Menü bezárása

Utazás a Miami Nemzetközi Repülőtéren (MIA) keresztül

Miami Nemzetközi Repülőtér

A világjárók számára a MIA a második legforgalmasabb repülőtér a JFK után. Igényelj ESTA-t most, és utazz Te is a Miami Nemzetközi Repülőtéren keresztül!

Utazás a Miami Nemzetközi Repülőtéren keresztül

Utazás átszállással ESTA segítségével

Utazás átszállással ESTA segítségével

A világjárók számára a Miami Nemzetközi Repülőtér vagy MIA -ahogy a helyiek hívják- a második legforgalmasabb a JFK repülőtér után és az átjáró Latin-Amerikába, valamint a Karib-szigetekre. Tekintettel a széleskörű repülési lefedettségre a latin-amerikai és karibi régióban sok ember utazik Miamin keresztül egy a környéken belüli célállomásra. Jegyezd meg, hogy ha a Vízummentességi Programban (VWP) résztvevő utazó vagy és a MIA-n keresztül szeretnél elérni egy latin-amerikai, vagy karibi célpontot, akkor előre szükséged lesz egy ESTA vízumra. Az ESTA–t gyorsan ki lehet tölteni és a legtöbb utazó perceken belül megkapja jóváhagyását.

MIA

MIA

Miami Nemzetközi Repülőtér az elmúlt pár évben nagyon erősen megnőtt a latin szomszédságnak és az erős kapcsolatuknak köszönhetően. Nagyon sok utazó Európából és a Közel-Keletről Miamin keresztül utazik, úton Latin-Amerikába és a Karib-szigetekre, ahová nincsen közvetlenül repülőgép járat a világ ezen régióiból. A Miami Nemzetközi Repülőtér időnként nagyon forgalmas, ezért fontos biztosítani, hogy sok időnk legyen az érkezési és az induló járataink között, mivel útlevél-ellenőrzésen és ezután biztonsági ellenőrzésen is újra át kell esnünk, amikor felszállunk a következő járatra.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük a repülőteret, készítettünk egy rövid útmutatót a MIA–ról:

Elektronikus utazási engedély igénylése

Terminálok

Miami Nemzetközi Repülőtér három terminálra van osztva: az Északi-Terminálra, a Középső-Terminálra és a Déli-Terminálra. A három terminál össze van kapcsolva és át lehet járni köztük. A terminálokon belül a kapuk gyülekezési csarnokokra vannak osztva.

Északi-Terminál

D és E csarnok
Miami Nemzetközi Repülőtér

Miami Nemzetközi Repülőtér

Középső-Terminál

F és G csarnok

A két csarnokot kiszolgáló légitársaságok közé tartoznak az Aeroflot, TAP Air Portugal, United Airlines és a Virgin Atlantic légitársaságok.

Déli-Terminál

H és J csarnok

Ez a legújabb és az egyetlen olyan terminál a Miami Nemzetközi Repülőtéren, amely képes kezelni az Airbus A380 superjumbo repülőgépeket. Az Aerolineas Argentinas, Aeromexico, Air Canada, Air Europa, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, Avianca, Caribbean Airlines, Copa Airlines, Delta Airlines, Gol Airlines, LAN Airlines, Lufthansa, Swiss International Airlines, TAM Airlines és Turkish Airlines légitársaságok ezt a két gyülekezési csarnokot használják.

Igénylem az ESTA-t

Bevásárlás és ebédelés

Bevásárlás és ebédelés

Bevásárlás és ebédelés

Számos étterem, kávézó és bolt található a Miami Nemzetközi Repülőtéren. Olyanok, mint a helyi kubai stílusú éttermek, a La Carreta és a Versailles, a Chili’s, Sushi Maki, Shula’s Bar és a Grilland TGI Friday’s. A következő boltok is megtalálhatók a repülőtéren: Tumi, Victoria’s Secret, Tous, Britto, Emporio Armani és a Hugo Boss. Duty Free Americas vámmentes boltokat üzemeltet a repülőtér területén és nagyon jó választási lehetőségeink adódnak a karibi és latin-amerikai rumok tekintetében.

Útlevél-ellenőrzés

Kérlek jegyezd meg, hogy amennyiben Latin-Amerikába vagy a Karib-szigetekre utazol a MIA-n keresztül és a Vízummentességi Program egyik országából származol, úgy szükséged lesz egy ESTA vízum beszerzésére, még mielőtt felszállnál a Miamiba repülő járatra. Amikor megérkezel Miamiba keresztül kell menned az útlevél-ellenőrzésen és a vámellenőrzésen is, még mielőtt átszállnál a csatlakozó repülőgépedre. Ha rendelkezel érvényes ESTA–val, akkor jogosult vagy használni az új Automatizált Útlevél Ellenőrző pavilont a MIA–n. Ez felgyorsítja a feldolgozást az Amerikai Bevándorlási Hatóságoknál.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére