Menü bezárása

Mely esetben kell még akkor is megújítanod az ESTA-t, ha már jóváhagyták?

Vannak olyan esetek, amikor az ESTA-t muszáj megújítani még abban az esetben is, ha az nem járt le. Ilyen akkor fordul elő, ha megváltoztatod vagy megújítod az útleveled, vagy megváltoztatod a nevedet, lakóhelyed országát, vagy a nemedet. Ha az űrlapon szereplő kérdésekkel kapcsolatos válaszaid –a körülmények- megváltoznak, akkor szükség lesz az ESTA engedély megújítására és a legkésőbbi, a jelenleg érvényes információk megadására.

Férfi példa

Első példa: Rupert

Rupert a múltbéli nyaralásait a barátaival töltötte Arizóna és Texas között. Amikor visszatért, Rupertnek akadt egy kisebb jogi problémája. Rupert tudja, hogy amikor online igényelte az ESTA-t az egyik kérdésre nemmel válaszolt, ami arra vonatkozott, hogy volt-e már bírósági ügye.

Rupert ma már ismét rövid időn belül vissza szeretne térni az USA-ba. Szeretné meglátogatni New Yorkot.

Rupertnek egy törvénnyel kapcsolatos válaszával kapcsolatban megváltoztak a körülmények, ezért ahhoz, hogy beléphessen az USA-ba, igényelnie kell egy új ESTA-t és helyesen válaszolnia kell erre a kérdésre.

Ezt az eljárást követelik meg az amerikai bevándorlási hatóságok az összes USA-ba tartó utazótól, akik a Vízummentességi Program keretein belül szeretnének utazni.

 

Női példa

Második példa: Teresa

Teresa egy brit lakos. Rómában lakik és ott is dolgozik és gyakran elutazik Houstonba rövid munkák végett. Rómában találkozott Giulianoval, akivel a múlt év áprilisában összeházasodott.

Teresa nagyon büszke a Charlton családnevére, tehát a házasság után meg akarta tartani a vezetéknevét és hozzá akarta tenni Mannino-t, a házastársának vezetéknevét.

Teresa és Giuliano a következő vakációjukat Los Angelesben szeretnék eltölteni.

Teresa nem fogja használni a meglévő ESTA-ját a houstoni utazásaihoz, mert azon névként még Teresa Charlton szerepel, miközben a neve ma már Teresa Charlton Mannino.

Tehát új engedélyt kell kérvényeznie online – természetesen a mostani teljes nevével.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére