Menü bezárása

Egy európai az USA-ban – Hogyan lehet kihasználni a gyenge dollárt?

100 USA dollár

Az egyik alapvető szempont, amelyet mindenképp érdemes szem előtt kell tartani egy külföldi utazás előtt az nem más, mint a pénzügyek. Hiszen nem számíthatsz arra, hogy élvezz egy idegen országot, annak kultúráját és életmódját, ha pénztárcád kiürül az utazás közepén! Mennyi pénzt vigyél? Mi az aktuális árfolyam? Milyen kiadási lehetőségeid vannak? És talán a legfontosabb, hogy mit hoznál haza szuvenírként?

Ez csak néhány kérdés a sokból, melyeket meg kell válaszolnod, ha külföldre utazol. A meglátogatni tervezett ország gazdaságának megértése annyira elengedhetetlen, mint az ország fizetőeszközének az erősségének ismerete. Mindig tanácsos a külföldi utazást olyan időpontban megtervezned, amikor az árfolyam kedvező. Végül is egy olcsóbb utazás, egy örömtelibb utazás is egyben.

Egy európainak nincs kedvezőbb idő az utazásra, mint most. Az amerikai dollár jelentősen leértékelődött az elmúlt néhány évben az euró és más európai valuták tekintetében. Az Egyesült Államokba utazó európaiak számára ez azt jelenti, hogy kevesebbet kell arra költeni, mint amennyit egy vagy két évvel ezelőtt kellet volna.

A repülési viteldíjaktól a repülőtéri transzferekig, a vásárlásoktól az utazásokon a különböző államokon keresztül, mindegyik költség csökkent az elmúlt néhány évben. Miközben az amerikai dollár leértékelődött, az euró és más európai valuták értéke megnőtt.

Amellett hogy ez befolyásolja az importot és az exportot, ebben a kedvező árfolyamban, meg lett könnyítve az európaiak számára, hogy kényelmesen megtervezzék amerikai útjukat. És természetesen még büszkélkedhetnek is erről, utazásuk során!

Hogyan lehet kihasználni az aktuális árfolyam-különbséget?

Számos dolog megváltozott egy európai utazásának megtervezésekor a jelenlegi helyzetben. Oly sok dolgot meg lehet valósítani, amely néhány évvel ezelőtt csak egy álom lett volna. Többet fedezhetsz fel anélkül, hogy igazán bántanád a pénztárcádat. Ha még nem foglaltad le az amerikai utadat, akkor erre most jött el a megfelelő idő.

Valószínűleg nem jó ötlet várni a nyaralási szezonra, mivel a dolgok megváltozhatnak az elkövetkező hónapokban és években. Tehát milyen előnyökről beszélünk? Most részletezzük ezeket.

A vásárlások olcsóbbak lettek

Az egyik dolog, melyet minden utazó vár egy új országba látogatásakor, a vásárlási lehetőségek, amelyeket felfedezhetsz. Számos ország van a világon, melyek híres bevásárló célként ismertek, például Bangkok és Dubai.

A sok dolog közül, amelyekről az Egyesült Államok híres, a vásárlás határozottan az egyik. Az ország minden állama valami különlegeset kínál a benned rejlő boltmániásnak.

De ha aggódsz a túlságosan sok vásárlás miatt, ami korlátozná az utazási lehetőségeid, akkor lehet, hogy most nem kell sokat töprengened. A gyengébb amerikai dollárt tekintve, több pénzed lesz a saját valutádhoz viszonyítva. Nem hangzik remekül? Habár azt hiheted, hogy többet költenél vásárlás közben, valójában nem igazán meríti ki a megtakarításaid.

Noha ez csak egy további márkás cipő vásárlását jelenthetné, amit más körülmények között nem vásároltál volna meg, az erősebb valuta olyan előnnyel jár, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Most bűntudat nélkül felfedezheted New York, San Francisco vagy Las Vegas plázáit.

Az ingatlanbefektetési lehetőségek vonzóak

A jelenlegi árfolyam nem csak az átlagos turistát részesíti előnyben, hanem jó hírt is hoz üzletemberek számára. Ha egy európai vagy aki lehetőséget keres az ingatlanokba való befektetésre az Egyesült Államokban, akkor ez a megfelelő idő az utazásra.

A gyengébb dollár jelentős változásokat hozott az ingatlanszektorokban, ahol az európaiaknak több lehetősége nyílt befektetni anélkül, hogy sokat költenek. Most gondolkodhatsz kedvező módokon, melyek vállalkozásod bővítését szolgálhatják Amerikában, különösen olyan tárgyi eszközökbe történő befektetéssel, mint például az ingatlanok. Többet vásárolhatsz külföldi valutákkal, az amerikai dollárhoz viszonyítva, és így kihasználhatod a számodra biztosított vásárlóerőt.

Ha mindig egy felhőkarcoló tetején levő luxuslakásról vagy egy tágas Manhattani irodáról álmodtál, akkor most van legjobb ideje annak, hogy ezen álmokat megvalósítsd.

Gazdag turistaként utazik

A jelenlegi helyzetben az Egyesült Államokba utazó európaiak legnyilvánvalóbb előnye az, hogy most már szabadon utazhatnak, és nem kell aggódniuk a hosszú és izgalmas utazás után a hitelkártya-díjak miatt.

Ha korábban csak a New York-i látogatását tervezted a költségek csökkentése érdekében, egzotikusabb helyeket is meglátogathatsz, például a Las Vegast, és szerencsét próbálhatsz a kaszinókban is. A Vegas-i kaszinók meglátogatása eddig csupán egy álom volt, de most már megvalósítható.

Magasabb a valószínűsége egy szerencsés fogadásnak is az erősebb valutával. Ezenkívül kényelmes transzferekbe is befektethetsz az államokban, anélkül, hogy aggódnod kellene a pénztárcád kiürülése miatt. Egy limuzin, saját sofőrrel már nem csak álom lesz. Az esélyed, hogy a két hetes tartózkodásodon belül még többet is láss az Egyesült Államokból, felugrott a gyengébb dollár miatt.

Következtetés

Az európaiak jelenlegi helyzete minden bizonnyal kényelmes, amit egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. Bár nincs garancia arra, hogy ez a kedvező helyzet hosszú ideig fennmarad, a lehető legtöbbet kell kihozni belőle. Noha sok elmélet szól arról, hogy az utóbbi időben miért romlott az amerikai dollár a hitelfelvételi költségek növekvő spekulációitól kezdve a változó világ valutákig, az ok nem fontos. Függetlenül attól, hogy a dollár miért gyenge ebben a pillanatban, az európaiak, különösen azok, akik utazást terveznek az Egyesült Államokba, többet tudnak megtakarítani, mint amennyire számítottak.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére