Menü bezárása

Az Egyesült Államok 10 legjobb víziparkja

Raging Waters vízipark San Dimasban

Ha úgy döntesz, hogy az Egyesült Államokba utazol az elkövetkezendő nyaralásaid alkalmával, akkor ez mindenképp egy jó döntésnek bizonyul, hiszen bőven lesz lehetőséged csobbanni a víziparkok medencéiben. Nincs semmi értelme egy másik országba utazni ahhoz, hogy élvezhessük a víziparkokat, hiszen az Egyesült Államokban irdatlan mennyiségű, lenyűgöző vízipark található. Olyan sok, hogy nem is fogod tudni, hogy melyiket válaszd.

Az USA-beli utad megtervezésénél semmiképp ne felejtsd el igényelni az ESTA utazási engedélyed, hiszen erre a dokumentumra mindenképp szükség van a repülőgépre való felszálláshoz.

1. Noah’s Ark, Wisconsin Dells

Ez az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb víziparkja, mely 51 csúszdával, 2 hullámmedencével, és egy Surfing Safari nevű szörf szimulátorral rendelkezik. Habár a Noah’s Ark vízipark kiváló hely az egész család számára, a Scorpion’s Tail-hez hasonló függőleges csúszdák rabul ejtik a fiatal adrenalin imádókat. A Black Anaconda (azaz a Fekete Anakonda) vízi csúszda is ebben a parkban található és az ország legjobb vizes “hullámvasútjának” tartják számon, mivel a lecsúszók hihetetlen sebességgel csúsznak végig a szédítő csúszópályán.

2. Schlitterbahn Park, Kansas City

A Kansas City-ben lévő Schlitterbahn Park azon víziparkok csoportjába tartozik, melyek kitűnnek a többiek közül: a víziparkban ugyanis a látványosságok össze vannak kötve a folyókkal. Az összekapcsolt folyami rendszer az egész víziparkot behálózza, melyet egy felfújható úszógumival bejárhatunk a zuhatagokon, sodrásokon és szökőárakon keresztül. Végigcsúszhatunk az alagutakon keresztül felfújható gumicsónakokkal és vízi szőnyegekkel.

3. Splashin ‘Safari, Santa Claus

Ez a park legfőképp arról hires, hogy otthont ad a világ két leghosszabb vízi csúszdájának: a Mammoth-nak és a Wildebeest-nek. A Mammoth-ban hat férőhelyes csónak szállítja az utasokat a hét emeletes emelkedőre, amit ugyanennyi számú földalatti alagút és esés követ, ezzel megnövelve a sebességet.

Nem vagy biztos benne, hogy jogosult vagy az ESTA engedély igénylésére? Ellenőrizd a kimerítő listánkat a gyakran elhangzó kérdésekkel kapcsolatban.

4. Water World, Denver

The Waterworld park közel 40 vízi látványossággal rendelkezik. A vízipark fő látványossága a Mile High Flyer vízi csúszda. A csúszda a népszerűségét az intenzitásának és a gyorsaságának köszönheti. Egy másik mindenképp szóra érdemes vízi csúszda a The Storm, azaz “A Vihar”, ami egy egyedülálló csúszda, amely hatalmas vihart szimulál dörgésekkel, esővel és fényvillanásokkal. Utazásodkor a hosszú sorbanállások elkerülése érdekében a honlapunkon keresztül igényeld mielőbb az ESTA engedélyed!

5. White Water Park, Branson

Habár ez a vízipark nem olyan hatalmas, mint a listán lévő néhány másik, viszont ezt kompenzálja a park családközpontúsága és szervezettsége. Az új KaPau Plummet csak a bátrak számára lehet vonzó, mivel a csúszda 70 fokos szabadeséssel rendelkezik.

6. Raging Waters, San Dimas

A Los Angeleshez közeli Dimashoz hasonlóan a Raging Waters két másik víziparkkal rendelkezik Sacramentoban és San Joséban. A park 50 világhírű látványosságai és csúszdái az összes korosztály számára megfelelő programot nyújtanak és valószínűleg több, mint 1 napra less szükség ahhoz, hogy az összeset ki tudjuk próbálni. Ha valami újat szeretnél kipróbálni, akkor érdemes elsétálnod a Great White Shark Water Slide-hoz, azaz magyarul a “Nagy Fehér Cápa Vízi csúszdához”, ami egy sötét lyukú vízi csúszda, amelybe egy csónakon keresztül érkeztek be.

7. Dollywood’s Splash Country, Pigeon Forge

A Tennessee-ben lévő Dollywood’s Splash Country immáron több, mint 15 éve egy igen szórakoztató vízipark, amely elsősorban családok számára ajánlható, hogy lehűsíthessék magukat a vízi csúszdákkal, látványosságokkal, éttermekkel és és a gyönyörű látvánnyal. A vízipark legújabb látványossága a TrailSpin Racer, ami egy csúszda, ahol két ember versenyezhet egymással olyan akadályok lévén, mint a zárt terű kanyarok.

Kapcsolódó bejegyzés: Egy útikönyv San Franciscohoz, az USA legszebb városához

8. Volcano Bay, Orlando

Ez a park az Universal Orlando Resort’s első víziparkjának, a Wet and Wild-nak a helyére épült. Volcano Bay a hatalmas Karakatu vulkán köré épült. A vulkán szerepel a vízipark logóján is. Mivel ez egy új park, amely a legmodernebb technológiát alkalmazza, a TapuTapu karkötőt a látnivalók bejáratának szabályozására használják, így elkerülve a hosszú sorokat.

9. Kalahari Resort, Wisconsin Dells

Kalahari Resort az Egyesült Államok legnagyobb fedett parkja. Mivelhogy a park az afrikai Kalahari erdő után kapta a nevét, ezért az összes látványossága és az eseményei tartalmaz afrikai állatok neveit és persze tájneveket is. A Flowrider wave simulator-ban megtanulhatsz szörfözni. A szimulátor egymás után generálja a hullámokat, melyek magassága elérheti akár a másfél métert is.

10. Water Country, Williamsburg

Water Country a legmodernebb vízi látnivalókkal és üdülőhelyi szolgáltatásokkal várja vendéit. A látogatók egy epikus utazásban vehetnek részt a Colossal Curl csúszdán lecsúszva: a csónak lesiklik a lejtőn, aztán felmegy egy nagy, hatalmas falra.

Ez a cikk is érdekelhet: Amerika legjobb ételei régiók szerint.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére