Menü bezárása

10 szabadidős tevékenység Washington D.C.-ben

Capitol emlékmű Washingtonban

Az amerikai nemzet fővárosa, Washington D.C. egy gyönyörű város nagyon sok történelmi kötődésű helyszínnel. Washington két állam között fekszik: az Egyesült Államok keleti részén lévő Maryland és Virgínia között. Washington tele van érdekes múzeumokkal, galériákkal és nemzeti emlékművekkel. A legjobb az egészben pedig az, hogy nagyon sok hely ingyenes! Ahhoz, hogy te is élvezhesd a washingtoni látványosságokat, mindössze egy ESTA dokumentumra lesz szükséged. Felsoroltunk 10 washingtoni látványosságot, melyeket mindenképp érdemes megtekintened:

1. National Mall

A Washington Monument (Washington-emlékmű) és a Capitol között helyezkedik el és páratlan kilátást nyújt a városra. Ez egy nagyszerű hely, ahol nyugodtan sétálhatunk a szabadban és élvezhetjük Washington D.C. gyönyörű kilátását.

Ezt a cikkünket is érdemes elolvasnod: 3 múzeum New Yorkban, ahová muszáj ellátogatnod.

2. The Smithsonian Museums

A Smithsonian Washington-szerte jó néhány múzeummal rendelkezik, melyek kivétel nélkül mind ingyenesen látogathatók. Ezen világszínvonalú múzeumok témái a művészettől a repülés történetéig terjednek. Ezek közül az egyik legérdekesebb a Smithsonian Museum of Air and Space, melyben a legnagyobb űrhajó gyűjtemény került kiállításra.

3. US Capitol Tour

Ez az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának székhelye, és az egyik legimpozánsabb épület az egész városban. A Capitol kupolája a város összes szegletéből látható, és egyúttal az ország egyik legjelentősebb épülete. A belépőjegyek ingyenesen, viszont a látogatók érkezésének sorrendjében adják ki, ezért mindenképp érkezz korán!

4. Vezetett sétaút

Túrázzunk egyet, és élvezzük a város összes fő látnivalóit, miközben érdekes információkat kapunk az Egyesült Államok elnökeinek preferenciáiról.

5. Látogasd meg az Arlington National Cemetery-t!

Az Arlingtoni Nemzeti Temető a nemzet legnagyobb katonai temetői közé tartozik , amely több mint 300 000 katona végső nyughelyéül és ismeretlen katonák síremlékeként szolgál. Taft és John F. Kennedy amerikai elnökök maradványai is az Arlingto Nemzeti Temetőben (Arlington National Cemetery) találhatók.

6. Ingyenes bemutatók a Kennedy Centerben

Kennedy Center a fő előadóterem Washington D.C.-ben és ingyenes előadást kínál minden este 6 órától. Gyere és élvezd a Washington Symphony Orchestra-t és más nagy művészeket ingyen!

7. Látogasd meg a National Art Gallery

Avagy magyarul a Nemzeti Művészeti Galériát, amely az egyik legfontosabb múzeum az Egyesült Államokban. A világ leghíresebb művészeinek művei megtalálhatók itt, többek között: El Greco, Jan Vermeer, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Henri Matisse és Pablo Picasso munkáit is megcsodálhatjuk.

8. The Supreme Court

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága (Supreme Court) októbertől áprilisig, hétfőnként, keddenként és szerdánként nyitva áll a nagyközönség számára. A jegyek érkezéskor ingyenesek, ezért mindenképp érdemes korán érkezni! Ha Washingtonba szeretnél utazni, akkor mindenképp érdemes minél hamarabb beszerezned az ESTA engedélyed, hogy a bírák előtt végignézhesd ezt a csodálatos folyamatot!

9. Library of Congress

A Kongresszusi Könyvtár az Amerikai Egyesült Államok hivatalos könytára. Már maga az épület is látványosság, mely gyönyörűen díszített és pazar belsővel rendelkezik. A Kongresszusi könytár értékes műtárgyakat tartalmaz, köztük az Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozatának tervezetét és egy gutenbergi bibliát – a világon lévő 3 ismert példány egyike.

10. Séta Georgetown-ban

Georgetown egy történelmi negyede Washington D.C.-nek és egyúttal az egyik legkedveltebb sétálóutca. Georgetown számos történelmi épületekben, étteremekben, kávézókban és szórakozási helyszínekben bővelkedik. A Georgetown University (Georgetown-I egyetem) a sétálóutca szomszédságában található.

Washington D.C. tele van hihetetlen és ingyenes kulturális rendezvényekkel. Élvezd ezt a páratlan és ingyenes kulturális kincset, amelyet a város kínál!

Nem vagy biztos benne, hogy jogosult vagy az ESTA engedélyre? Tekintsd meg az ESTA követelményeit.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére