Menü bezárása

Akkor is ki kell tölteni az ESTA űrlapot, ha csak átszállási célból utazol?

Igen. Azok, akik amerikai területre lépnek be, de a végső úti céljuk nem az Amerikai Egyesült Államokon belül van, muszáj ESTA engedély birtokában lenniük. USA-ba való érkezéskor az amerikai határvédelmi hatóságok által irányította bevándorlási-, és határvédelmi ellenőrzéseken kell átesni.

A személyes dokumentumokat ellenőrizni fogják, még mielőbb, még mielőtt tovább haladhatnál a végső úti célod felé. Ebből adódóan ha valaki csak átszáll, annak az összes amerikai hatóságok által  megkövetelt utazási dokumentumokkal rendelkeznie kell, beleérve az utazási engedélyt is. Az ESTA interneten elérhető igénylési űrlapon az „átutazásban” rovatban jelölnöd kell az utazási státuszod.

Női példa Férfi példa

Első példa: Ethan és Sophia

Ethan és Sophia egy olyan művész pár, akik imádják Mexikót. Több havi tervezés után a jövő hónapban végül fel fognak szállni a repülőgépükre, amivel elkezdődik az utazásuk, amelyről sokat álmodoztak.

Útjukat Miamiban megszakítják, még mielőtt tovább haladnának Mexikóba.
Annak ellenére, hogy Ethan és Sophia csak addig maradnak Miami repülőterén, amennyi idő szükséges a mexikói járat eléréséhez, szükség van arra, hogy az amerikai bevándorlási és és vám ellenőrzésen átessenek.

Az általuk elküldött e-mailt követően az ügyfélszolgálatunk megerősítette, hogy muszáj ESTA-t igényelniük mielőtt felszállnának a repülőgépükre.

Férfi példa

Második példa: James

Tavaly James az interneten keresztül igényelt egy USA-ba való utazási dokumentumot. Charlotte-ba ment egy zenei eseményre, ahol sok kedvenc zenekara fellépett.

A következő hónapokban James a kolumbiai Bogotába fog utazni, hogy meglátogassa a lányát, aki ott él és ott is dolgozik.

Az utazását Atlantában meg fogja szakítani. Jamesnek az ESTA-t kell igénybevennie (melyet korábban használt a Charlotteba történő utazásához) annak ellenére, hogy csak átszállása lesz az Egyesül Államokban.

James eldöntheti, hogy megújítja az amerikai tartózkodási információit vagy sem (amerikai látogatóként a lakcímével Charlotteba tranzitutasként).Ez egy opcionális módosítás az ESTA adatokban.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére