A Tex-Mex konyha bemutatása

Közzététel dátuma:

Legutóbbi frissítés dátuma:

Szerző: ESTA Visa

Kategória: ESTA Visa blog » Tippek, információk

A Tex-Mex konyha

Kóstold meg a Tex-mex konyha különlegességeit ESTA igénylésével!

Kóstold meg a Tex-mex konyha különlegességeit ESTA igénylésével!

A Tex-Mex egy nagyon finom konyha, ami teljesen beépült a legtöbb amerikai életébe. Ez nem is csoda, hiszen a konyha változatos szószokban, húsokban, tortillákban és egyéb specialitásokban bővelkedik.

Amikor meglátogatod az USA-t, nagy valószínűséggel megkóstolod a mexikói ételt. A mexikói étel az USA-ban olyasmi, mint az indiai kaja a briteknek: egy finom konyha, ami teljesen beépült a legtöbb amerikai életébe. Fontos megjegyezni, hogy a mexikói étel, ami népszerű Amerikában az valójában nem mexikói étel, hanem Tex-Mex, ami a mexikói, texasi, valamint délnyugat egyesült államoki konyha keveréke.

Amikor az Amerikai Egyesült Államok elfoglalta Texast, Arizónát, Új Mexikót és Kaliforniát, akkor nem csak területeket egyesített, hanem nagy számban olyan embereket is, akik évszázadokig éltek ebben a térségben és önálló kultúrával rendelkeztek, mexikói, spanyol és amerikai őslakos szokásaik voltak. Ebbe beletartozik a Tex-Mex konyha is. A környék konyhája fűszerekkel, húsokkal és zöldségekkel teli és nagyon népszerű lett az új amerikai telepesek között. Végül a szó kikerült a köztudatba és a Tex-Mex a nemzeti konyha része lett, hasonlóan a hamburgerekhez, pizzához, vagy a kínai ételhez.

Hogy a legtöbbet hozd ki a látogatásodból, segítünk Neked azzal, hogy kiemeljük számodra a legnépszerűbb és legfinomabb Tex-Mex fogásokat.
Igényeld még ma az ESTA vízumot, hogy élvezhesd az igazán finom ételt.

ESTA utazási engedély beszerzése

Guacamole, Tex-Mex konyha - ESTA Visa

Guacamole

1. Guacamole

Az egyik talán legismertebb avokádó specialitás

Talán ez az avokádó specialitás a leghíresebb és legnépszerűbb az összes Tex-Mex étel közül. Guacamole keveréke az avokádónak, paradicsomnak, hagymának, jalapeño paprikának és a koriandernek. Muszáj megkóstolnod a látogatásod során.

Quesadilla, Tex-Mex konyha - amerikai vízum

Quesadilla

2. Quesadilla

A mexikói melegszendvics

A quesadilla liszt vagy kukorica tortillából, valamint sajtból készül. A tortilla puha, vékony lepény (hasonlít a pitakenyérre), ami egy fő kapocs a mexikói és a Tex-Mex konyha között.

Taco, Tex-Mex konyha - vízum USA

Taco

3. Taco

A Taco nagyon sok különböző formában, méretben található meg és rengeteg különféle összetevőből állhat. Ez lehet bélszín, csirke, hal, homár és rengeteg más finomság.

Fajitas, Tex-Mex konyha - ESTA

Fajitas

4. Fajitas

Ez a Tex – Mex specialitás grillcsirkét vagy marhahúst tartalmaz. Sistergően forró serpenyőben tálalják tortillával, aprított sajttal, guacamole–al, tejföllel. Megcsinálhatod a saját tacodat is csirkével vagy marhahússal, és össze is keverheted kedved szerint.

Burrito, Tex-Mex konyha - ESTA kérelem magyarul

Burrito

5. Burrito

Egy taco stílusú specialitás, ahol a tortilla össze van tekerve, hogy a töltelék szét ne essen. A Burrito töltelékek tartalmaznak sült babokat, guacamolet, sajtot, húst, tejfölt, hagymát más egyebeket is.

ESTA engedély beszerzése

Enchilada, Tex-Mex konyha - USA vízum

Enchilada

6. Enchilada

Ez a nagyon népszerű étel: kukorica tortilla, melyet megtöltenek hússal, sajttal, babbal, kukoricával, krumplival, hallal, vagy egyéb finomságokkal. Salsával, vagy csípős szósszal öntik le a töltött tortillát.

Nachos, Tex-Mex konyha - USA ESTA

Nachos

7. Nachos

Sült torilla csipsz, aminek a tetejére kétféle sajtot olvasztanak. Guacamole-al és tejföllel, valamint általában szeletelt jalapeño paprikával tálalják.

Az biztosan igaz, hogy a Tex-Mex étel nem azoknak az embereknek való, akik számolgatják a kalóriákat, de akik az Amerikai Egyesült Államokba utaznak, azoknak mindenképp érdemes kipróbálniuk.
A változatos szószokban, húsokban, tortillákban és egyéb specialitásokban egy a közös: mindegyik finom. A legjobb államok, amelyek valódi ízesítést adnak a Tex-Mex konyhának: Texas, Új-Mexikó, Arizóna és Kalifornia. De jó minőségű Tex-Mex ételt ehetünk a főbb amerikai városokban is.

Hogy élvezd ezt a finom konyhát és sok egyéb ételt az USA-ban, igényeld az ESTA vízumodat minél hamarabb.


Címkék:

ESTA vízum igénylése


Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére