Menü bezárása

Átszállási utazás a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren keresztül

Terminálok

Átszállás a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren

A Los Angeles Nemzetközi Repülőtér az egyik legforgalmasabb nemzeti repülőtér és a fő átjáró az Egyesült Államokból Ázsiába és a csendes-óceáni-régióba.

Átszállás a los angelesi nemzetközi repülőtéren (LAX-on)

Átszállás a los angelesi nemzetközi repülőtéren (LAX-on)

A Los Angeles Nemzetközi Repülőtér, avagy a LAX az egyik legforgalmasabb nemzeti repülőtér és a fő átjáró az Amerikai Egyesült Államokból Ázsiába és a csendes-óceáni-régióba. Több járat indul innen Ázsiába, Ausztráliába, Hawaiira és a csendes-óceáni szigetekre, mint az ország bármely más repülőteréről. Ázsiában az elmúlt évek erős növekedésének köszönhetően a LAX is sokkal több utasnak örvendhet. Számos ázsiai és Csendes-óceán térségbeli ország, mint Japán, Dél-Korea, Szingapúr, Brunei, Ausztrália és Új-Zéland tagjai a Vízummentességi Programnak (WVP). Ezen ország lakosai jogosultak az ESTA programban való részvételre, így utazásuk megkezdése előtt igényelhetnek online ESTA vízumot is.

Los Angeles

Los Angeles

A Los Angeles Nemzetközi Repülőtér egy hatalmas repülőtér, mely zavarba ejtő lehet. Sok ázsiai, hawaii-i és ausztrál utas csak átszállási pontként használja a LAX-ot és folytatja útját az Egyesült Államok városai felé. Annak érdekében, hogy leegyszerűsítsük számodra a folyamatot, készítettünk egy rövid útmutatót, mely segít eligazodni ebben a globális csomópontban.

ESTA utazási engedély beszerzése

Terminálok

LAX 9 terminálra van osztva. Mindegyik terminál különböző légitársaságokat, valamint hazai és nemzetközi járatokat szolgál ki.

1-es terminál – Ez a terminál az alacsony költségű Southwest Airlines csomópontjaként szolgál.

2-es terminál – Ez a terminál szolgáltatja a legtöbb nemzetközi járatot a Tom Bradley Nemzetközi Terminál mellett. Íme néhány légitársaság, amelyek ezt a terminált használják: Aeromexico, Air Canada, Avianca, Hawaiian Airlines, Sun Country Airlines, Virgin Atlantic, Volaris és WestJet.

3-as terminál – Ez a terminál számos hazai légitársaságot szolgál ki, belelértve: Allegiant Air,

Terminálok

Terminálok

4-es terminál – Ez a terminál szolgálja ki az American Airlines-t. Az összes AA hazai és nemzetközi járat a 4-es terminálról indul.

5-ös terminál – Ez a terminál a Delta Airlines kiszolgálója. A Delta összes hazai és nemzetközi repülőjárata az 5-ös terminálról indul.

6-os terminál – Ez a terminál az Alaska Airlines-t, American Airlines-t, Delta Airlines-t és a Great Lakes Aviation-t szolgálja ki.

7-es terminál – Ez a terminál szolgálja ki a United Airlines-t. Mindegyik United Airlines hazai és nemzetközi járata innen indul.

8-as terminál – Ez a terminál a United Airlines Express kiszolgálója.

Tom Bradley Nemzetközi Terminál – A legtöbb nemzetközi légitársaság a TBIT-et használja, olyanok, mint a Aeroflot, Aer Lingus, Air Berlin, Air China, Air France, Air New Zealand, Air Tahiti Nui, Alitalia, All Nippon Airlines, Asiana Airlines, British Airways, Cathay Pacific, China Airlines, China Airlines, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, El Al, Emirates, Ethiopian Airlines, Etihad Airways, EVA Air, Fiji Airways, Iberia, Japan Airlines, KLM, Korean Air, LAN Airlines, Lan Peru, Lufthansa, Norwegian, Philippines, Qantas, Qatar Airways, Saudia, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Swiss International Airlines, Turkish Airlines and Virgin Australia.

A terminálok közötti szállítás

A terminálok közötti szállítás

A terminálok közötti szállítás

Gyakori az átjárás az összes terminál között, de az utasoknak az összes alkalommal át kell menniük a biztonsági ellenőrzéseken, amikor belépnek a terminálba. A 4-es, 5-ös, 6-os, 7-es és 8-as terminálok metróvonallal is összeköttetésben vannak egymással.

Los Angeles Nemzetközi Repülőtér az egyik legfőbb átjáró az Egyesült Államokba és sok utas megítélése szerint barátságosabb, mint más repülőterek az országban. Ne felejtsd el, hogy amennyiben átszállsz a los angelesi nemzetközi repülőtéren, fel kell tudnod mutatni az útleveledet. Ha a Vízummentességi Programban szereplő országok egyikében laksz, akkor szükséged lesz egy ESTA vízumra, még mielőtt felszállnál a gépedre.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére