Menü bezárása

Mennyi ideig érvényes az ESTA?

2 évig. Visszavonás vagy lejárás esetében, az ESTA továbbá nem érvényes. Ha az ESTA engedély az USA-ban való tartózkodásod alatt jár le, akkor nem szükséges újat igényelned, hiszen a dokumentumnak az Amerikai Egyesült Államokba történő belépéskor kell érvényesnek lennie.

Férfi példa

Első példa: Giles

Giles 9 hónapja igényelte az utazási dokumentumát amíg a családjával Orlandoba utazott a lányának, Oliviának a születésnapjára. Két hónapon belül Giles 5 napra a coloradói Denverbe fog utazni egy fontos üzleti találkozóra. Mivel az ESTA-ja két évig érvényes (feltéve, hogy a társított útlevél még mindig ugyanaz) annak érdekében, hogy Denverbe mehessen ugyanazt a meghatalmazást használhatja, amit 9 hónapja is használt Orlandoban a családjával.

 

Női példa

Második példa: Valeria

Idén januárban Valeria az ESTA-nak köszönhetően egy angol tanfolyamon vett részt (kevesebb, mint 21 óra egy héten, egyébként tanulói vízumot kellett volna igényelnie). Összesen 88 napig tartózkodott az USA-ban.

Az utazási engedélyének köszönhetően májusban visszatért New Yorkba, hogy részt vegyen az egyik legkedvesebb barátja esküvőjén, akivel pont januárban, az angol tanfolyam idején találkozott. További 3 hetet töltött el a Big Apple-ben.

Valeria a naptári évben összesen 109 napot töltött amerikai földön.

Valeria ma már egy autóutat tervez az USA-ba, hogy felfedezhesse az államokat, ami további 3 hónapig tartana, de ezúttal már igényelnie kell egy B típusú vízumot.

Az ESTA valójában többszöri belépésre ad lehetőséget. Az összes USA-beli látogatások száma a naptári évben nem haladhatja meg a 180 napot. Az Usa-ban összesen eltöltött idő látogatásonként pedig nem lehet több, mint 90 nap.

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére