Menü bezárása

Egyesült Államok – Utazással kapcsolatos információk a koronavírus miatt kialakult helyzetben – 2020. szeptember.

Információk az "USA vízumról", azaz az ESTA utazási engedélyről

A koronavírus terjedését az Amerikai Egyesült Államok területén közegészségügyi veszélyhelyzetté nyilvánították.

Az USA utazási szigorítása

A USA tiltja a beutazást az Egyesült Királyságból és Írországból, valamint a a schengeni övezetből, – természetesen mindez nem vonatkozik az amerikai állampolgárokra és a letelepedési engedéllyel rendelkezőkre sem. Ezen felül nem vonatkozik azon amerikai állampolgárok családtagjaira, akiknél már folyamatban van a gyermek, gyermekek örökbe fogadása és IR-4 vagy IH-4 vízummal kívánnak belépni az Egyesült Államokba.

Mentesülések- egyéni elbírálás alapján

Az Egyesült Királyságból és Írországból , valamint a schengeni övezetből csak azok az egyes utazási kategóriába tartozó állampolgárok utazhatnak be az Egyesült Államokba, akik egyéni elbírálás alapján mentesülnek a beutazási tilalom alól. Mindez hivatkozással az Egyesült Államok nemzeti érdekére.

A schengeni térségből, az Egyesült Királyságból, valamint Írországból a F-1 és M-1 érvényes vízumokkal utazó hallgatóknak nem kell a ’nemzeti érdekre való hivatkozással’ külön kérelmet igényelniük a beutazásukhoz. Javasoljuk, azon hallgatók, akik a J-1-es vízummal rendelkeznek mindenképp vegyék fel a kapcsolatot nagykövetséggel vagy konzulátussal, azért, hogy ezt a kivételi kérelmet kezdeményezzenek.

Erdőtüzek

Rendkívüli állapotot hirdettek az erdőtüzekre tekintettel, mely az alábbi Egyesült Államok nyugati partjának államait érinti: Kalifornia, Oregon és Washington ; Montana, Idaho és Alaszka államokban kisebb kiterjedésű tüzeket lehet tapasztalni.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére