Menü bezárása

Ezekre érdemes figyelnünk, ha a tengerentúlra szeretnénk utazni!

Miami Nemzetközi Repülőtér

Ha Amerikába szeretnénk utazni, érdemes pár dolgot átgondolni, mivel az egyik legnagyobb tétel a költségeket illetően mindet kétséget kizáróan a repjegy. Hogy mire kell figyelni a a repjegy foglaláskor? A cikkben találsz ehhez pár hasznos gondolatot.

Hogyan foglaljunk jó áron?

A tengerentúli járatokra a nyári időszakban a legdrágábbak a jegyek. Azért, hogy kedvező árakon tudjuk megvenni a jegyeket, azt javasoljuk, hogy ne a főszezonban utazzunk. Ha nem vagyunk meghatározott időtartamhoz kötve, azaz rugalmasak tudunk lenni, akkor nagyon jó esélyünk van arra, hogy jóval kedvezőbb áron utazhassunk. A legtöbb légitársaság honlapján azt is be kell jelölni, hogy konkrétan mely napon szeretnénk utazni. Fontos hozzátennünk, hogy a foglalások kiválasztásánál az utazási dátum megadásakor akár 2-3 nap eltérés is nagy árbeli különbséget eredményezhet.

Bőröndök - utazás az USA-ba

Erre bizony szükségünk lesz, ha az USA-ba szeretnénk utazni

Ha tehetjük, minél hamarabb vásároljuk meg a repjegyeket, minimum 2-3 hónappal korábban. Érdemes a légitársaságok hírleveleire is feliratkozni, hiszen sokszor ezekben is kapunk ott kedvező ajánlatokat, amiket szintén érdemes kihasználni. Ha van kedvenc társaságunk, érdemes megnézni, hogy milyen VIP programjaik vannak. Vannak olyan programok is, melynek keretein belül pontokat lehet gyűjteni, amelyeket fel lehet használni akár repülésre, akár repülőn történő vásárlásra is.

Az Amerikai Egyesült Államokban rengeteg reptér található. 100 mérföldön belül bizony több reptér között is választhatunk. Tehát ha például Miamiba szeretnénk utazni, akkor érdemes a kisebb forgalmú reptereket választanunk, mivel oda jóval olcsóbbak vásárolhatunk majd repjegyet.

Átszállás a los angelesi nemzetközi repülőtéren (LAX-on)

Egy átlagos nap a los angelesi nemzetközi repülőtéren (LAX)

Milyen dokumentumokra lesz szükségünk az utazáshoz?

Mielőtt még elkezdenénk repjegyet vásárolni az USA-ba, először is érdemes a szükséges beutazási engedélyeket beszereznünk. Ezeket csak a biometrikus azonosítóval rendelkező útlevéllel szerezhetjük meg. Mindenképp szem előtt tartandó, hogy ha valami oknál fogva nem sikerülne beszereznünk a beutazási engedélyt (ESTA / ETA), a jegy árát nem fogja a légitársaság visszatéríteni. Akkor is szükségünk lesz az ESTA (USA-ba) vagy ETA (Kanadába szóló) elektronikus utazási engedélyre, ha nem a közvetlen célországunk az Egyesült Államok / Kanada, hanem csak átszállunk ott. Az átszállásnál figyelembe kell venni, hogy minden esetben ellenőrzik a csomagjainkat, ezért érdemes úgy számolni, hogy legalább 3 óra rendelkezésünkre álljon az átszálláshoz. Szerencsére ezekhez az engedélyekhez ma már nagyon gyorsan, könnyen hozzájuthatunk online.

Most ugyan körülményesebb az utazás, de már 2021 januári indulással igen kedvező áron vásárolhatunk jegyeket. Ide kattintva beszerezheted az utazáshoz szükséges ESTA engedélyedet.

Mikor van szükségünk vízumra?

Vízumra akkor van szükségünk, hogy ha a kint tartózkodásunk időtartama meghaladja a 90 napot. Akár turistaként, akár munkavállalóként, vagy tanulás céljából utazunk ki.

Utazási vízum igénylési űrlapjának kitöltése

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére