Menü bezárása

5 kézzel fogyasztható étel az USA-ban

Amerikai hot dog

Elismerjük, hogy van néhány elegánsabb és kifinomultabb módja annak, hogy ételt fogyasszunk, de ismerjük be, hogy egyik sem olcsóbb, gyorsabb és praktikusabb, mint hogy a saját ujjaink segítségével fogyasszuk el az ételt.
Kevés “civilizált” ország – rendelkezik olyan sok, ujjak segítségével fogyasztható népszerű fogással, mint az Amerikai Egyesült Államok. Öt tipikusan amerikai fogást ajánlunk, amelyektől biztosan megnyaljuk az ujjainkat:

1. Sajtburger

Amerikai sajtburger

Amerikai sajtburger

Grillezett húsos szendvics cheddar sajtos öntettel (az amerikaiak imádnak mindent sajttal befedni) és szezámos kenyérrel. Ez egy alap sajtburger majonézzel és ketchuppal. A helytől és a szokásoktól függően több hozzávalót is rakhatnak bele. Valójában lehetetlen, hogy az ujjaid használata nélkül elfogyaszd a sajtburgert.

2. Csirkeszárnyak

Csirkeszárnyak

Csirkeszárnyak

Ki szeretne késsel és villával bajlódni, miközben fél liter frissítően hűvös sörrel a kezében népszerű sportversenyeket néz a TV-ben? Készítsünk elő egy jó kosárnyi csirkeszárnyat, ízletes szószt (például barbecue szószt), hogy belemárthassuk a csirkeszárnyakat és élvezhessük az eseményt. Ha még kifinomultabbak szeretnénk lenni, akkor mindig kipróbálhatjuk mézzel és gyömbérrel, curryvel, karamellizáltan, ropogósan.

Amerikai utazási engedély beszerzése

3. Sertésbordák

Sertésborda

Sertésborda

A malacoknak nincs szárnyuk, de a sertésbordák kitűnően helyettesítik. Szintúgy kosarakban tálalják őket rengeteg szósszal, habár a délkeleti régióban a legnépszerűbb a BBQ szósz. Sok egyéb változatú fogás is létezik, de nem tartozik a célunkhoz.

4. Hot dogok

Amerikai hot dog

Amerikai hot dog

A hot dogok néhány városban, olyan városban, mint Los Angeles vagy New York az utcai kultúra részesei. Nem meglepő, ha sétáló, vagy akár futó embereket látunk hot-doggal a kezükben. Ez egy másik módja annak, hogy a gyorskaját még gyorsabbá tegyük. Rakhatsz rájuk még kecsapot, mustárt, egy vagy több fajta sajtot, salátát, ropogós vagy karamellizált vöröshagymát, pirított jalapenót, savanyúságot…ez egy véget nem érő lista és mindegyik helynek megvan a saját specialitása.

Te is el szeretnél utazni az USA-ba és megkóstolni az amerikai hot dogot? Ha igen..

Kattints ide az ESTA beszerzéséhez

5. Pizza

Pizza

Pizza

Senki sem vitatja, hogy a pizza egy olasz készítményű étel, amit itt befogadtak és továbbfejlesztettek nemzeti fogással, hogy bárhol fellelhessük. Gondoljunk csak bármiféle hozzávalóra, amit megkívánunk és biztosak lehetünk benne, hogy ezt megtalálhatjuk a pizzában.

Mindegyik hely egy speciális típusú pizzatésztát kínál számunkra: vékony tésztájú, könnyen hajtogatható pizzatésztákkal találkozhatunk New Yorkban, amit utunk közben is elfogyaszthatunk; vastag és kiadós Chicagoban enyhén pirított pizzatésztával, stb-stb. Akár az ultra vékonyat, ultra vastagat, puhát, ropogósat vagy grillezettet szereted, az Amerikai pizza biztosan a legsokoldalúbb étel, mely liszt, víz, paradicsom és sajt keverékéből készül.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére