Menü bezárása

Új biztonsági intézkedések

CBP tiszt - Szigorított ellenőrzések az USA-ba való belépésnél

Új biztonsági intézkedések az Amerikai Egyesült Államokban

ESTA-val utazik? Új biztonsági intézkedések kerültek bevezetésre az USA-ba induló repülőgépeknél. Ezek legfőképp a elektronikus készülékek ellenőrzését jelentik.

Indulás előtt tehát ne felejtse el feltölteni az elektronikus készülékeit!

2014. július 6-án, vasárnap az Amerikai Repülésbiztonsági Ügynökség bejelentette, hogy az alacsony töltöttségű elektronikus készülékek nem lesznek engedélyezettek az Egyesült Államokba induló gépeken.

CBP tiszt - Szigorított ellenőrzések az USA-ba való belépésnél

Sőt, a reptéri biztonsági őr minden elektronikus készülékedet át fogja vizsgálni, valamint megkérhet arra, hogy kapcsold be őket és / vagy add át további átvizsgálásra.

ESTA kérelem kitöltése

Ezek a biztonsági intézkedések minden Európából, Afrikából és Közel-Keletről az Amerikai Egyesült Államokba induló gépnél érvénybe fog lépni. Fontos ezt figyelembe venni, ha több úti célú jegyed van és egy vagy több átszállást kell tenned.

Ezek a megelőző intézkedések amiatt vannak, mert az amerikai tisztviselők attól félnek, hogy ezek a készülékek át lesznek alakítva és bombaként lesznek használva. A telefonok bekapcsolásával a biztonsági őrök meggyőződhetnek arról, hogy az akkumulátor nem lett kicserélve robbanóanyagra.

Ne feledd, hogy minden elektronikus készülék ellenőrizve lesz, beleértve a laptopokat, táblagépeket, okostelefonokat. A biztonsági őrök nagyon óvatosak lesznek az Apple iPhone-okkal és Samsung Galaxy-kkal.

A biztonsági intézkedéseknél bölcs döntés, ha előre gondolkodsz! A következő Egyesült Államokba repülésed előtt az ESTA vízumod beszerzésén kívül tervezz előre:

  • Ellenőrizd, hogy minden készüléked fel van töltve,
  • Érkezz korábban a reptérre,
  • Legyen nálad a mobiltelefonod töltője szükség esetére!

Ne feledd, hogy ha a készülékeid nincsenek feltöltve, lehetséges, hogy nem engedélyezik a felszállásod és annak is megvan az esélye, hogy ott kell hagynod reptéren… vagy rosszabb esetben az utadba is kerülhet.

Magyar nyelvű vízumodat az ESTA vízumkérelem benyújtásával szerezheted meg, az alábbi oldalon: estavisa.hu/esta-vizumkerelem.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére