Menü bezárása

Élvezd az USA negyedik legnagyobb városának látványosságait és hangjait – Houston (Texas)

Houston városa

Élvezd az Amerikai Egyesült Államok negyedik legnagyobb városának látványosságait és hangjait

Houston, az “energia fővárosa”, a szórakoztató programok és rengeteg látnivaló otthona, mint például a helyi rodeó show és a NASA Space Center Houston.

Houston, Texas

“Houston, baj van!”. A világ egyik legismertebb mondata akkor született meg, amikor az Apollo 13 egy robbanást szenvedett el az világűrben. Sok évig a látogatóknak és turistáknak tényleg gondjuk volt Houstonnal, elkerülték és helyette inkább más texasi városokat látogattak meg, például Dallast, San Antonio-t és Austin-t. Ez a trend szerencsére jó irányba változott.

Houston, 2 milliós városi és 6 milliós agglomerációs lakosságával az ország negyedik legnagyobb városa, és az utóbbi évtizedben nagy mértékben nőtt. Mint a világ önjelölt “energia fővárosa”, Houston gazdasági robbanást élvezett, melynek eredményeképpen nagyvállalatok jöttek a városba, nőtt a lakosság diverzitása és rengeteg változás történt a város kulturális és szórakozó életében.

Sehol máshol nem annyira egyértelmű trend a még városiasabb és kifinomultabb várossá válás, mint Houston belvárosában. Sok évtizeden át Houston belvárosa az a hely volt, ahol az emberek reggel 9-től délután 5-ig dolgoztak, majd este az utcák teljesen üresek voltak és veszélyesnek tartották őket.
A változás az előző évtized közepén kezdődött meg, amikor a helyi baseball csapat, a Houston Astros stadionja az Astrodome-ról átkerült Houston belvárosába a Minute Maid Park-ba. Őket Houston NBA csapata, a Rockets követte.

Manapság a városrész tele van fiatal profikkal, akik a belvárosban élnek és dolgoznak, és élvezik a városrész divatos éttermeit, bárjait és szórakozóhelyeit. Houston egyik legnépszerűbb steak-étterme, a Vic & Anthony’s közel van a Minute Maid Park-hoz.

ESTA dokumentum kérelmezése

A gazdasági növekedéssel egyenes arányban változott meg a város demográfiájának változatossága. Ma már Houston az otthona az ország egyik leggyorsabban növekedő ázsiai populációjának. Egy kis ázsiai ízelítőért érdemes meglátogatni a kínai negyedet Houstonban. New York-kal és San Francisco-val ellentétben Houstonban a kínai negyed a belváros helyett a külvárosban helyezkedik el. Az itteni rengeteg bolt, étterem és kávézó látja el a város nagy számú kínai, vietnámi, koreai, Fülöp-szigeteki, malajziai és thaiföldi lakosságát. A város legjobb ázsiai éttermei közül is sok a kínai negyedben található.

Az olaj-boom sok olajmágnást hozott létre a városban és meglátszik sok houstoni elegáns kúrián a River Oaks környékén. Némely olajmágnás úgy döntött, hogy visszaad a lakosságnak is, így ennek következményeképpen világszínvonalú múzeumok nyitottak meg, mint például a Menil Collection. A John de Menil privát gyűjteményének otthont adó Renzo Piano múzeum őrzi Andy Warhol, Jackson Pollock és Mark Rothko és mások munkáit. Ezen kívül az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb bizánci és középkori művészeti kollekciója is itt található.

Houston egyik legnagyobb és legautentikusabb show-ja a Houston Livestock Show and Rodeo. Ez egy állattenyésztési kiállítás, ahol a texasi és az ország máshonnan származó farmerei állítják ki díjazott szarvasmarháikat. A show legszórakoztatóbb és legjobban adrenalin fűtött része az, amikor a híres texasi cowboyok vagy szarvasmarha tartók megülik a szarvasmarhákat és bikákat, és egymással versenyeznek, hogy ki tud a legtovább fenn maradni az igencsak energiától duzzadó állatok hátán lévő nyergen.

Sok híres country zene művész és popsztár játszik a Houston Rodeo-n, ebben az évben többek között Tim McGraw és Pitbull is. A Houston Rodeo egy igazi texasi tapasztalat: láthatod, ahogy a Texasiak és Houstoniak a cowboy kalapjukat, csizmájukat és gyönyörű övcsatjukat viselik. Ebben az évben a Houston Livestock Show and Rodeo-t március 3. és 22. közt tartják.

Fejthetetlen élmény a Houston-i Rodeo!

Fejthetetlen élmény a Houston-i Rodeo!

Nincs olyan houstoni látogatás, ami teljes lenne a NASA Space Center Houston megtekintése nélkül. A Space Center Houston, mely a Lyndon B. Johnson Space Center része, ami 1958-ban nyitott meg és a NASA repülésirányításáért felelős, rengeteg látnivalóval büszkélkedhet és nagyon érdekes. Ezek közt vannak kapszulák, vezérlő modulok és gépjármű trénerek. A Space Center Houston különböző kirándulásokat és színházakat is kínál, ahol világűrrel kapcsolatos filmek tekinthetőek meg. Ez egy biztos megálló bárkinek, akit érdekel az világűr.

Látogass el a Houston-i Űrközpontba!

Látogass el a Houston-i Űrközpontba!

Houston rengeteg érdekes látnivaló és szórakoztató programot kínál. Megtekintése remek családosoknak, pároknak vagy egyedülállóknak is – mindenki számára tartogat valamit. Rengeteg étterme és kiváló konyhája a steak-éttermektől a mexikói, ázsiai és tengeri ételekig minden ételszeretőt élvezettel tölt el, élettel teli, divatos éjszakai élete pedig kielégít minden parti után vágyót. Nagyon ajánlatos autót bérelni, hiszen a város nagyon kiterjedt és a programok a város különböző pontjain találhatóak.

Kezdd el tervezni houstoni utad, hogy ne maradj le a híres Houston Rodeo-ról. Szerezd meg ESTA vízumod minél hamarabb, hogy az összes látnivalót élvezhesd ebben a nagyszerű városban!

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére