Menü bezárása

Átszállási utazás az USA-ban és az ESTA engedély

Elektronikus útlevél

Átszállási utazás az Amerikai Egyesült Államokban és az ESTA

ESTA vízumra akkor is szükség van, ha az utazás során átszállást tervezünk az USA-ban. Az ESTA kérelem során ezt és a végső úti célt is fel kell tüntetni.

Az utazók akkor tekinthetőek „átszállóknak”, amikor az utazási céljuk egy harmadik ország és nem az Amerikai Egyesült Államok.

Akkor is kell ESTA-t igényelnem, ha csak átszállok az USA-ban azért, hogy egy másik országba utazzak?

Igen, a Vízummentességi Programban résztvevő országok állampolgárainak utazási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy az utazás során átszállhassanak az USA-ban. Ha egy utas csak átszállást tervez az Amerikai Egyesült Államokban, az ESTA kérelem kitöltésekor fel kell tüntetnie, hogy csak átszálló és ezen kívül az végső úti célját is.

ESTA kérelem kitöltése

Ha meglátogatod Bermudát, Kanadát vagy Mexikót az Amerikai Egyesült Államokban való tartózkodásod alatt: általános gyakorlat az, hogy az ESTA által biztosított 90 nap lejárta előtt a külföldi állampolgárok Bermudába, Mexikóba vagy Kanadába utaznak egy rövid időre, hogy egy újabb utazási engedélyt kérelmezzenek az USA-ba, amelyik újabb 90 napot biztosíthat számukra. Bár az engedélyt gyakran megadják, szem előtt kell tartanod, hogy a kérelmedet feldolgozó bevándorlási tiszt megtagadhatja az Egyesült Államokba való belépésed, arra hivatkozva, hogy megsérted a migrációs törvényt. Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy meg kell hosszabbítanod az USA-ban való tartózkodásod időtartamát, az javasoljuk, hogy kérelmezz amerikai vízumot az Egyesült Államok azon nagykövetségén, ahol éppen tartózkodsz, annak érdekében, hogy elkerüld a fent említett szituációt.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére