Menü bezárása

Két közkedvelt hely, ahová mindenképp érdemes ellátogatni, ha az USA-ba utazunk

Élvezd a napsütést Floridában az ESTA kérelem igénylésével!

A Kalifornia – Golden State – és Florida bemutatása,
összehasonlítása

Kalifornia azaz Golden State – majd háromszor akkora mint Florida, azaz Sunshine State. Kalifornia az USA legnépesebb állama, csaknem 40 millió lakosa van. Floridában nagyjából fele ennyien élnek. Kaliforniában több mint 200 nyelvet, míg Floridában 130 féle nyelvet beszélnek az ott élők. Mindkét helyen az angol a leggyakoribb, a második helyen pedig a spanyol nyelv áll.

Kalifornia éghajlata

Kaliforniában többféle éghajlati zóna van jelen. A Csendes – óceán partján fekvő állam partvidékén az éghajlat mediterrán. Itt a tél csapadékos, és a Kaliforniai–áramlat hatására hűvösebb, a nyár pedig meleg és száraz. Kalifornia északi részére már az óceáni éghajlatnak is jelentős hatása van. Főként lombhullató erdőket találunk ezen a területen, de megtalálhatók őserdők is. Az állam déli részén pedig sivatagok és félsivatagok vannak.

Kalifornia népesebb városai

  • Los Angeles
  • San Diego
  • San José
  • San Francisco
  • Long Beach

Los Angeles mellett van Hollywood a filmipar  fellegvára.

Turizmus

Florida egy félszigeten fekszik a Mexikói-öböl és a Floridai-szoros között az Atlanti –óceán partján. Az állam nagy részét a tengerpart alkotja, többnyire alacsonyan fekvő síkság, csupán Florida középső részén találunk kisebb dombokat. Az igen kellemesnek mondható az éghajlat, a természet adta szépségek, az óceán, a tavak, és a gyógyforrások bősége ide vonzza az embereket mind külföldről mind pedig az ország más részéről is. Amerikában az utóbbi időben megindult az idősebbek áttelepülése délre. Gyönyörű kiépült partszakaszokkal, szórakoztató látványosságokkal, és csodás nemzet parkokkal várják az ide
érkezőket.

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne

Éghajlat

Az állam éghajlata szubtrópusi, déli részén trópusi és igen párás, viharos, olykor 150 km/óra sebességű széllel találjuk szembe magunkat. Az ősz és a tél viszonylag száraz, enyhe a tavasz, a nyár pedig párás és meleg. Floridát ugyan a napsütés államának is nevezik – Sunshine State – , de az állam középső részén igen gyakran előfordulnak viharok, ezt a területet úgy is hívják, hogy a villámlás fővárosa, azaz „lightning capital”. Floridában csodás, fehér homokos partokat találhatunk. Atlanti – óceánnak melegebb, nyugodtabb a vize, és kisebbek a hullámok is. Florida az USA legcsapadékosabb állama, kora tavasztól késő őszig délutánonként gyakoriak az esőzések. A szép, ragyogó, napsütéses napokat is heves esők szakíthatják félbe, melyek gyorsan odébb is állnak.

Főbb városai

Fővárosa: Tallahassee, legnagyobb városa Jacksonville és a legnagyobb várostömörülés pedig Miami-ben található. Néhány város a teljesség igénye nélkül. Orlando – a Disney rajongók paradicsoma, Tampa- szórakoztató és szafari park, Naples – az USA egyik legegészségesebb városa, Fort Lauderdale – Amerika Velencéjének szokták nevezni.

Ne feledd, hogy amennyiben úgy döntenél, hogy te is szeretnéd meglátogatni Orlandot, Tallahasseet, vagy akár Jacksonvillet, akkor előbb mindenképp szükséged lesz egy utazási engedélyre, ehhez pedig tökéletesnek bizonyul az online is könnyedén beszerezhető ESTA engedély.

Cikkünk még nem ért véget.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére