Menü bezárása

2015.03.31.

Kalandok a forró Puerto Rico-ban

Kalandok a forró Puerto Rico-ban

Puerto Rico spanyol hivatalos nyelvével, remek ételeivel és italaival és fantasztikus tengerpartjaival izgalmas célpont mindenkinek, aki az Amerikai Egyesült Államokba utazik.

Puerto ricoi utca - USA ESTA

Utca Puerto Ricoban

Puerto Rico egy egyedülálló hely. Ez egy az egyetlen az USA-ban, ahol a spanyol a hivatalos nyelv. Ezenkívül gazdag történelemmel és gyönyörű spanyol gyarmati építészettel büszkélkedhet, mivel a múltban spanyol gyarmat volt. A Puerto Rico-iak büszke emberek, akik meleg fogadtatásban részesítik a látogatókat és megmutatják milyen a karibi vendégszeretet. Puerto Rico az Amerikai Egyesült Államok szerves része, így az ESTA vízumod lehetővé teszi, hogy meglátogasd ezt a karibi trópusi szigetparadicsomot.

ESTA utazási engedély beszerzése

Látogasd meg Puerto Rico tengerpartjait ESTA kérelem igénylésével!

Puerto Rico tengerpartja

A látogatók számára Puerto Rico első számú belépési pontja Sun Juan lesz, a sziget fővárosa. San Juan-t 1508-ban alapította a spanyol felfedező, Ponce de Leon. A város lakossága épphogy 400,000 alatt van és zúg az energiától. A legtöbb turista Sun Juan megtekintését Old San Juan-ban kezdi. Old San Juan a város spanyol gyarmati magja.
Az Old San Juan-i épületek többségének spanyol cseréptetője, kovácsoltvas erkélye van, az utcák pedig macskakővel vannak borítva és általában nagyon szűkek. Old San Juan fő látnivalói közé tartoznak azok az erődök, amiket a spanyol telepesek építettek, hogy megvédjék a várost a kalóztámadásoktól. Ezek közül a leghíresebb a 16. századi Fort San Felipe del Morro és a 17. századi Fort San Cristobal, melyek a San Juan Állami Történelmi Lelőhely (San Juan National Historic Site) részei.

San Juan, USA

Látogass el San Juan-ba!

A legtöbb Puerto Rico-ba érkező látogató a sziget híres tengerpartjaira fókuszál. San Juan-nak két nagyon szép tengerpartja van Condado-ban és Isla Verde-ben, de a gyönyörű, képeslapokba illő tengerpartok San Juan-on kívül találhatóak. A Bonqueron Beach sziget délnyugati szegletében van és nyugodt vizeket, pálmafákkal övezett fehér homokot kínál, mely tökéletes a családoknak. A szörfözni vágyóknak ott van Rincon Beach, mely a sziget északnyugati sarkában található és remek hullámokat és izgalmakat kínál.
A San Juan-tól keleti irányban mindössze 30 mérföldre fekvő Luquillo Beach kókuszligettel szegélyezett kristálytiszta lagúnával vár mindenkit. A fehér homokos tengerpartja minden fotós álma. Ezen kívül Luquillo Beach közel van Puerto Rico egy legnagyszerűbb kincséhez: az El Yunque Nemzeti Erdőhöz.

Isla Verde, tengerpart - USA

Lazíts egyet Isla Verde gyönyörű tengerpartján!

Igénylem az ESTA-t

Az El Yunque Nemzeti Erdő (El Yunque National Forest) Puerto Rico észak-keleti részén található kb. egy órás útra San Juan-tól. El Yunque az egyetlen trópusi esőerdő az Egyesült Államok Nemzeti Erdő Rendszerében (United States National Forest System). A magas éves csapadék a parkban dzsungel hangulatot teremt számos folyóval, vízeséssel és buja lombokkal. Lehengerlő látvány fogad minket a park tetején, a Pico El Yunque-n. Az El Yunque Nemzeti Erdő lenyűgöző növény és állatvilággal büszkélkedhet melyek némelyike csak Puerto Rico-ban található meg. Sok fajta béka van itt, például a coqui, mely csak Puerto Rico-ban honos.

El Yunque, esőerdő - USA

Kirándulj El Yunque esőerdőjében!

Puerto Rico egy kompakt sziget jó infrastruktúrával, így a szigeten történő utazás gyors és zűrzavar mentes. Ha idelátogatsz, kóstold meg az ízletes helyi ételeket és italokat. Puerto Rico leghíresebb fogása a mofongo, egy sült banán alapú fogás. A Piña Colada-t is Puerto Rico-ban találták fel az 1950-es években. Finom ételeivel és italaival, csodás tengerpartjaival és gyönyörű gyarmati építészetével Puerto Rico minden ide utazót elkápráztat. Szerezd be az ESTA vízumod még ma, és élvezd ezt a trópusi szigetparadicsomot, és ismerd meg az Amerikai Egyesült Államok egy egyedülálló területét.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére