Menü bezárása

Hajókázás Alaszkában: egy vadvilági paradicsom

Juneau, USA

Alaszkai hajókázás, avagy egy vadvilági paradicsom

Az USA-hoz tartozó Alaszka állam a világon az egyik legjobb hely a természetbeli kirándulásokhoz. A hatalmas méretével és a szűkös lakosságával Alaszka otthont nyújt a lenyűgöző természetnek, a nemzeti parkoknak és a hegyeknek.

Alaszka meglátogatása igazi kihívást jelent az állam hatalmas mérete miatt, és néhány olyan távoli helyének megközelítése végett, ahol a vadvilág megtalálható. A tökéletes megoldás erre a kihívásra az, ha részt veszünk egy Alaszka tengeri körutazáson. Egy ilyen hajókázás Alaszkában egy kiváló módja annak, hogy megtekinthessük az állam leggyönyörűbb helyeit, valamint bőséges vadvilágának egy részét. Számos olyan hajózási útvonal van, amely Alaszka legvonzóbb partvonalai mentén halad. A legtöbb hajó a nyári hónapokban közlekedik, tekintve, hogy az Alaszkai hideg hőmérséklet meggátolja a hajózást a többi időszakban. Add be az ESTA vízumkérelmed, hogy még ezen a nyáron meglátogasd a lenyűgöző Alaszkát.

Alaszka, USA

Alaszka, USA

A legtöbb hajóút San Franciscóból, Seattleből, vagy Vancouverből indulnak. A hajóutak többsége 7-től 10 napig tartanak attól függően, hogy az Amerikai Egyesült Államok vagy Kanada melyik városából indul el a hajó. Egy tipikus alaszkai egyhetes hajózásnak a következő a menetrendje:

1. nap: Indulás Seattleből vagy a kanadai Vancouverből és az egész napunk tengeren való eltöltése.

ESTA engedély kérelmezése

2. nap: érkezés az alaszkai Sitkába. Sitka a történelmi orosz Alaszka fővárosa volt, amelyet csak Új Arkangyalnak neveztek. Sitka néhány főbb nevezetességei közé tartozik a Saint Michael’s Russian Orthodox Cathedral, egy újjáépített másolata az eredeti orosz építésű katedrálisnak, amely 1966-ban leégett.

Saint Michael’s Russian Orthodox Cathedral

Saint Michael’s Russian Orthodox Cathedral

Glacier Bay National Park, USA

Glacier Bay National Park, USA

3. nap: Glacier Bay National Park. A lélegzetelállító park Alaszkában, amelynek vadvilága érintetlen vizekkel rendelkezik. Bálnák, fókák, medvék, fehérfejű sasok és tengeri vidrák is élnek itt. A Glacier Bay National Park meglátogatásának fénypontjai a gleccserek, melyek időnként hatalmas jégdarabokat ejtenek a tengerbe.

Utazási engedély beszerzése

4. nap: Juneau, Alaszka. Alaszka fővárosa rengeteg érdekes oldalát mutatja meg nekünk, például a gyönyörű gleccsereit és a gyönyörű látványát a körülölelő hegyeknek és a vizeknek.

Ketchikan, Amerikai Egyesült Államok

Ketchikan, Amerikai Egyesült Államok

5. nap: Ketchikan, Alaszka. A város közel 8000 lakossal rendelkezik. Ketchikannak vannak a világ legnagyobb totemoszlopai – hatalmas szobrok, melyeket az alaszkai és északnyugat csendes óceániai bennszülöttek faragtak, melyek gyakran 18 m magasra is felérnek. Ez egy gyönyörű látványosság, ami mindenkit el fog bűvölni.

6. nap: az egész napunkat a tengeren töltjük.

7. nap: visszatérés az indulási kikötőbe.

Egy alaszkai hajókázás a világ legjobb kirándulásai közé tartozik, mivel gyönyörű vadvilágot és természeti helyeket csodálhatunk meg. Egy nagy előnye a hajóutunknak az, hogy kényelemben maradhatunk a hajóban az utazás időtartama alatt anélkül, hogy repülőre kellene szállnunk, vagy hosszú utaknak kellene nekiindulnunk ahhoz, hogy láthassuk Alaszka fenséges szépségét. Egy másik előnye az, hogy közel kerülhetünk olyan helyekhez, amelyekhez amúgy nagyon nehéz lenne eljutnunk, mint például a Glacier Bay National Park. A lehetőség, hogy láthassunk hosszúszárnyú bálnákat, fókaféléket és tengeri vidrákat közelről, valamint, ahogy a medvék elkapják a halakat, egy olyan dolog, melyet nagyon kevés ember tapasztal meg az élete során. Azt javasoljuk, hogy foglald le a hajóutadat Alaszkába minél hamarabb, hiszen évente körülbelül csak 4 hónapig van rá lehetőség és nagyon népszerűek.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére