Menü bezárása

2021. április 1-től a Cancunba látogatókat új idegenforgalmi adó terheli

Cancún - Mexikó

Ha egy globális turisztikai célpontot keresel, ahol végtelenül hihetetlen dolgokat lehet csinálni, nehezen fogsz Mexikótól jobb helyet találni. Valószínűleg nem tudtad, hogy Mexikó hihetetlenül sok, évi 40 millió látogatónak ad otthont. Nem csoda, ha figyelembe vesszük, milyen gyönyörű az ország. Mexikó az érdekes történelem, különleges ételek és kultúra otthona, a természet pedig világszínvonalú. Ráadásul Mexikó ad otthont a világ legnagyszerűbb fesztiváljainak.

Quintana Roo

Quintana Roo a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, mivel olyan népszerű üdülőhelyeknek vannak benne, mint Cancun és Tulum, és ha egy igazán élménygazdag turisztikai célpontot keresel, ezt imádni fogod.

Hihetetlen karibi vizek, lenyűgöző és elbűvölő trópusi esőerdők veszik körül Quintana Roo-t. Emellett a terület páratlan strandoknak, gyönyörű mangroveerdőknek és csodás lagúnáknak otthona. Quintana Roo Mexikó legkiemelkedőbb történelmének ad otthont. Ha Tulumba látogatsz, végtelen maja építészetre lelhetsz, és a terület tele van hihetetlen spanyol stílusú epétészetével. Tulum gazdag konyhája és kulturális öröksége miatt népszerű úti cél. Tulum nagyon népszerű a digitális nomádok körében, mert igen gyors WiFivel, kiváló időjárással és Mexikó legkülönlegesebb ételeivel rendelkezik.

Ezzel együtt, ha Quintana Roo-ba látogatsz, Cancún is tetszhet neked. Ez a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, mely a világ egyik legnagyszerűbb zenéjének, éjszakai klubjainak és szórakozási lehetőségének ad otthont. Cancunba a legjobb a tavaszi szünet idején látogatni, ahol a világ legjobb bulijait, koncertjeit és strandjait találod.

A turizmus a 20. század elején vált népszerűvé Quintana Roo-ban, amikor az akkori mexikói elnök mexikói állammá nyilvánította. Azóta az idegenforgalom lett a legnépszerűbb helyi gazdasági ágazat, és végtelen mennyiségű tennivalónak és látnivalónak lett központja. A hatalmas turisztikai beáramlás óta a régió végtelen számú szállodát, üdülőhelyet és turisztikai látványosságot épített, hogy kiszolgálja a rengeteg látogatót.

A turizmus ma már a régió elsődleges gazdasági bevétele, és nem fog megdöbbenteni, hogy évente több, mint 4 millió turista látogat ide. Ezen turisták a világ minden szegletéből érkeznek.

Szóval 2021-ben szeretnéd felfedezni Quintana Roo-t?

Most megismerkedhetsz Quintana Roo hihetetlen szépségével, biztosak vagyunk benne, hogy legszívesebben azonnal repülőre pattannál. Ott ahol élsz, esik az eső és hideg van? Quintana Roo egy eltérő élményt nyújt. Mielőtt azonban lefoglalnád a repülőjegyed Mexikó e hihetetlen vidékére, tájékozódnod kell az idegenforgalmi adóról.

Quintana Roo 2021. április 1-jén vezette be az idegenforgalmi adót, és ez minden 4 év feletti látogatóra vonatkozik. Az idegenforgalmi adót meg kell fizetned, ha az országba érkezel, amit a Visitax weboldalán keresztül is megtehetsz.

Cancúni strand Mexikóban

Cancúni strand Mexikóban

De mi is ez a vadonatúj idegenforgalmi adó?

Az önkormányzat 2021 áprilisában vezette be az idegenforgalmi adót, és ez minden Mexikóba érkező látogatóra vonatkozik. Minden egyes 4 évesnél idősebb turistaként utazónak meg kell majd fizetnie az idegenforgalmi adót.

Továbbá, miután befizette az idegenforgalmi adót, a mexikói kormány engedélyt ad neked az országba való beutazásra a tartózkodása erejéig.

Muszáj megfizetnem ezt az adót?

Ha az új idegenforgalmi adóval kapcsolatos információk megtalálására a legjobb weboldalt keresi, akkor érdemes megnéznie a Visitax weboldalát. Ezen a weboldalon minden szükséges információt megtalál az idegenforgalmi adóval kapcsolatban. Ebben a cikkben azonban az új idegenforgalmi adó befizetésével kapcsolatban csakis az alapvető információkat közöljük.

Ha Quintana Roóba látogatsz, és szabadidős céllal érkezel, akkor meg kell fizetned az idegenforgalmi adót. Ha azonban bármilyen más céllal látogatsz, beleértve az egészségügyi, üzleti és oktatási célú látogatásokat, akkor nem kell idegenforgalmi adót fizetned.

Hol tudnám befizetni az idegenforgalmi adót?

Az idegenforgalmi adó befizetésére a legjobb hely a Visitax weboldalán található, ahol az idegenforgalmi adó befizetésének egyszerű módját találhatod.

A Visitax weboldal használatának legfőbb előnye, hogy elkerülheted a bosszantó repülőtéri sorban állást, és hogy soha többé nem kell aggódnod az idegenforgalmi adó befizetése miatt.

Ráadásul a lépések egyszerűek és rövidek, és mindössze 3 lépést kell megtenned a teljes folyamat elvégzéséhez. Nagyon fontos megjegyezni, hogy az idegenforgalmi adót az országon belülről is befizetheted, de akkor hosszú sorokban kell állnia és várakoznia.

Ha a Visitax weboldalát használod az idegenforgalmi adó befizetéséhez, akkor rengeteg stresszt, időt és energiát megspórolhatsz, és biztos lehetsz benne, hogy a helyes árat fizeted.

Készen állsz a fizetésre? Itt vannak a lépések:

  1. Miután eldöntötted, hogy a Visitax weboldalon keresztül fogod teljesíteni a fizetést, ki kell töltened a Quintana Roo állami adónyomtatványt. Emellett rengeteg információt kell megadnod, például egy működő e-mailt, a visszatérés dátumát és azokat az embereket, akiknek fizetsz.
  2. Miután az első lépés befejeződött, az összes fenti adatot felül kell vizsgálnod.
  3. Végül készen állsz a teljes fizetési összeg megerősítésére, és a költségeket PayPal-on és hitelkártyán keresztül fizetheted ki.

Mennyi ideig tart az idegenforgalmi adó befizetése?

Ha a Visitax weboldalán keresztül teljesíted a fizetést, a teljes fizetési folyamat körülbelül 5 percet vesz igénybe. Miután a teljes folyamatot befejezted, online visszaigazolást kap. Ezt az online információt érdemes megőrizned arra az esetre, hogy ha ezt fel kell mutatnod a repülőtéren.

Nagyon fontos, hogy vagy kinyomtasd a visszaigazolást, vagy őrizz meg egy elektronikus másolatot. Ha már Mexikóba érkezésed előtt rendelkezel a fizetési igazolással, akkor készen állsz a strandolásra, a bulizásra és a finom mexikói ételek fogyasztására anélkül, hogy az idegenforgalmi adó miatt kellene aggódnod.

Végezetül, ha további információkat szeretnél erről az idegenforgalmi adóról és arról, hogy rengeteg időt, stresszt és gondot megspórolj, akkor látogass el a Visitax weboldalára.

Ne feledd, hogy amennyiben az Egyesült Államokon keresztül szeretnél Mexikóba utazni, úgy szükséged lesz az USA-ba való belépésre feljogosító utazási engedélyre is. Ilyen például az ESTA engedély is, melyet a legegyszerűbben ide kattintva igényelhetsz.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére