, amikor látta a határvédelmi ügynökök reakcióját, ahogy meglátták ezeket az olasz termékeket, amik nem szerepeltek a vámnyilatkozatban.

Rossiékat külön szobába vitték a további vizsgálódások és kérdezősködések végett.

Az ilyen esetekben teljesen az ügynökön múlik a döntés, aki a Rossiék esetében teljesen megértette a család jóhiszeműségét és miután megfogta a termékeket, engedélyezte a család számára az országba történő belépést.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére