Menü bezárása

Kalandok a forró Puerto Rico-ban

Lazíts egyet Isla Verde gyönyörű tengerpartján!

Kalandok a forró Puerto Rico-ban

Puerto Rico spanyol hivatalos nyelvével, remek ételeivel és italaival és fantasztikus tengerpartjaival izgalmas célpont mindenkinek, aki az Amerikai Egyesült Államokba utazik.

Utca Puerto Ricoban

Utca Puerto Ricoban

Puerto Rico egy egyedülálló hely. Ez egy az egyetlen az USA-ban, ahol a spanyol a hivatalos nyelv. Ezenkívül gazdag történelemmel és gyönyörű spanyol gyarmati építészettel büszkélkedhet, mivel a múltban spanyol gyarmat volt. A Puerto Rico-iak büszke emberek, akik meleg fogadtatásban részesítik a látogatókat és megmutatják milyen a karibi vendégszeretet. Puerto Rico az Amerikai Egyesült Államok szerves része, így az ESTA vízumod lehetővé teszi, hogy meglátogasd ezt a karibi trópusi szigetparadicsomot.

ESTA utazási engedély beszerzése

Quebradillas Puerto Ricoban

Quebradillas Puerto Ricoban

A látogatók számára Puerto Rico első számú belépési pontja Sun Juan lesz, a sziget fővárosa. San Juan-t 1508-ban alapította a spanyol felfedező, Ponce de Leon. A város lakossága épphogy 400,000 alatt van és zúg az energiától. A legtöbb turista Sun Juan megtekintését Old San Juan-ban kezdi. Old San Juan a város spanyol gyarmati magja.
Az Old San Juan-i épületek többségének spanyol cseréptetője, kovácsoltvas erkélye van, az utcák pedig macskakővel vannak borítva és általában nagyon szűkek. Old San Juan fő látnivalói közé tartoznak azok az erődök, amiket a spanyol telepesek építettek, hogy megvédjék a várost a kalóztámadásoktól. Ezek közül a leghíresebb a 16. századi Fort San Felipe del Morro és a 17. századi Fort San Cristobal, melyek a San Juan Állami Történelmi Lelőhely (San Juan National Historic Site) részei.

Látogass el San Juan-ba!

Látogass el San Juan-ba!

A legtöbb Puerto Rico-ba érkező látogató a sziget híres tengerpartjaira fókuszál. San Juan-nak két nagyon szép tengerpartja van Condado-ban és Isla Verde-ben, de a gyönyörű, képeslapokba illő tengerpartok San Juan-on kívül találhatóak. A Bonqueron Beach sziget délnyugati szegletében van és nyugodt vizeket, pálmafákkal övezett fehér homokot kínál, mely tökéletes a családoknak. A szörfözni vágyóknak ott van Rincon Beach, mely a sziget északnyugati sarkában található és remek hullámokat és izgalmakat kínál.
A San Juan-tól keleti irányban mindössze 30 mérföldre fekvő Luquillo Beach kókuszligettel szegélyezett kristálytiszta lagúnával vár mindenkit. A fehér homokos tengerpartja minden fotós álma. Ezen kívül Luquillo Beach közel van Puerto Rico egy legnagyszerűbb kincséhez: az El Yunque Nemzeti Erdőhöz.

Lazíts egyet Isla Verde gyönyörű tengerpartján!

Lazíts egyet Isla Verde gyönyörű tengerpartján!

Igénylem az ESTA-t

Az El Yunque Nemzeti Erdő (El Yunque National Forest) Puerto Rico észak-keleti részén található kb. egy órás útra San Juan-tól. El Yunque az egyetlen trópusi esőerdő az Egyesült Államok Nemzeti Erdő Rendszerében (United States National Forest System). A magas éves csapadék a parkban dzsungel hangulatot teremt számos folyóval, vízeséssel és buja lombokkal. Lehengerlő látvány fogad minket a park tetején, a Pico El Yunque-n. Az El Yunque Nemzeti Erdő lenyűgöző növény és állatvilággal büszkélkedhet melyek némelyike csak Puerto Rico-ban található meg. Sok fajta béka van itt, például a coqui, mely csak Puerto Rico-ban honos.

Kirándulj El Yunque esőerdőjében!

Kirándulj El Yunque esőerdőjében!

Puerto Rico egy kompakt sziget jó infrastruktúrával, így a szigeten történő utazás gyors és zűrzavar mentes. Ha idelátogatsz, kóstold meg az ízletes helyi ételeket és italokat. Puerto Rico leghíresebb fogása a mofongo, egy sült banán alapú fogás. A Piña Colada-t is Puerto Rico-ban találták fel az 1950-es években. Finom ételeivel és italaival, csodás tengerpartjaival és gyönyörű gyarmati építészetével Puerto Rico minden ide utazót elkápráztat. Szerezd be az ESTA vízumod még ma, és élvezd ezt a trópusi szigetparadicsomot, és ismerd meg az Amerikai Egyesült Államok egy egyedülálló területét.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére