Menü bezárása

Útikönyv a lakóautó (RV) bérléséhez és vezetéséhez az USA-ban

RV (lakóautó) kölcsönző

Egy útikönyv a lakóautó (RV) bérléséhez és vezetéséhez az Amerikai Egyesült Államokban

Útikönyv a lakóautó (RV) bérléséhez és vezetéséhez az USA-ban

Útikönyv a lakóautó (RV) bérléséhez és vezetéséhez az USA-ban

A lakóautók annyira népszerűek az USA-ban, mint az almás pite. Sok amerikainak van lakóautója, amit előszeretettel használnak utazásra az Amerikai Egyesült Államok egész területén. A modern lakóautók nagyon kényelmesek és sok olyan kényelmi funkcióval rendelkeznek, mint a konyha, a fürdőszoba, a hálószoba és a nappali TV-vel. Egy lakóautóra úgy is lehet tekinteni, mint egy mozgó hotelre, amely lehetővé teszi az illető számára, hogy rengeteg érdekes helyre ellátogathasson vele és maximális kényelemmel pihenhessen.

Készítettünk számodra egy útmutatást, hogy elősegítsük a tájékozódásodat a lakóautó bérlésének és vezetésének menetével kapcsolatban az USA-ban.

Annak érdekében, hogy élvezhesd az Amerikai Egyesült Államok szépségeit és csatlakozhass a felejthetetlen utazásokhoz, fontos, hogy előtte igényeld az ESTA engedélyed. Az ESTA vízum az interneten keresztül gyorsan, számítógép, tablet, vagy okostelefon segítségével kényelmesen beszerezhető.

1. Készítsd el az útiterved.

Készítsd el az az USA-beli úti terved!

Készítsd el az az USA-beli úti terved!

Időnként az emberek elfelejtik azt, hogy az Amerikai Egyesült Államok a negyedik legnagyobb ország a földön és irreális utat terveznek, amely hosszabb ideig fog tartani, mint amire számítanak, vagy pedig egy vagyonba fog kerülni. Válassz egy olyan térséget az országban, amit fel szeretnél deríteni, például Kalifornia, a nyugati állami parkok, New England, Florida, Texas, stb. és tervezd meg az utazásod a térségbe.

ESTA igénylési űrlap kitöltése

2. Találj egy lakóautó bérlési helyet.

RV (lakóautó) kölcsönző

RV (lakóautó) kölcsönző

Rengeteg lakóautó bérlési hely áll rendelkezésedre a nagyvárosokban. Menj a Google oldalára és válassz egyet, amelynek jók az értékelései és az árai.

3. Válaszd ki a megfelelő lakóautó méretet.

Ha a családoddal négyen utaztok, akkor előbb mindenféleképp bizonyosodj meg róla, hogy elég hely áll rendelkezésetekre, ellenkező esetben klausztrofóbiásnak fogod érezni magad, és nem fogod élvezni az utazást.

4. Találj lakóautó parkolóhelyeket még mielőtt elmész.

RV (lakókocsi) parkoló

RV (lakókocsi) parkoló

A lakóautókkal méretüknél fogva nem akárhol tudunk parkolni. Ha a saját lakóautódban tervezel aludni, akkor már az útnak indulás előtt nem árt, ha van egy listád azokról a helyekről, ahol parkolhatsz majd.

ESTA vízumkérelem elindítása

5. Találj olyan helyeket, ahol van áram.

Ne feledd, hogy a lakókocsidnak szüksége lesz áramra annak érdekében, hogy a konyhai eszközök, a légkondicionáló és az egyéb eszközök üzemeljenek. Ha nem akarod használni a biztosított drága generátort, akkor fontos, hogy találj olyan parkolóhelyeket, ahol éjszaka rendelkezel villamosenergia-hálózattal.

6. A WC tisztán tartása.

Amikor kibérled a lakóautódat meg fogod kapni az utasításokat azzal kapcsolatban, hogyan gondoskodj a wc-ről, mikor ürítsd, stb. Fontos, hogy figyelmesen kövesd az utasításokat, mivel nem szeretnéd az utazásodat egy rosszul működő wc-vel eltölteni.

7. Kerüld a gyakran járt utakat.

Azért bérelted a lakókocsidat, hogy elutazhass távol a városoktól és az országutaktól, hogy láthasd Amerika valódi arcát, amelyet általában nem szoktál látni. Használd ki a lakóautó nyújtotta előnyöket és látogasd meg az USA gyönyörű állami parkjait, vagy az egyéb természetes, festői tájait.

8. Vigyél egy kerékpárt.

Egy biciklivel olyan helyeket fedezhetsz fel a természeti parkokban, vagy az egyéb érdekes helyeken, amelyeket a lakóautóval nem tudnál megközelíteni.

Amerika lakóautóval való felfedezése az egyik legautentikusabb és legérdemesebb módja annak, hogy megismerjük az országot. Az RV-vel – „a kerekeken guruló hotellel,” – bárhova elutazhatsz, a kényelmi zónádon belül. Ha a fent említett tanácsainkat megfogadod, akkor élvezheted az egyébként minden fáradtságot megérő utazásod, amelyre még sok évig emlékezni fogsz.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére