Menü bezárása

Mi az az ESTA?

ESTA vízum – az Amerikai Egyesült Államokba való belépésre feljogosító engedély

Az ESTA elektronikus utazási engedéllyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók áttekintése

Mi az az ESTA? Mire jogosít fel? Hogyan juthatsz hozzá? Meddig érvényes? Mi a teendő, ha elutasítják a kérelmed? Ezekre és más fontos kérdésekre találsz választ cikkünkben.

Ha a Vízummentességi Program (VWP) keretén belül szeretnél belépni az USA-ba, először teljesítened kell bizonyos követelményeket. Az első és legfontosabb dolog egy utazási engedélyre való online jelentkezés; ennek a neve ESTA, melynek jelentése: Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer. Csak itt kérelmezheted online. Ne feledd, hogy csak bizonyos országok tartoznak a Vízummentességi Programba.

Amint megkaptad az ESTA utazási engedélyed, utazhatsz az Egyesült Államokba. Ennek célja lehet turizmus, üzleti, vagy átutazás egy másik országba. A VWP maximum 90 (kilencven) napig engedélyezi az Államokban való tartózkodást.

Igénylem az ESTA-t

Gyakran ismételt kérdések

Mi az Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer (ESTA)?

Egy automatikus rendszer, mely meghatározza a látogatók USA-ba való utazásának alkalmasságát a Vízummentességi Program keretén belül.

Mi az ESTA?

Az Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer lehetővé teszi az amerikai bevándorlási szolgálatnak eldönteni, hogy az utazó kockázatot jelent-e a nemzeti biztonságra vagy sem. Az amerikai hírszerzésnek köszönhetően a bevándorlási szolgálat egy nagy, biztonsági információkat tartalmazó adatbázisra hagyatkozhat. Az ESTA kérelmet összevetik ezzel az adatbázissal és így dől el, hogy az utazó alkalmas-e vagy sem.

Miért igénylik az amerikai hatóságok az ESTA tanúsítványt?

A Belbiztonsági Minisztérium elrendelt egy új irányelvet és folyamatot az utazóknak a Vízummentességi Program (VWP) keretein belül. A résztvevő országok polgárai és állampolgárai most már úgy utazhatnak az Egyesült Államokba, hogy nem kell igényelniük hosszadalmas üzleti vagy turista vízumot. Az új folyamat velejárója, hogy az indulás előtt megszerezhető az utazási engedély az USA-ba az Elektronikus Beutazás-engedélyezési Rendszer igénylés teljesítésével. Az utazókat felkérik, hogy töltsenek ki egy kérdőívet saját megfontolásuk szerint vagy egy megbízotton, harmadik személyen keresztül. A kérvény elküldése után, az utazók elektronikus értesítést kapnak a státuszukról. A légitársaságok ellenőrzik az ESTA státuszod az Amerikai Egyesült Államokba való utazás előtt.

Ki juthat hozzá egy elektronikus utazási engedélyhez?

A Vízummentességi Program résztvevő országának összes polgárának és állampolgárának utazási engedélyt kell igényelnie az USA-ba való utazás előtt. Ez ugyanúgy igaz a légi és vízi közlekedési eszközzel utazókra. A szüleikkel utazó kiskorú gyerekeknek szintén külön kell utazási engedély. Egy megbízottnak vagy egy harmadik személynek kell elküldenie az ESTA vízum igénylését a nevedben.

Hol kell elküldenem a kérelmet?

Mint mondtuk, az igénylések csak az interneten keresztül küldhetőek el. Az online űrlap itt érhető el. Kérlek, válaszold meg a kötelező kérdéseket az ESTA igénylésed elküldéséhez. A csoportod összes utazójának kell engedély.

Milyen információk szükségesek az online űrlap kitöltéséhez?

Az online űrlapnak két része van: az első a személyes és útlevél információidat kéri. A második 7 alkalmassági kérdést tartalmaz, melyekre válaszolnod kell. A kérdések az egészségedre, priuszodra, vízum történetedre és egyebekre vonatkoznak.

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Fontos tudni, hogy bankkártya szükséges az igénylés online kitöltéséhez. Az igénylés sikeres elküldéséhez a megjelölt összeget be kell fizetned.

Meg kell adnom az utazásaimra vonatkozó információkat?

Az utazásaidra és az Egyesült Államokban való tartózkodásod címének megadása nem kötelező.

Módosíthatóak az információk a kérelmi űrlapon, ha már ki lett töltve és el lett küldve?

Az utazók az e-mail cím, kapcsolati telefonszám és az utazás adatain kívül mást nem módosíthatnak, ha már a kérvény űrlap el lett küldve. Nyomatékosan javasoljuk a maximális odafigyelést a személyes és útlevél információk kitöltésekor (személyazonosság, útlevél szám, kibocsátás és lejárat dátuma). Ezek az elküldés után nem módosíthatóak.

Ha úgyis szükséges, kérvényezhet számomra egy harmadik személy?

A válasz igen, valaki más is kérvényezhet a nevedben. Ennek ellenére, a kérvényező felelős a válaszok megfelelőségéért és hitelességéért. A harmadik személy befizetheti számodra az ESTA költségeit.

Meddig lesz érvényes az utazási engedélyem?

A jóváhagyott utazási engedélyed a kibocsátás dátumától számítva két (2) évig, vagy az útleveled lejárati dátumáig érvényes, attól függően, hogy melyik jön el hamarabb. Ezt az engedélyt a határ- vagy vámhatóságok bármikor visszavonhatják.

ESTA igénylése

Mi történik, ha több mint egy utazási engedély kérvényt küldtem el?

Az utolsó utazási engedély érvényes. A korábbi beadványok már nem érvényesek.

Az utazás előtt mennyi idővel érdemes kérvényeznem egy utazási engedélyt?

A Belbiztonsági Minisztérium azt javasolja, hogy legalább három (3) nappal az indulás előtt kérvényezd az engedélyed. Az Esta Visa nyomatékosan javasolja, hogy elegendő átfutási időt biztosíts az utazási engedélyhez, ezért amint biztosan tudod az utazási részleteket, küldd el a kérvényt.

Az ESTA utazási engedély a kiállítás dátumától számítva két (2) évig vagy az útleveled lejáratának dátumáig érvényes, attól függően, hogy melyik következik be hamarabb. Minden résztvevő ország polgárának és állampolgárának kérvényeznie kell egy utazási engedélyt az Amerikai Egyesült Államokba való indulás előtt. Ez egyaránt vonatkozik a légi és vízi járművekkel utazókra is. A szüleivel utazó kiskorúaknak is szükséges az ESTA.

Ha kérvényeztem, mikor fogom megkapni az utazási engedélyt?

Ha kérvényezted az ESTA vízumodat, 24 órán belül kapni fogsz egy választ a rendszertől. Mikor a rendszer eldönti, hogy alkalmas vagy-e az utazásra, meg fogod kapni az utazási engedélyed egy e-mailhez csatolva. Ki kell nyomtatnod és meg kell őrizned az ESTA jóváhagyásod az utazási dokumentumaiddal együtt (útlevél, repülőjegy, stb.).

Van lejárata az ESTA vízumnak?

Amint létrejött a jóváhagyás, a kiállítás dátumától két (2) évig érvényes. Ha az útleveled lejár, az utazási engedélyed szintén érvényét veszti. Ha megújítod az útleveled, újra kérvényezned kell egy ESTA engedélyt.

Ebben a 2 évi érvényességi időben több belépési lehetőséged van az USA-ba. Más szavakkal, ha az ESTA engedélyed érvényes, nem kell minden utazáskor érvényesítened.

Milyen körülmények miatt kell új ESTA vízumot kérvényeznem?

 • Ha megújítottad az útleveled
 • Ha megváltoztattad a neved
 • Ha nemzetiséget váltottál
 • Ha megváltoztattad a nemed
 • Ha bármilyen körülmény miatt meg kell változtatnod a 8 alkalmassági kérdésre adott válaszokat

Amint megkaptam az utazási engedélyem, automatikusan beléphetek az Amerikai Egyesült Államokba?

Amint az ESTA jóváhagyás meg lett erősítve, utazhatsz az Államokba. Viszont a belépés nem automatikusan garantált. A belépés előtt a Bevándorlási és Vámhivatal rutinellenőrzésein kell átesniük az utazóknak.

ESTA kérelem kitöltése

Amint megkaptam, ki kell nyomtatnom az ESTA jóváhagyásomat?

Nyomatékosan javasoljuk az e-mailben megkapott jóváhagyás kinyomtatását és megőrzését az utazási dokumentumokkal együtt az utazásod időtartama alatt.

Mit kell tennem, ha az útlevél adataim megváltoztak?

Az útlevél adataid megváltozása esetén új utazási engedélyt kell kérvényezned.

Mekkora költségekkel kell számolnom az ESTA igénylés során?

Az általunk nyújtott űrlapon keresztüli kérvény $72.00, mely tartalmazza a kötelező állami díjat. Az Esta Visa semmilyen tekintetben nem vonható felelősségre, ha a bankkártyát kiállító intézmény további költségeket számol fel a tranzakciók során.

Mely fizetési módok elfogadottak?

Bankkártya szükséges az ESTA kérvény befizetéséhez. A MasterCard, VISA, American Express, Diners Club, Discover vagy JCB kártyák elfogadottak. Mint mondtuk, harmadik személy is befizetheti a kérvényed. A kérvényező nevének nem kell megegyeznie a bank kártya tulajdonos nevével.

Az ESTA kérelem nem kerül feldolgozásra, amíg a fizetés nem érezik meg.

Mennyire vannak biztonságosan kezelve a személyes és fizetési adataim?

Az adataid biztonságban vannak. Az általunk begyűjtött személyes adataid a következők:

 • a vezetékneved
 • a keresztneved
 • a születési dátumod
 • a nemed
 • az e-mail címed
 • és a származási országod

A megbízás átláthatóságának fenntartásával az EstaVisa.hu a legújabb biztonsági szabványoknak megfelelően kezeli a felhasználói adatokat. Nem osztunk meg személyes adatot semmilyen harmadik személlyel. Folyamatosan felügyelet alatt tartjuk a weboldalunkat az elérhető legújabb internet védelemmel.

A legnagyobb tisztelettel bánunk az ügyfelek bizalmas és személyes adataival. Irodáink szabványos folyamatok szerint dolgoznak, hogy biztosítsák az adatvédelmet az összes általunk kezelt alkalmazásban.

Igénylem az ESTA-t

Utazási engedély és az I-94W űrlap

Ha szárazföldön lépsz be az Amerikai Egyesült Államokba, nincs szükséged ESTA jóváhagyásra. Valójában, amikor a szárazföldi határokon keresztül lépsz be, ki kell töltened egy I-94W űrlapot. Ez 6 dollárba kerül. A közeljövőben az ESTA rendszer be lesz építve a szárazföldi bevándorlási belépési pontoknál.

Mit tehetek, ha nem adják meg az utazási engedélyem?

Ha az ESTA kérvényedet elutasítják, akkor vízumot kell igényelned az Amerikai Nagykövetségen keresztül.

Van érvényes vízumom, kérvényeznem kell ESTA vízumot?

A válasz: nem. Nincs szükséged ESTA vízumra, ha van érvényes engedélyed. Csak azt kell használnod az USA-ba való belépéshez.

Az ESTA-ról röviden

 • Ki: 38 VWP-be tartozó ország utazói
 • Mi: Utazási engedély az Egyesült Államokba való belépéshez
 • Hol: estavisa.hu
 • Miért: Az amerikai bevándorlási rendszer egyszerűsítése végett
 • Mennyi: 72 dollár engedélyezési és feldolgozási díj

Kapcsolat

Kapcsolatfelvételhez kérlek, töltsd ki a Kapcsolat oldalon az űrlapot, ezután hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Az ESTA vízummal kapcsolatos további gyakran felmerülő kérdések megtekintéséhez látogasd meg az alábbi oldalt: estavisa.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek

 

Bővebb információ az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatalának weboldalán található, az alábbi címen: https://www.cbp.gov/sites/default/files/assets/documents/2017-Nov/esta-fact-sheet-english.pdf

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére