Menü bezárása

Kinek kell ESTA-t igényelnie?

Az ESTA igénylési űrlapot minden olyan látogatónak ki kell töltenie, akiknek az országuk szerepel a Vízummentességi Programban (VWP-ben). Ha nem töltöd ki az online űrlapot és nem kapod kézhez az utazási engedélyed, akkor nem fogsz tudni belépni az Egyesült Államokba, hacsak nem már rendelkezel vízummal.

Az ESTA-t 2009. január 12-én kötelezővé tették a biztonság növelése érdekében. A Vízummentességi Program (VWP) alatt belépő nemzetközi utazóknak elektronikus utazási engedélyt kell szerezniük az USA-ba való utazásuk előtt.

Éppen ezért kell az ESTA igénylési űrlapot kitöltenie mindenkinek, aki az Egyesült Államokba szeretne belépni. Minden utazónak kell lennie saját ESTA-jának. Ez ugyanúgy igaz a gyerekekre és a csecsemőkre. Az ESTA igényelhető turizmussal kapcsolatos, üzleti, kisebb orvosi és rövidtávú oktatási okokból (18 óra /hét időtartam alatt) is.

Ugyanakkor igényelheted az ESTA-t egy harmadik utazó fél számára is.

Férfi példa

Első példa: Alice

Alice francia nemzetiségű, tehát azok közé tartozik, akik vízummentességet élveznek. A jövő héten meg fogja látogatni a legkedvesebb barátját Francist, aki már néhány éve Miamiban él. Mielőtt Alice jegyet vásárolt volna, Francis már igényelt számára ESTA utazási engedélyt. Az ESTA megléte szükséges Alice számára annak érdekében, hogy felszálhasson a repülőre, és hogy a két barát együtt lehessen néhány hétig.

 

Női példa

Második példa: Matilda

Matilda Berlinben él a családjával. Karácsonykor a szabadságuk ideje alatt a mexikói Acapulcoba mennek. A repülőjük le fog szállni New Yorkban. Matildának és a családja összes tagjának szüksége lesz az ESTA-ra mielőtt felszállnának a végső úticéljuk felé. Még ha csak átszállási célból is lépnek be az Egyesült Államokba, Matilda családja német, tehát részt vehetnek a Vízummentességi Programban. A VWP keretein belül csak akkor léphetsz be az Egyesült Államokba, ha érvényes ESTA-val rendelkezel.

 

 

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Szerezd meg az ESTA engedélyed 3 lépésben!

ESTA igénylés kitöltése ikon
1. Töltsd ki az online ESTA igénylési űrlapot.

ESTA igénylés - adatok megerősítése ikon
2. Erősítsd meg a személyes és a fizetési adataid.

ESTA igénylés - e-mail fogadása ikon
3. Hamarosan megkapod tőlünk a megerősítő e-mailt.

Igénylem az ESTA-t

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére