Menü bezárása

Egy útikönyv New York JFK Nemzetközi Repülőteréhez

Átszállás a JFK-n

New York a legnagyobb és legvegyesebb város az USA-ban, ezt tükrözi a fő repülőterük is: a JFK. Igényelj ESTA-t most és látogass el ide Te is!

New York, USA

New York, USA

A JFK Nemzetközi Repülőtérről általánosságban

New York a legnagyobb és legvegyesebb város, és ezt tükrözi a fő repülőterük is: a JFK Nemzetközi Repülőtér. Habár nem a legnagyobb repülőtér az Egyesült Államokban az utasok számát tekintve, de a JFK a legnépszerűbb repülőtér az országba utazók számára. Amennyiben először utazol Amerikába esélye van annak, hogy áthaladsz ezen a fő csomóponton. Utazásod előtt ne felejtsd el beszerezni az ESTA vízumod, hiszen erre mindenképp szükséged lesz az országba való belépéshez.

Van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni és megérteni, amikor ezen a forgalmas nemzetközi repülőtéren keresztül utazol. Készítettünk számodra egy gyors útikönyvet, amely segít neked eligazodni ezen a nagy és néha bonyolult repülőtéren.

Terminálok

A JFK repülőtér jelenleg 6 működő terminállal rendelkezik, de a számozás 1-től 8-ig van. Ennek oka az, hogy a 3-as és a 6-os terminál már nem működik.

Az 1-es terminál négy fő légitársasággal várja utasait: Air France, Lufthansa, Japan Airlines és Korean Airlines. Más légitársaságok, melyek használják az 1-s terminált: Austrian Airlines, Alitalia, Aeroflot és a Turkish Airlines.

Beszerzem az ESTA engedélyt

Terminálok

Terminálok

A 2-es terminál kizárólagosan a Delta Airlines hazai járatait szolgálja ki.

A 4-es terminál sok ázsiai és közép-keleti légitársaság, valamint a Delta nemzetközi járatai által használt terminál. Néhány légitársaság: Air India, Asiana Airlines, China Southern, EgyptAir, El-Al, Emirates, Etihad, KLM, Singapore Airlines, Swiss International Airlines és Virgin Atlantic.

Az 5-ös terminált kizárólag a JetBlue Airways használja az egyrészt USA-n belül, másrészt pedig mexikói, közép-amerikai, karibi és dél-amerikai célállomásokra.

A 7-es terminált a British Airways és a Oneworld partnerek közül Iberia, Cathay Pacific and Qantas használják.
Ezen kívül az Aerolineas Argentinas, All Nippon Airways és Icelandair légitársaságok is használják ezt a terminált.
A 8-as terminál az American Airlines és egyéb Oneworld partnerei, a Finnair, LAN Airlines, LAN Ecuador, LAN Peru, Qatar Airways, Royal Jordanian and TAM Airlines által van üzemeltetve. Az összes amerikai járat – mind a nemzetközi, mind pedig a hazai ebből a terminálból van működtetve.

Szállítás

A terminálok közötti közlekedés

A terminálok közötti közlekedés

Van esély arra, hogy a JFK-n keresztül fogsz utazni, ezért fontos tudnod, hogyan szállhatsz át a terminálok között. A legegyszerűbb módja ennek az AirTrain használata. Ez a repülőtéri szolgáltatás ingyenes és az összes repülőtér termináljaihoz, hoteljeihez, parkolóihoz csatlakozik. Az év minden napján minden órában működik.

Azon utazók számára, akik New York-ban szándékoznak maradni, rengeteg utazási lehetőség nyílik a JFK-n keresztül a város különböző irányába.

Ha tervezel metrózni is, akkor először menj az AirTrain-al a Howard Beach, vagy a Jamaica állomásra. Onnan már tudsz csatlakozni a new york-i metróhálózathoz.

Amennyiben szeretnél buszozni, sok JFK-t New Yorki metróval összekötő buszvonal áll rendelkezésedre: Q3, Q6, Q7, Q10 és B15.

A taxival való utazás a JFK-tól Manhattan-be egy kissé megfizethetőbbé vált, mióta az $52-os átalánydíjat bevezették. Az átalánydíj nem tartalmaz autópályadíjakat vagy borravalókat. Tudnod kell, hogy az utazás a JFK-tól Manhatten-be a forgalomtól függően legalább 30, legfeljebb 90 percet vehet igénybe.

ESTA utazási engedély igénylése

Hotelek és vásárlás

Sok szálloda van a repülőtér közelében, de nincs szálloda a terminálokon belül.

Ha szállodába szeretnél menni, át kell menned az útlevél és vám ellenőrzésen, mielőtt elhagynád a repülőteret.

A Courtyard Marriott és a Ramada Plaza szállodák is a környéken vannak.

Vásárlásunk érdekében több száz üzlet, étterem, kávézó és bolt áll rendelkezésünkre a termináloknál. Az összes jelentősebb gyorsétterem-lánc megtalálható a repülőtéren. Néhányat ki lehet emelni közülük, például a Shake Shack-et a 4-es terminálon, a NewYork Sports Grill-t az 5-ös terminálon, az Eat & Go Istambul-t az 1-es terminálon és a Wolfgang Puck Express-t a 7-es terminálon.

Átszállás a JFK-n

Átszállás a JFK-n

A JFK Nemzetközi Repülőtér a világ egyik legjelentősebb repülőterei közé tartozik és a legjelentősebb nemzetközi átjáró az USA-ba. Hogyha meglátogatod New York-ot vagy átutazóban vagy, a JFK Nemzetközi Repülőtér rengeteg lehetőséget fog kínálni számodra az utazás, étkezés és pihenés terén. Tehát menj és igényeld az ESTA vízumod most, hogy élvezhesd az összes izgalmas dolgot, amit New York városa és az Amerikai Egyesült Államok tud kínálni.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére