Menü bezárása

3 múzeum New Yorkban, ahová muszáj ellátogatnod

Metropolitan Museum of Art

A világ kulturálisan egyik leggazdagabb városa mindenképp kell, hogy rendelkezzen a földkerekség néhány legnagyszerűbb múzeumával.

Lentebb felsoroltunk 3 olyan múzeumot, amelyet egyszerűen nem lehet kihagyni, amikor a következő utazásodat tervezed New Yorkba.

Metropolitan Museum of Art

A «The Met»-ként is emlegetett Metropolitan Museum of Art 1872-ben lett alapítva és ez az USA legnagyobb múzeuma.

A múzeum csarnokai és galériái több, mint 2 millió munkának biztosít helyet, köztük állandó és átmeneti gyűjteményeknek. Mind az 5 kontinenset lefedi ez a múzeum, amely állandóan meg van újítva és naprakészen van tartva. 2012-ben a múzeum néhány zárt csarnokát végleg újra megnyitották.

Európa, Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet az állandó gyűjteményeivel mind képviselteti magát az egész év folyamán. Néhány ikonszerű művészeti művészeti darab, úgy mint a Hokusai által készített «The Great Wave Off Kanagawa», a megkapó «Temple of Dendur» a Krisztus előtti 15. század környékén épült, melyet Kőről kőre szállították egyiptomból, hogy megmentsék az Asszuáni-gát által okozott árvizektől, vagy néhány nagyszerű európai festő, mint Caravaggio, Vermeer, Rembrandt, Van Gogh, Renoir, Gauguin, Monet, Cézanne, Velázquez művei is szintúgy megtalálhatók itt.

Utazz Te is az USA-ba

Solomon R. Guggenheim Museum

Solomon R. Guggenheim Museum

Solomon R. Guggenheim Museum

Itt egy épületen belül van a múzeum és egy épület, amely egy múzeum. Manhattan Felső Keleti területének szomszédságában a Guggenheim múzeum Frank Lloyd Wright épülete olyan híres, mint amennyire a modern művészeti darabok azt szemléltetik.

1939-ben, az absztrakt művészetek gyűjteményeként alapították melyek az alapító, Solomon R. Guggenheim magángyűjteményéhez tartoztak. Guggenheim nagyszerű absztrakt és kortárs műgyűjtő, akit főleg az európai és észak-amerikai festők művei érdekeltek. A múzeum önmagában is egy művészeti darab, ami emelkedő ívű spirálként lett kigondolva és egy központi tér tetőablaka által lett megkoronázva.

1992-ben egy vitatott kiterjesztésen esett át, ami egy további torony építéséhez vezetett 2005-től 2008-ig.

Néhány olyan művész, mint Kandinsky, Marc Chagall, Modigliani, Paul Klee, vagy Theo van Doesburg szerepelnek a múzeumi kiállításon és muszáj őket megtekintened.

Igénylem az ESTA engedélyt

Museum of Modern Art

Museum of Modern Art New Yorkban

Museum of Modern Art New Yorkban

A Modern Művészetek Múzeuma (Museum of Modern Art, amit MoMA-nak is ismernek) Manhattan belvárosában helyezkedik el és 1929-ben nyílt meg.

Ez egy magánalapítvány és kiemelkedik a többi múzeumtól, mivel az akamédiai és ortodox galériák által túlságosan avantgárdnak, illetve innovatívnak tartott műalkotásokat is készségesen kiállítják.

Tehát ez a modern trendek – úgy, mint a kubizmus, vagy az absztrakt művészet úttörő múzeumává vált akkoriban és manapság egy fontos befolyásoló tényező maradt a modern művészet tekintetében, megadván a tónust más nagyszerű múzeumoknak.

Itt az néhány olyan nagyszerű művész munkáit láthatod, mint Pablo Picasso, Marc Chagall, Kandinsky, Mondrian, Henri Matisse, Auguste Rodin, Alexander Calder, Louise Nevelson, Pablo Serrano és Aristide Maillos.

Emellett  filmekkel kapcsolatos, kivitelezési, fotográfiai munkákat is láthatsz.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére