Menü bezárása

Florida legszebb tengerpartjai

Gyönyörű tengerpart a velencei Caspersen Beach-nél!

Florida legszebb tengerpartjai

Florida tiszta, homokos tengerpartjaival várja a nyaralni, illetve sportolni vágyókat. Ne habozz hát, igényelj ESTA-t, és élvezd a floridai strandokat.

Tengerpart Floridában

Tengerpart Floridában

Florida – más néven Sunshine State – több, mint 1930 km-es tiszta, homokos partjával válik vonzóvá az emberek számára, ezáltal számos fürdési és vízi sportolási lehetőséget biztosít a turisták számára. Egy tengerparti nyaralás Floridában felejthetetlen élményeket nyújthat az egész család számára. De mielőtt lefoglalnád a géped, szükség van az ESTA vízumkérelem kitöltésére.

A pihenésen kívül rengeteg szabadidős tevékenységre nyílik lehetőséged – csak Floridában több, mint 1250 golfpálya áll rendelkezésedre, ahol az utazók fejleszthetik a gyenge pontjaikat. Sunshine State-nek összesen 19 civil repülőtere van – beleértve 5 nemzetközi repülőteret. Ez jelentősen megkönnyíti utazásunkat a tengerpartra. Akár Miami Beach-en, Fort Lauderdale-en, vagy az egyedüli Naples and Palm Beach-en jársz, mindegyikre igaz: ezek a vízpartok sosem zsúfoltak! Ideális egy teljes család és bárki számára, aki pihenni, egy nagyot sétálni, vagy vízparti játékokkal szeretne játszani. Hivatalosan 4 évszak van Floridában is, de ez az amerikai állam mindig ideális célpont egy tengerparti nyaralásra, hiszen még télen is az átlagos hőmérséklet megközelítőleg 18 °C – tökéletes arra, hogy pihenjünk Florida vízpartjain.

Ha szeretnél elmenekülni a világ más részein lévő fagyok elől és szükséged van az ESTA vízumra, hogy beléphess az Egyesült Államokba, akkor siess és töltsd ki az ESTA igénylésed. Az ESTA egy automatizált rendszer, amely meghatározza a látogatók jogosultságát, hogy utazhatnak-e az USA-ba a Vízummentességi Program keretein belül. Az Amerikai Egyesült Államokba belépésre feljogosító ESTA kérelem életrajzi adatokat és a jogosultság meghatározásához fontos kérdésekre válaszokat gyűjt rólunk. Az USA-ba való belépésre jogosító ESTA vízum beszerzéséhez szükséges igénylési űrlap megtalálható az alábbi címen: https://estavisa.hu//esta-vizumkerelem/, melyet itt könnyedén ki lehet tölteni és el lehet küldeni.

Lummus Park Miami Beach

Sétálj egyet a Lummus Park-ban!

Sétálj egyet a Lummus Park-ban!

A Lummus Park a South Beach-en egy része a Deco District-nek és sok TV sorozat vagy film jelenet forgatásának szolgált helyszínéül. Talán nem a legszebb vízpartok közé tartozik, amennyiben a homok minősége, a víz tisztasága és a látogatók száma alapján ítéled meg, de minden bizonnyal a legmenőbb vízpart Floridában és a legjobb városi vízpart az USA-ban. Ez egy ideális hely arra, hogy találkozhassunk emberekkel és láthassanak bennünket, flörtöljünk, röplabdázzunk és szörfözzünk. A pasztellszínű Baywatch Towers speciális látványosság, tehát mindenképp hozd magaddal a fényképezőgépedet.

Kattints ide az ESTA engedély igényléséhez

St Joseph Peninsula State Park

St Joseph Peninsula State Park

St Joseph Peninsula State Park

St Joseph félsziget tengerpartja a Mexikói-öböl északkeleti részén fekszik Port St Joe-val szemben a St Joseph-öböl túloldalán, érdemes meglátogatni!
Tágas és zavartalan idilli hangulatot áraszt a hely. A kis félsziget dűnék és finom, széles, fehér homokcsíkok által védett több mint kilenc mérföld hosszan. St Joseph Peninsula Beach 2002-ben lett kitüntetve az USA legjobb vízpartjaként, mivel ideális a hosszú sétákra.

Fort de Soto North Beach

Kapcsolódj ki a Fort de Soto Park-ban!

Kapcsolódj ki a Fort de Soto Park-ban!

Ez a gyönyörű vízpart egy szigetcsoporton található St. Petersburg városán kívül. St. Petersburg csak Sunshine City-ként ismert, mivel ez a város tartja a világrekordot az egymást követő napsütéses napok számában. Ez a vízpart nagyon népszerű, mivel itt kristálytiszta és nagyon sekély a víz, ami ideális a kisgyerekes családok számára. A homok is nagyon szép tiszta, fehér.

Grayton Beach

Fürödj a tengerben Grayton Beach-nél!

Fürödj a tengerben Grayton Beach-nél!

Grayton Beach-nek egy gyönyörű és érintetlen vízpartja van az egyébként igen fejlett Golf Coast-on. A Florida Panhandle-n lévő kicsi, történelmi falu félúton fekszik Destin és Panama városa között. A tengerpart úgy 2 mérföld hosszú és a State parkban helyezkedik el, ugyanilyen névvel. Ez a lenyűgöző tengerpart szokatlanul széles és csaknem fehér homok található rajta, valamint a víz tiszta kék-zöld színű. Az elkövetkezendő nyaralási helyszínünket láthatjuk messze a távolban a tengerpart bal és jobb oldalán. Bárki, aki szeretne maradni, tábort tud verni vagy egy egyszerű kunyhót bérelni. A tengerpartra vezető út egy elbűvölő kopár táj sós vizű tavakkal, sós mocsarakkal és alacsony dűnékkel.

Caspersen Beach, Velence

Gyönyörű tengerpart a velencei Caspersen Beach-nél!

Gyönyörű tengerpart a velencei Caspersen Beach-nél!

Ha egy természetes tengerpartot keresel tiszta homokkal, rengeteg kagylóval és minimális látogatókkal, akkor ez a tengerpart a megfelelő hely számodra. A tengerpart felé sétálva áthaladhatsz a dűnéken és a magas fahidakon. A hosszú és magányos tengerpart ideális hely a piknikezésre. Egy dolog teszi különösen egyedivé: sehol máshol nem találsz ilyen könnyen cápafog kövületet. Az óceáni áramlat ebben a régióban mossa ki a fogakat a tengerpartra, így könnyedén össze lehet szedni őket.

ESTA kérelmezése online

Bowman’s beach, Sanibel

Bowman’s beach, Sanibel

Bowman’s beach, Sanibel

Ez a tengerpart a világon az egyik legjobb hely arra, hogy tengeri kagylókat gyűjtsünk! Mindenképp érdemes meglátogatnunk, hiszen szép fehér homokkal és lapos, tiszta, csillogó kék vízzel, valamint enyhe hullámokkal rendelkezik ez a tengerpart. Egy gyaloghíd átkelőhely vezet a parthoz, amely a hatalmas homokdűnék és mocsarak mögött helyezkedik el. Illemhelyeket és öltözőket is találsz a parkolóban.

Bahia Honda Beach

Bahia Honda Beach

Bahia Honda Beach

Bahia Honda State Park-nál lévő tengerpart hosszú mérföldeken át nyúlik az Atlanti-Óceán mentén; a víz világoskék, türkizkék, sőt néha barnás színben ragyog a tengeri fűmezők miatt. A tengeri moszatokat gyakran partra mossa a víz ezen e fehér, homokos tengerparton. A halra vadászó pelikánok nagyszerű látványt nyújtanak ezen a gyönyörű helyen. A víz eléggé sekély, csak mellmagasságig ér még akkor is, ha messze bemész a parttól. A második tengerparttól, Calusa Beach-től megtekintheted a régi Bahia Honda Bridge-et; ez az acél építmény a Flagler Railway ereklyéje, mely részben férhető hozzá.

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne

Ez a tengerpart fantasztikus látványt nyújt a ragyogó tengerről. Key Biscayne tetején lévő park rétjeit számtalan pillangó, valamint úgyszintén 200 különböző fajtájú madár látogatja. A környék 1992-ben újra lett telepítve az eredeti növényzetével, így az őshonos rovarok és madarak paradicsomává vált. A dűnéken meglehetősen keskeny fasétányokon tudunk átkelni. Van még egy speciális móló is, ahol a horgászás engedélyezett. A régi világítótorony minden nap délelőtt 10-kor és délután 1 órakor látogatható; megéri meglátogatni!

Caladesi Island

Caladesi Island

Caladesi Island

Dunedin-től a paradicsomi Cala Desi Islandra-ra való átkelés csak 20 percet vesz igénybe. Tampa északi részén lévő szigetecske egy nemzeti parkban terül el. Itt csak egy pici hajó kikötő található, egy falatozó, egészségügyi létesítmények és piknikező helyek – semmi más. Különösen autók nincsenek, csak néhány turista, mivel senki sem maradhat tovább 4 óra hosszánál. A hosszú fajárdák a kikötőtől a dűnéken keresztül egészen a sziget nyugati feléig vezetnek, ahol a vendég egy csaknem 3 mérföld hosszú tengerpartra érkezik.

Természetesen sokkal több tengerpartja is van Floridának, és minden évben egy megkapja a Florida legjobb tengerpartja címet. Kezdd el hát tervezni floridai nyaralásod még ma, és igényeld az ESTA vízumod!

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére