Menü bezárása

Florida, az élet napos oldala

Orlando belvárosa

Sunshine State – az élet napos oldala! Irány Florida!

Florida turizmusban és idegenforgalomban is az első helyet tudhatja magának. Nem véletlenül: gyönyörű tengerpartjai és városai mindenkit lenyűgöznek.

Néhány adat Floridáról:
„Becenév”: Sunshine State
Területe: 140 266 km2
Népessége: 15 317 300
Fővárosa: Tallahassee
Legnagyobb városa: Jacksonville

Élvezd a napsütést Floridában az ESTA kérelem igénylésével!

Élvezd a napsütést Floridában az ESTA kérelem igénylésével!


Az Amerikai Egyesült Államok legdélebbi állama Florida, melyet keleten az Atlanti-óceán, nyugaton a Mexikói-öböl, északon pedig Georgia és Alabama állam határolja. Déli részén trópusi éghajlat uralkodik, északi részére szubtrópusi éghajlat jellemző. Florida igen fontos mezőgazdasági központ, a világ egyik legnagyobb citrusféle (citrom, narancs, mandarin) termesztője.

Tampa Bay Area St. Petersburg-ban

Tampa Bay Area St. Petersburg-ban

Utazz Te is az USA-ba

A turizmusban, idegenforgalomban az első helyet tudhatja magának az Egyesült Államokban. Floridát több millió ember keresi fel évente, hogy feltöltődhessen gyönyörű tengerpartjain, megnézze látványosságait, és jól szórakozhasson üdülővárosaiban. Florida legnagyobb, és legnépszerűbb városai: délen Fort Lauderdale, és Miami. Középen: Orlando, Tampa, és St. Petersburg. Északon pedig Pensacola, Tallahasse és Jacksonville.

Az Old State Capitol Building és a New Capitol

Az Old State Capitol Building és a New Capitol

Fővárosa Tallahassee, az állam északi részén fekszik, közigazgatási központ. A belvárosban szebbnél szebb házakat találunk, melyek a 19. században épültek. Tallahassee-ben mindenképp érdemes megnézni az Old State Capitol Building-t, és a mögötte található New Capitol hatalmas felhőkarcolóját. A New Capitol tetejéről csodálatos panoráma tárul elénk. Ha már itt járunk, mindenképpen nézzünk be a Museum of Florida History-ba, ahol az állam változatos történelmét kísérhetjük végig.

Szívesen ellátogatnál Tallahassee-ba? Ha igen, ne habozz, igényeld most az USA-ba belépésre feljogosító ESTA vízumot!

A pensacolai TT Wentworth Florida State Museum

A pensacolai TT Wentworth Florida State Museum

Pensacola városában, ami északon van szintén, érdemes megnéznünk a TT Wentworth Florida State Museum gyűjteményét is.

Florida legnagyobb városa Jacksonville, amely oktatási, ipari, és egyben tudományos központ is. Belvárosban óriási felhőkarcolók vannak, amelyekben számos neves céget találunk. Ha szereti a különleges szubtrópusi növényeket, akkor mindenképpen látogasson el Palm and Cycad Arboretum-ba. Amennyiben inkább a művészetért van oda, úgy nézzen be a Museum of Contemporary Art-ba. Amennyiben inkább átadná magát a kellemes haboknak és a nap csábító sugaraiban fürdőzne, úgy a város közelében rengeteg népszerű strandot találunk, mint pl: Jacksonville Beach, Ponte Vedra Beach, az Atlantic Beach, Neptune Beach.

Palm and Cycad Arboretum Jacksonville-en

Palm and Cycad Arboretum Jacksonville-en

Látogass el te is Floridába

Amelia-szigeten, melyet Jacksonville-től északra találunk, rengeteg érdekes látnivalóval s emellett igen népszerű strandokkal is várja a napfürdőzni vágyó turistáit a Fernandina Beach-en. A városban a 19. században épült, csodaszép villák sorakoznak. A város főutcáján a Centre Street-en végig sétálva rengeteg üzletet, ajándékboltot, éttermet és bárt találunk. Amennyiben kíváncsiak vagyunk a sziget történelmére, keressük fel az Amelia Island Museum and History-t. Lehetőség van városfelfedezésre is idegenvezetővel.

Amelia Island Museum and History

Amelia Island Museum and History

Florida egyik legnépszerűbb üdülővárosa, a csodálatos tengerpartjáról híres Daytona Beach. A településen számos szállodát és szórakozóhelyet találunk, hogy az évente ideérkező sok ezernyi turistát ki tudja szolgálni. Értékes művészeti gyűjteményt nézhetünk meg a Museum of Arts and Sciences-ban, ha pedig Daytona Beach történelmére vagyunk kíváncsiak, akkor látogassunk el a Halifax Historical Museum-ba; és ha a száguldás szerelmesei vagyunk, nézzünk be a híres Daytona International Speedway-re, ahol az óriási tömegeket vonzó autóversenyekre kerül sor.

Halifax Historical Museum Daystona Beach-en

Halifax Historical Museum Daystona Beach-en

Orlando Florida középső részének egyik legnagyobb városa. Igen híres a szórakoztató parkjairól. Orlando belvárosában különleges éttermeket, főutcájában az Orange Avenue-on rengeteg bárt találunk. És természetesen nem maradhatnak el a magas felhőkarcolók sem.

Orlando belvárosa

Orlando belvárosa

Ha Orlandoban járunk, és kedveljük a művészetet, feltétlenül nézzük meg a az Orlando Museum of Art-ot és a Maitland Art Center-t, ahol több neves művész alkotásaival találkozhatunk. Az Orlando Science Center-t se hagyjuk ki a sorból.

Orlando Museum of Art

Orlando Museum of Art

Maitland Art Center, USA

Maitland Art Center, USA

Szívesen megnéznéd élőben a Orlando Museum of Art-ot, vagy a Maitland Art Center-t? Nincs más teendőd, mint kitölteni az ESTA vízumkérelmet.

Orlandoban 3 nagy, igen népszerű szórakoztató park épült. Ezek a parkok – Sea World and Discovery Cove / Wald Disney World Resort Complex / Universal Studios Orlando több millió embernek nyújtanak szórakozást az évek során. Sea World and Discovery Cove: Ha Te is imádod a delfineket, fókákat, akkor itt a helyed. Ez a park a tenger világát mutatja be. Ha kedvünk tartja, együtt úszhatunk a delfinekkel, etethetünk trópusi madarakat vagy éppen játszhatunk a vidrák szigetén. Aki pedig a víz alatt érzi jól magát, az sétálhat az óceán fenekén.

ESTA engedély igénylése

Disney World

Disney World

Sea World and Discovery Cove

Sea World and Discovery Cove

Wald Disney World Resort Complex, amely Orlando legnépszerűbb szórakoztató parkja, több részből áll: – Varázsország / Magic Kingdom/, – Epcot (Utazás a képzeletben, a jövőben és a Föld körül) – Disney-MGM stúdiók (Itt láthatjuk hogyan készítik a filmeket, a tv-műsorokat, s betekinthetünk a show bussiness-be), és – Állatok királysága/ Animal Kingdom (állatkert Disney stílusban)/ ahol a történelmi idők előtti találkozások várják a kalandkeresőket.

Magic Kingdom - Varázsország

Magic Kingdom – Varázsország

Animal Kingdom

Animal Kingdom

Universal Studios Orlando: Ez a vidámpark 3 részből áll. A Universal Studios Park-ból, a Kaland-szigetekből, és a Universal City Walk-ból. A vidámpark szlogenje: ” Minden sarkon egy életre szóló élmény vár rád!” A parkban megtalálhatók a világ legizgalmasabb hullámvasútjai, rengeteg interaktív show műsorral szórakoztatják az idelátogatókat. Végül, de nem utolsó sorban itt van még a park legújabb attrakciója, a 2010-ben megnyílt Harry Potter Varázslatos Világa! (Wizarding World of harry Potter). A park felejthetetlen élményeket nyújt a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Harry Potter Varázslatos Világa!

Harry Potter Varázslatos Világa!

Ezeken kívül számtalan más egyéb látnivalóval és szórakozási lehetőséggel vár minket Orlando, mint például : vízi-, vidám- és csúszda parkok, különböző múzeumok, krokodil farmok, középkori lakomák, és természetesen rengeteg vásárlási lehetőség.

Elutaznál Orlandoba, hogy személyesen is átélhesd a 3 szórakoztató park nyújtotta élményeket? Igényeld hát az ESTA vízumot most, és repülj Orlandoba már akár holnap!

Az Atlanti Óceán partján található a NASA Kennedy Űrközpont, amely kb. egy órás autóút Orlandotól. Itt többek között megnézhetjük az Apolló űrhajót, az űrrepülők kilövőállását, az irányító központot. Aki szeretne, akár még egy darabka holdkövet is megérinthet. Ha pedig szerencsénk van, találkozhatunk és beszélgethetünk egy igazi úrhajóssal is.

Látogass el a Houston-i Űrközpontba!

Látogass el a Houston-i Űrközpontba!

ESTA kérelem kitöltése

Nyugat-Florida két legnagyobb városa, az egymással szemben fekvő két ikerváros St. Petersburg és Tampa, melyek a a Tampa-öböl partján terülnek el. St. Petersburg egy gyönyörű félszigeten fekszik. A város igen fontos kulturális központ. Itt található a Salvador Dali Museum, amely a neves spanyol művész alkotásait mutatja be. St. Petersburg belvárosát elegáns üzletek és éttermek szegélyezik. Érdemes megnézni a Museum of Fine Arts-ot, ahol híres európai, ázsiai és természetesen amerikai festőművészek műveivel találkozhatunk. Aki pedig szereti a történelmet, semmiképp ne hagyja ki a St. Petersburg Museum of History-t, amely a város történelmét mutatja be.

St. Petersburg

St. Petersburg

St.Petersburg ikervárosa Tampa , ami igen fontos kereskedelmi, ipari és idegenforgalmi központ. Tampa belvárosában hatalmas felhőkarcolók nyűgöznek le bennünket. Ha szeretjük a tengeri élőlényeket, mindenképp látogassunk el a Florida Aquarium-ba, ahol különleges tengeri élőlényekkel találkozhatunk. Az állatkedvelőknek ajánlom a Busch Gardens-t, ami az Államok egyik legnagyobb állatparkja, közel 3000 állat van a parkban. A tudományok kedvelőinek érdemes megnézniük a Museum of Science and Industry-t. Itt látható a Challenger űrhajózást oktató központ is. A művészetek kedvelőinek pedig igazi csemege lesz a Tampa Museum of Art-t.

Tampa Bay Area St. Petersburg-ban

Tampa Bay Area St. Petersburg-ban

Szívesen ellátogatnál Daytona Beachre, Pensacola-ba, Tampa-ba, St. Petersburg-be, vagy esetleg bejárnád egész Floridát? Amennyiben igen, szükséged lesz egy amerikai, azaz USA vízumra, melyet az alábbi oldalon szerezhetsz be: https://estavisa.hu//esta-vizumkerelem.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére