Menü bezárása

Mit kell tenned, ha az USA-ban való tartózkodásod alatt egészségügyi ellátásra van szükséged?

Egészségügyi ellátás az USA-ban

Egészségügyi ellátás az Amerikai Egyesült Államokban

Váratlan egészségügyi helyzetek bármikor adódhatnak – még akár a nyaralásunk alatt is. Emiatt fontos, hogy megértsük, hogy mit kell tennünk, ha valami történik velünk külföldön tartózkodásunk ideje alatt.

Az Amerikai Egyesült Államok egy teljesen más egészségügyi ellátórendszerrel rendelkezik, mint amit a más országokból érkezők megszokhattak. Különösen fontos megértened, hogy miután igényelted az ESTA vízumod, érdemes igényelni az egészségügyi biztosítást is, hogy biztosítva legyél az USA-ban való tartózkodásod alatt. Abban az esetben, ha nincs biztosításod, úgy az több ezer dollárodba is kerülhet.

1. Az USA-beli egészségügyi ellátórendszer elsősorban Magán.

Amerikai egészségügy

Amerikai egészségügy

Ez azt jelenti, hogy néhány kivétellel az összes ember –beleérve az amerikaiakat- mindenképp kell, hogy rendelkezzen magán egészségügyi biztosítással, hogy fedezzék az egészségügyi ellátásukat. Amikor nemzetközi egészségügyi biztosítást vásárolsz, akkor valójában egy magán egészségügyi biztosítást vásárolsz, amely biztosít téged az Egyesült Államokban is.

Kattints ide az ESTA igényléséhez

2. Az országodban használatos nemzeti egészségügyi biztosítási kártyád nem érvényes az Egyesült Államokban.

Kérlek, emlékezz rá, hogy az USA-ban lévő rendszer teljesen eltérő, és az országodban használatos egészségügyi biztosítási kártya nem érvényes Amerikában.

3. Az egészségügyi ellátás nagyon drága az Amerikai Egyesült Államokban

Az egyszerűbb vizsgálatok, – mint a röntgen, vagy az elektrokardiogram (EKG), – a hazádban csak néhány száz dollárba kerülnek, viszont ezek az ellátások az USA-ban ennek az árnak a többszöröse. Bizonyosodj meg róla, hogy az egészségügyi kártyádon a lefedettség mértéke elég nagy legyen ahhoz, hogy fedezzen egy vészhelyzetet.

4. Lehetséges, hogy előre kell majd fizetned.

A kórháztól vagy az egészségközponttól függően lehet, hogy megkövetelik majd, hogy előre fizesd ki a kezelésed költségét, majd igényelj kártalanítást a biztosítódtól. Győződj meg arról, hogy a bankkártyád magas limittel rendelkezik arra az esetre, ha magas kezdeti költséget számolnak fel.

5. Vészhelyzetben hívd a 911-et.

Köss utazási biztosítást az ESTA mellé!

Köss utazási biztosítást az ESTA mellé!

De emlékezz rá, hogy a mentők költségét veled, vagy a biztosító cégeddel fogják kifizettetni, és ez akár nagyon drága is lehet.

6. Nagyon sok űrlapot kell majd kitöltened.

Egy egészségügyi ellátó intézmény meglátogatása sok türelmet igényel, például a végtelennek tűnő űrlapok kitöltése. Ez az összetett amerikai jogi rendszernek tudható be, ahol az orvosok és az egészségügyi intézmények szeretnék biztosítani, hogy ne legyenek beperelhetőek a bíróságokon.

ESTA igénylési űrlap kitöltése

7. Az orvosok általában gyorsak és lényegre törőek.

Azt megelőzően, hogy az orvos megnéz téged, megvizsgálnak az ápolónők, és az orvos asszisztensei, akik el fogják végezni azokat a vizsgálatokat, amelyeket általában az orvos végez el otthon, mint például a vérnyomás mérés, a pulzusmérés, stb. Az orvos végül meg fog nézni téged és általában felállít egy gyors diagnózist, majd távozik.

8. A várakozási idő a sürgősségi teremben nagyon hosszú lehet.

Az egészségügyi intézménytől és a helytől függően a sürgősségi teremben néhány órás várakozási időre számíthatunk. Ezek közül nagyon sok intézmény betegekkel zsúfolt és ha nem élet vagy halál kérdése a dolog, akkor várnod kell majd.

9. Ha nincs egészségügyi biztosításod, akkor a számla az otthoni címedre lesz kiküldve.

A legrosszabb esetben, ha nincs utazási biztosításod és nincs elég pénzed ahhoz, hogy kifizesd az egészségügyi ellátásod, akkor felveszik a személyes adataidat és a számla az otthoni címedre lesz kiküldve. Kérlek, vedd figyelembe, hogy a számla kifizetése rendkívül fontos, mivel ha nem fizeted ki, az további problémákat okozhat a jövőbeli USA-beli látogatásodkor. Még ha előre nem is tudod kiegyenlíteni az egész számlát, akkor is előre kialakíthattok egy fizetési tervet az egészségügyi intézménnyel.

Fontos megjegyezni, hogy az egészségügyi ellátás általánosan nagyon jó az USA-ban, és ha sürgősségi, vagy egyéb egészségügyi ellátásra van szükséged, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy szakszerűen leszel kezelve és jó ellátásban részesítenek.

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya reformokat hajtott végre az egészségügyi szektorban annak érdekében, hogy megpróbálja csökkenteni a nagyon sokba kerülő rutin eljárások árát, de ez nem lesz érvényes rád, mint látogatóra, így tehát a rendes árakat kell megfizetned.

Ne felejtsd el, hogy miután online igényelted az ESTA-t, azon nyomban igényeld az egészségügyi biztosításod is, amely megfelelően biztosít téged az Egyesült Államokban való tartózkodásod idejére.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére