Menü bezárása

Mit tehetsz akkor, ha az ESTA engedélyed elutasítják?

Abban az esetben, ha az ESTA-t elutasítják, az igénylőnek csak egyetlen egy lehetősége marad az engedély igényléséhez az USA-ba való belépéshez: igényelnie kell egy vízumot a városához legközelebb eső USA nagykövetségén vagy konzulátusán.

Az online rendszer, amely az engedélyeket kibocsájtja nem ad semmiféle indoklást abban az esetben, ha a kérelmet elutasították. Az ESTA-nak kapcsolata van a DHS weboldalával (TRIP) az ilyen esetekre, de ez a minisztérium nem garantál megoldásokat a Vízummentességi Programban való utazási jogosultsággal kapcsolatban.

Sürgősségi esetekben, ha az ESTA-ra nem kaptál felhatalmazást, az USA hatóságai rövidtávon nem tudják garantálni találkozókat a nagykövetségeken vagy konzulátusokon. Ebből adódóan a repjegyed és / vagy USA-beli hoteled kifizetése előtt érdemes igényelned az utazási dokumentumod.

Ha nem engedélyezték az utazásod, akkor a legjobb amit tehetsz, ha inkább felhívod az amerikai nagykövetséget, mint hogy megpróbálj igényelni az másik ESTA engedélyt. Valójában az lehetetlen, hogy a rendszer jóváhagyjon olyan engedélyeket, melyeket már korábban elutasított.

Emlékezz rá, hogy a valóságnak nem megfelelő kijelentés bűnténynek minősül és ahhoz vezethet, hogy akár 10 évig elveszítsd a jogosultságod az USA-ba való belépésre.

További vízummal kapcsolatos információért kérlek látogasd meg az ”utazás az államokba” webhelyet.

Férfi példa

Első példa: Frederic

Az elmúlt években Frederico gyakran utazott az USA-ban belül, különösen New Orleansba, ahol megtalálta az új szerelmét és egy új vállalkozást indított. Valójában ahhoz is nagyon közel áll, hogy egy olasz éttermet nyisson ebben a különösen elbűvölő városban.

A bevándorlási státusza kimondottam rejtélyes annak köszönhetően, hogy egy dolgozói vízumot igényelt, amit még nem hagytak jóvá.

Miközben Belgiumban várakozott a vízumára, Frederic igényelt egy új ESTA-t, hogy ismét meglátogathassa New Orleanst, amíg a dolgozói vízumát jóvá nem hagyják. Az ESTA kérelmét elutasították.

Frederic Brüsszelben él és követvén a vevőszolgálatunk tanácsát elment az Amerikai Nagykövetségre, ahol tájékoztatták, hogy Belgiumban kell megvárnia a vízum igénylésének megerősítését, mielőtt elutazhatna az Egyesült Államokba.

Ezért várakozott és 4 hét után a főszereplőnk végül megkapta a jóváhagyott vízumát. A vízum, amely utat nyit egy új és izgalmas jövőhöz az oly kedvelt Louisianaban.

 

Női példa

Második példa: Thelma

Thelma 25 éves és ír nemzetiségű. 3 éve, miután teljesen beleszeretett a New Yorkba, néhány hónappal meghosszabbította az utazását. Valójában Thelma csaposként kezdett dolgozni egy ír kocsmában és az ESTA-val nagyjából 6 hónapot töltött el New Yorkban.

Ahogy azt tudjuk is, az ESTA legfeljebb 90 napig történő tartózkodást biztosít az USA-ban és nem ad engedélyt arra, hogy bármiféle havi fizetéssel járó munkát végezzen.

4 hónappal ezelőtt Thelma arra készült, hogy megkátogassa a régi barátait a Big Apple-ben, így tehát igényelt egy új ESTA-t.

Ahogy az várható is volt, az utazási dokumentumát elutasították.

Figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy Thelma az USA-ban dolgozott (a bevándorlási hatóságok nem feltétlenül vannak tisztában azzal, hogy dolgozott), az Egyesült Államok bevándorlási hatóságai biztosan rögzítették Thelma távozását az országból és  biztosan rájöttek arra, hogy megsértette az amerikai törvényeket azzal, hogy a legfeljebb 3 hónapos tartózkodási idő helyett ő 6 hónapig tartózkodott amerikai földön.

Thelma egyetlen lehetősége, hogy megkeresi a hozzá legközelebb levő Amerikai Nagykövetséget és egy turista vízum kérelmet nyújt be, melynek megszerzése – az ő helyzetében – különösen nehéz lesz.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére