Menü bezárása

Egy útikönyv San Franciscohoz, az USA legszebb városához

San Francisco, Amerika legszebb városa

Az Amerikai Egyesült Államok jó néhány gyönyörű várossal rendelkezik, de közülük csak egy kaphatja meg a legszebbnek járó koronát: San Francisco. Igényeld az ESTA-t most, és utazz el te is!

San Francisco, Amerika legszebb városa

Az Észak-Karolinában elhelyezkedő San Francisco egy gyönyörű város, amely lenyűgözően eklektikus építészettel és a legváltozatosabb népességgel rendelkezik az USA-ban. A San Francisco körüli környék szintén káprázatos, mivel itt a világ néhány legjobb bortermesztő vidékét is megtalálod, mint például Napa Valley, amely egy rövid autóútra található. Ha az Egyesült Államokba utazol, és azon 38 ország egyikének lakosa vagy, ahonnan vízum nélkül utazhatsz, akkor fontos, hogy igényeld az ESTA engedélyed az USA-ba, még mielőtt felszállnál a repülőre. San Francisco-nak annyi látnivalója és látványossága van, hogy egy látogatás alatt nem könnyű őket megnézni. Összeválogattuk Neked a legfontosabb látnivalókat, hogy a legtöbbet ki tudd hozni Amerika legszebb városába tett utadból. Íme az útikönyved San Francisco-hoz:

Kattints ide az ESTA igényléséhez

A Golden Gate Bridge

A Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge – San Francisco szimbóluma lenyűgöző látványosság. A híd a leghosszabb függőhíd volt a világon az 1937-es elkészültétől egészen 1964-ig. Ez a 1,7 mérföld hosszan elnyúló híd San Franciscot Marin Countyval köti össze. Ez a legtöbbet fényképezett híd a világon.

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz – A san franciscói öbölben található ez a hírhedt börtön sziget, amely szövetségi börtönként szolgált egészen 1963-ig. Néhány leghírhedtebb USA-beli bűnözőt tartottak itt fogva, mint például Al Capone, George „Machine Gun” Kelly és James „Whitey” Bulger. Közismert az a tény, hogy az Alcatrazból még egy fogvatartott sem tudott sikeresen megszökni (habár 36 sikertelen szökési kísérlet volt már). Túrák is vezetnek a szigetre, amelyeken erősen ajánlott részt venni.

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf – Ez a San Francisco északi vízpartjának szomszédságában lévő rakpart nagyon népszerű turisztikai helyszín. Rengeteg látnivaló van itt, beleértve a Pier 39, mely egy attrakcióvá átalakított móló, rengeteg étteremmel, üzlettel és egy akváriummal.Nem fogsz csalódni, ha ellátogatsz ide.

Chinatown

Chinatown

Chinatown

Chinatown – A San Francicoban lévő Chinatown a legidősebb és a legnagyobb az USA-ban. Ez ad otthont a legnagyobb kínai közösségnek Ázsián kívül és ennek utcáin valódi élvezet sétálni és átérezni ezt a nagyon valódi hangulatot. Számos finom kínai étterem is vár bennünket ebben a negyedben.

Painted Ladies

Painted Ladies

Painted Ladies

Painted Ladies – San Francisco ad otthont az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb viktoriánus építészet gyűjteményének. Erre a „Painted Ladies” a legjobb példa. A „Painted Ladies” kifejezés a viktoriánus és Edward-korabeli építészetű házakra utal, amelyeket három vagy több színűre festették. Az Alamo Square-en is láthatók ilyen gyönyörű házak. Ezek házak és a Golden Gate Bridge a város szimbólumai.

Cable Cars

Cable Cars

Cable Cars

Cable Cars – Egyike azon kevés USA-beli városoknak, ahol még mindig tudsz villamosozni, San Francisco saját villamosa a világ utolsó olyan fennmaradó példánya, amely a mai napig manuálisan működik. A Union Square-től egészen a Fisherman’s Wharf-ig el tudsz villamosozni.

Lombard Street

Lombard Street

Lombard Street

Lombard Street – San Francisco egyik leghíresebb utcái közé tartozik, mivel egy sornyi olyan extrém és meredek kanyarral rendelkezik, melyeknek köszönhetően kiérdemelte „a világ leggörbébb utcája” elnevezést. A Russian Hill-ről csodálatos kilátás nyílik a városra és semmi sem szórakoztatóbb, mint legurulni ezeken az éles kanyarokon.

Twin Peaks

Twin Peaks

Twin Peaks

Twin Peaks – Ez a két domb a város két legmagasabb pontja és panorámai kilátást nyúlt a már eleve panorámába illő városról. Ha szeretnél remek képeket készíteni a városról, akkor mindenképp látogass el ide.

 

San Francisco Amerika legikonszerűbb városai közé tartozik és kétségkívül ez a legszebb. A földrajz, a természet, az építészet gyönyörű változatossága és a város kozmopolita összetétele San Francisco-t világszínvonalú várossá teszi. Nyugati parti látogatásunk nem lesz teljes a városok gyöngyének meglátogatása nélkül.

Meglátogatnád San Francisco-t? Nincs más dolgod, mint kitölteni az ESTA kérelmet, mely mindössze csak 5 percet vesz igénybe! Többet szeretnél megtudni az ESTA-ról? Kattints ide!

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére