Menü bezárása

Pihenés a Big Easy-ben: Útmutató New Orleanshoz

Canal Street New Orleans-ban

Az Egyesült Államok egyik legérdekesebb városa a Louisiana állambeli New Orleans. Louisiana egy francia gyarmat volt 120 éven keresztül és ez a jelleg még mindig látható az államban. New Orleans egy olvasztótégely francia, spanyol, őshonos és afrikai kultúrák között, amely nagyon eltérővé teszi a legtöbb amerikai várostól. Majdnem 10 év telt el a Katrina hurrikán pusztítása óta. A város újjáépült a tragédia után, és most tele van energiával, és vonzza a turistákat a világ minden tájáról. New Orleanst leginkább a karnevál időszaka alatt érdemes meglátogatni, amely 2018-ban február 13-án vette kezdetét. Kezdd el tervezni az utazásod most és szerezd be az ESTA vízum utazási engedélyed, hogy mihamarabb élvezhesd ezt a varázslatos amerikai várost és a legendás karneválját – a Mardi Grast!

New Orleans - Jackson's szobor

New Orleans – Jackson’s szobor

Nem vagy biztos benne, hogy jogosult vagy az ESTA engedély igénylésére? Kattints az alábbi linkre az igénylési feltételek megtekintéséhez: Gyakran Ismételt Kérdések az ESTA-val kapcsolatban

Kerékpár

Kerékpár

 • New Orleans nagy város, de valahol mégis csak el kell kezdeni a város bejárását. Kiindulása pontnak tökéletes a French Quarter, azaz a francia negyed. A nagy orleans-i tűz 1788-ban elpusztította a város nagy részét és ezzel együtt a francia építészetet is. Ennek megfelelően a város jelenlegi építészete, amely a XVIII. század végéig nyúlik vissza, lényegében spanyol gyarmati építészetnek tekinthető – ez tükrözi az akkori Spanyolország dominanciáját Louisiana államban. Az épületek többsége nagyon vonzó, díszes homlokzatokkal és gyönyörű díszítéssel az erkélyükön. A francia egyed fő utcája a Bourbon Street. A bárjairól és a partijairól híres utcában ünneplik a Mardi Grast. A karnevál során az emberek az utcákon járnak, és az erkélyekről színes gyöngyös nyakláncokat dobálnak. Az ember színes jelmezeket viselnek, és a hangulat tele van vidámsággal és örömmel.
  Bővebb információ: egy szülői útmutató az Orlandoban lévő Walt Disney World meglátogatásához.
 • Mardi Gras New Orleansban

  A Mardi Gras során az emberek utcákon járnak, és az erkélyekről színes gyöngyös nyakláncokat dobálnak

 • Egy másik fő látványosság is fellelhető a francia negyedben, ami nem más, mint a Jackson Square. A tér közepén egy lenyűgöző szobor található, amely Andrew Jackson elnököt ábrázolja lóháton. A szobor mögött látható a Saint Louis katedrális, amely 1789-ben épült, és egy nagyon vonzó fehér épület, mely mindkét építészet legjobb vonásait magába foglalja. A székesegyház bal oldalán a Cabildo látható, mely egykoron a városháza volt, manapság pedig múzeum. A Cabildo 1795 és 1799 között épült, és gyarmati székhelyként szolgált New Orleansban. A székesegyház jobb oldala az egyháztanács, amely presbiteriánus, és 1793-ban épült, hogy egybeessen a Cabildo-val. A Jackson Square egy jó hely, ahol nagyon szép képeket készíthet és sétálhat körbe és körbe.
 • A Jackson Square közelében található a Canal Street, New Orleans egyik legemblematikusabb utcája. A Canal Street tele van nagy üzletekkel, és helyet ad New Orleans híres villamos vonalának, amely az út nagy részét az utcán foglalja el.
  Canal Street New Orleans egyik legemblematikusabb utcája

  A Jackson Square New Orlando francia negyedében található

  A Canal Street keresztezi a Saint Charles Street-et, New Orleans néhány legszebb otthonának ad helyet, melyek elegáns és vonzó stílusban épülteksok épült egy elegáns és vonzó stílusban, közösen épültek az Egyesült Államok déli részén. A Saint Charles szintúgy rendelkezik egy régi villamos útvonallal, amely egészen az utca tetejére felvisz és két híres new orleansi látnivalóttár eléd: az Audubon Park-ot és a Tulane University-t.

 • New Orleans szinonimája a jó ételeknek, és a városba történő látogatás a nem teljes anélkül, hogy kipróbálnád a város híres kreol konyháját és friss, Mexikói-öbölből származó tengeri ételeit. Bizonyos híres éttermek, mint például az Antoine’s Restaurant és az Arnaud’s offer kreol-konyjája mind a francia negyedben találhatók meg. A leghíresebb kreol ételek egyike a Po-Boys; szendvics sült marhahússal, sült garnélával, osztrigával, macskahallal vagy lágyhéjú rákkal.
  Finom ételek New Orleansban

  Finom ételek fogyaszthatsz New Orleansban

  Egy másik népszerű fogás a Gumbo, azaz egy ragu, melyet okra rizzsel szolgálnak fel (egy növény, mely ugyanabba a családba tartozik, mint az édes burgonya) tenger gyümölcsei, csirke, vagy kolbász. A kedvenc fogás mindig a étouffée rák. Ez az étel rákokból vagy egyfajta friss vízi homárokból áll. Az edényt lassan főzzük és rizzsel szolgáljuk hasonlóan, mint a gumbot. Ha valami édeset keresel, akkor érdemes megkóstolnád a fánkot, mely sült tésztából készült és cukorral be van fedve, de anélkül, hogy lyuk lenne a közepén, mint a fánknak. A leghíresebb hely, ezeket az ételeket megkóstolhatod, az a Café du Monde, mely a Jackson Square jobb oldalán található.

 • New Orleans egy kihagyhatatlan város az Amerikai Egyesült Államokban. Ez az Egyesült Államok egyik legizgalmasabb és színesebb városa. Már majdnem tíz év telt el, miután a Katrina hurrikán letarolta a várost, de New Orleans hősiesen újjáépítette magát, és felélesztette az élet örömét, amelyet mindig is csodáltak. A New Orleans Mardi Gras idején történő meglátogatásával az Egyesült Államok egyik legeredetibb szórakoztató fesztiválját látogatod meg. Siess és igényeld még ma az ESTA engedélyed, hogy te is élvezhesd a Mardi Grast és az összes többi látnivaló, amit New Orleans kínál.
Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére