Menü bezárása

Top 10 úti cél a gyerekeknek Floridában

The Florida Keys

Úti célok a gyerekeknek Floridában

Az USA-n belül Floridánál nincs jobb hely arra, hogy gyerekekkel utazzunk. Íme a top 10 úti cél, ahová mindenképp érdemes ellátogatnod, ha Floridában jársz.

A tengerpartoktól kezdve a vidámparkokon keresztül egészen a nemzeti parkokig rengeteg különböző hely van, ahova ellátogathatunk, melyeket a gyerekek élvezni fognak, így egy utazás megtervezése egy kicsit nehéz lehet. Lent látható a top 10 úti cél, amit a gyerekek biztosan szeretni és élvezni fognak. Ne feledd, hogy amennyiben a teljes család utazik, mindenkinek ki kell töltened külön-külön ESTA vízumkérelmeket is, a család összes tagja számára, a gyerekeket is beleértve.

ESTA űrlap kitöltése

Íme tehát a top 10 úti cél:

Walt Disney World

Walt Disney World

1. Walt Disney World

Mágikus Királyság, Epcot, Hollywood Stúdiók, Állat Királyság

Orlandoban nyílt meg 1971 –ben, ez a fellegvára a Disney cég vidámparkjainak. A Walt Disney Word 4 részre oszlik: Mágikus Királyság, Epcot, Hollywood Stúdiók, Állat Királyság. A gyerekek el lesznek bűvölve a körútaktól, például a Kis Világtól a Mágikus Királyságban, a Földi Űrhajótól az Epcotban, vagy a Jóéjszakai Csóktól a híres Cinderella Kastélyban. Az egész család élvezni fogja az utazást a Walt Disney Worldbe. Tavasszal vagy ősszel érdemes meglátogatnunk, mert nyáron sokat várakozhatunk.
Ha nyáron látogatod, érdemes venned egy FastPass+-t, hogy elkerüld a hosszú sorokat.

Universal Resort Orlando

Universal Resort Orlando

2. Universal Resort Orlando

Universal Stúdiók, Kaland Szigete, Nedves Orlando, Vad Orlando, CityWalk

Universal Stúdiókra, Kaland Szigetre, Nedves és Vad Orlandora és CityWalkra vannak osztva. A leghíresebb körutak az Universal Stúdiókban találhatók, és olyan klasszikusokat foglalnak magukba, mint a Twister, Terminator 2 és a Harry Potter. A Kaland Szigete 7 különböző témájú szigetre oszlik, melyek közül a legnépszerűbbek: Marvel Szuper Hős Szigete, Jurassic Park és a Harry Potter Varázsló Világa. A CityWalkban rengeteg étkezési lehetőségünk van, például a Hard Rock Café Orlando, és színházakat is megtekinthetünk, híres darabokkal és előadókkal, mint a Blue Man Group.

Seaworld Orlando

Seaworld Orlando

3. Seaworld Orlando

Körutak, élő előadások, kiállítások

Ez a híres vidámpark a tengeri világon alapszik. 3 fő területre oszlik: körutak, élő előadások és kiállítások. Az elsőnél számos és néhány nevezetes hullámvasutat is találsz, mint például a Kraken padló nélküli hullámvasút. Az élő előadás részlegen különböző stadionokat találunk, ahol mindegyik különböző élő előadásokat mutat be egy tengeri állatról. A leghíresebb élő előadások a Shamu Stadionban vannak, ahol a SeaWorld’s emblematikus gyilkos bálnái tartanak bemutatót. A kiállítások tengeri állatokat mutatnak be, például cápákat, rájákat és delfineket.

Legoland Florida

Legoland Florida

4. Legoland Florida

Winter Havenben helyezkedik el, úgy 45 percnyire Orlandotól délre. Legoland 45 körúttal, előadással, egy botanikus kerttel és egy vízi parkkal vár bennünket. Az összes körút Lego témájú és néhány híresebbik -mint a Miniland USA, Lego City, Fun Town- megmutatja hogyan jutnak el a lego téglák a gyártól a kész állapotig.

Busch Gardens

Busch Gardens

5. Busch Gardens

Tampa városában van. 130 hektárnál is nagyobb területen fekszik afrikai témájú látnivalókkal. Busch Gardens az egyik leglátogatottabb élménypark az Egyesült Államokban, melynek 2011 –ben 4 milliónál is több látogatója volt. Néhány főbb látnivaló a Morocco, a Congo és a Nairobi. A Nairobiban aligátorok és krokodilok közelről megfigyelhetők.

 

Kennedy Space Center

Kennedy Space Center

 

6. Kennedy Space Center

Florida keleti partjánál, 45 pernyire Orlandotól keletre található a Kennedy Space Center. Legérdekesebb részei a kiállítások, a szimulált utazások és két IMAX színház. A központ fénypontja kétség kívül a Shuttle Launch Experience. A látogatók egy olyan szimulált kilövésen mennek keresztül, amely újrateremti a valódi űr indulást. Az egész Space Center olyan érdekes és páratlan élménnyel gazdagít minket, hogy a gyerekek biztosan élvezni fogják.

Miami Children’s Museum

Miami Children’s Museum

7. Miami Children’s Museum

Ez a múzeum Watson Islandon található, közel Miami belvárosához. Temérdek játékával és kiállításával örvendezteti meg a gyerekeket. Néhány látványosság, mint mondjuk a bank, ahol a gyerekek megtervezhetik a saját pénzüket; az egészség és wellness center, ahol a gyerekek a táplálkozásról és a test fitten tartásától tanulhatnak; egy bevásárlóközpont, ahol különböző termékekről tudhatnak meg többet és beállhatnak a sorba; és egy All About Art nevezetű látványosság , ahol a gyerekek több különböző módszerrel festhetnek és művészi dolgokat csinálhatnak. Az összes gyerek nagyon élvezni fogja ezt.

 

Zoo Miami

Zoo Miami

8. Zoo Miami

Az egyik legnagyobb állatkert az Egyesült Államokban és nagyon élvezetes, mert az állatok szabadon vannak, ketrecek nélkül.

Miami Állatkertben néhány olyan érdekes állat található, mint az amerikai flamingó, fehér bengáli tigris, zsiráfok és még sok egyéb más. Egy légkondicionált vasút megy keresztül a parkon, kényelmessé téve különféle részeinek felfedezését, mely nagyon meleg és nagy páratartalmú.

 

Everglades Nemzeti Park

Everglades Nemzeti Park

9. Everglades National Park

Az Everglades a legnagyobb trópusi vadaspark az Egyesült Államokban, mely 600,000 hektárnál is nagyobb területet fed le. Ezek a trópusi vizes területek a egyedülálló növényeknek és faunáknak otthona, beleértve az amerikai krokodilt, lamantint és sok egyéb különböző madárfajt. Amit a gyerekek nagyon fognak évezni az Evergaldesben, az a mocsárjáró csónakázás. Ezeknek a csónakoknak hátul óriási ventilátoruk van, aminek segítségével a levegő szabadon keringhet anélkül, hogy beragadna a sáros terepeken. Rengeteg túrát a helyi Miccosukee indiánok szerveznek és ők viszik a látogatókat, hogy megtekinthessék az amerikai aligátorokat természetes élőhelyükön.

The Florida Keys

The Florida Keys

10. The Florida Keys

A valódi fénypontja bármely utazásnak Floridába a Miamiból Key Westbe vezetés a Florida Keys mentén. Ez az út keresztül visz a Hét Mérföld Hídon, ahol gyönyörű kilátás nyílik a tiszta Atlanti-óceánra. Key West egy nagyon tömör város, amelynek erős karibi hangulata és légköre van, nagyon sok viktóriai stílusú házakkal. Az idősebb gyerekek élvezni fogják a látogatást a Hemingway’s Houseba – ahol Hemingway élt. miután elhagyta Kubát. A fiatalabb gyerekek a lenyűgöző, kristály tiszta tengerpartokat fogják nagyon élvezni.

Florida egy álom célpont a gyerekeknek, hiszen világszínvonalú élményparkokkal, múzeumokkal és tengerpartokkal rendelkezik. Ezt bizonyítja a fentebb felsorolt top 10 úti cél is.
Fontos, hogy gondosan tervezd meg az utazásod, mert nagyon sok látnivaló Orlando-ban van, míg mások Miami környékén. Az egyetlen dolog, ami szükséges az alapos megtervezés és szervezés, valamint az ESTA vízumod!

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére