Menü bezárása

Egyesült Államok: Minden, amit tudni kell a kalandturizmusról!

Kajakozás az Amerikai Egyesült Államokban

Napjainkban a kalandturizmus talán az izgalmak keresésének egyik legkülönlegesebb módja, és teljesenkülönbözik a már jól megszokott nyugodt és pihentető ünnepektől. Ez a fajta turizmus alapesetben az ökoturisztikai tevékenységekhez, a túrázáshoz és az extrém sportokhoz kapcsolódik.

Az Egyesült Államok számos lehetőséget kínál, mint például túrázás, hegymászás, extrém sportok és egyéb tevékenységek, valamint néhány népszerű kalandtevékenységet is, amelyek növelni fogják az adrenalin szintedet.

Az Egyesült Államok által kínált tevékenységek széles köre nagyrészt az ország méretének és a változatos földrajzának köszönhető.

Az USA-nak több mint 9 millió négyzetkilométernyi területe számos lehetőséget kínál: hegyek, folyók, tavak, óceánok, hó és erdők sok különböző éghajlaton, tehát minden utazás kedvelő és kalandor megtalálja a számára vonzó vidékeket.

Ha szereted a kalandot, a magas adrenalin szintet, és eldöntötted, hogy Magyarországról Uncle Sam országába fogsz utazni, akkor ne felejtsd el igényelni az ESTA utazási engedélyt sem.
Az ESTA-t minden olyanország állampolgárnak igényelnie kell, akik a Vízummentességi Programban (VWP-ben) részt vesznek. Ezen állampolgároknak mindössze egy ESTA vízumra van szükségük, ami nem több, mint egy egyszerű, elektronikus utazási engedély.

Itt van a legjobb kalandturisztikai célpontok listája:

Alaszka

Alaszka számos kikapcsolódási lehetőséget kínál számunkra:

  • A fagyos sivatagának felfedezését;
  • Különféle tájainak beutazását repülőgéppel;
  • Évszaktól függően kirándulást;
  • Erdei biciklizést;
  • Kajakozást;
  • Gleccserek mentén túrázást;
  • Kerékpáros útvonalakat;
  • Snowboardozást.

Ezt is mindenképp érdemes elolvasnod: Ismerd meg az Amerikai Egyesült Államokat a zenei kultúráján keresztül!

Kalifornia

Kalifornia az egyik legkedveltebb célpontja a kaland szerelmeseinek. Bizonyos helyeken, mint például az Alexander valley (Alexander-völgy), az út mentén található több száz speciálisan kialakított terület egyikén piknikezhetsz.

Láthatsz gyönyörű tájakat, szőlőskerteket, farmokat és legelőket, melyek úgy néznek ki, mint egy hollywoodi film.

A Yosemite Natural Park-ban (magyarul a Yosemite Nemzeti Parkban) meglátogathatod a lenyűgöző és fenséges vízeséseket, óriási prériket, gránit csúcsokat, völgyeket, fennsíkokat és a gyönyörű tájat, amely néhány csodálatos szikláról látható.

Végül javasoljuk, hogy látogasd meg a Death Valley National Park-ot (Death Valley Nemzeti Parkot), amely hasonlóan a Yosemite National Park-hoz rengeteg látnivalóval kecsegtet.

Colorado

Kétségtelen, hogy ez állam a gyönyörű tájak “mekkája” barátságos helyiekkel és történelmi helyeivel, ezáltal egy tökéletes hely a kalandtúrák számára.

Megtekinthetsz számos patakot, hegyet és erdőt, valamint bányászati városokat is.

Maine

Maine tájain élvezhetjük a friss levegőt. Az Acadia National Park-ban (Acadia Nemzeti Parkban) hegymászással, biciklizéssel (prériken keresztül) és túrázással növelheted az adrenalin szintedet.

Maine szigete több, mint 60 szigettel rendelkezik, és a környék egyik legkedveltebb tevékenysége a kajakozás.

A Deer Isle-on (Deer szigetén) ellátogathatsz a halászfalvakba, és az évszaktól függően láthatod a fókákat és a bálnákat.

Azt a lenyűgöző kalandot, amelyet ebben a nagyszerű államban megtapasztalhatsz, olyan tájak egészítik ki, mint a sziklás partok, tavak, folyók és strandok.

Oregon

Sok kerékpáros úgy gondolja, hogy az Oregon az egyik legjobb hely a bringázásra.

Szintúgy érdemes ellátogatni Lago Klamath-ra, amely egy sűrű erdőben található, ahol különböző ökoturisztikai tevékenységek zajlanak.

Arra is van lehetőséged, hogy felmássz egy 823 méter hosszú kráterre, ami alatt egy folyó folyik és a krátertől pazar kilátás nyílik erre a folyóra. Ez a kráter egy korábbi vulkánból maradt hátra. A krátert egy gyönyörű tó öleli körül.

Végül az út szélén egy erdő tele van óriási fenyőfákkal, melyeket vezetett túrákon, előre meghatározott útvonalakon keresztül lehet megcsodálni.

Ez is érdekelhet: Mit kell tenned, ha az USA-ban való tartózkodásod alatt egészségügyi ellátásra van szükséged?.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére