Menü bezárása

A 10 legszebb egyetemi kampusz az USA-ban

Monticello és a Virginiai-egyetem az USA-ban

Nem titok, hogy az USA az otthona a világ néhány legrangosabb egyetemének, ahová több ezer nemzeti és külföldi hallgató iratkozik be minden évben. Az egyetemek nagyságának következtében az oktatási közösség számára nagyon sok USA-beli egyetem exkluzív kisvárossá vált. Ezeket a területeket kampuszokként ismerjük. Ez a terület tartalmazza az összes egyetemi ingatlant, beleértve a könyvtárakat, oktatási épületeket és iskolákat, szobákat, lakótereket, sportlétesítményeket, kávézókat, éttermeket, üzleteket és parkokat.

Nem oktatási és kutatási minőség szemszögből nézve lenyűgöző látni, ahogyan a kampuszok feltűnő építészetükkel, lenyűgöző zöld területeikkel, szökőkutaikkal és természeti területeikkel mind a tanulók, mind a pihenni vágyó látogatók számára gyönyörű helyekké váltak. Külföldi személyek számára a egyetemi kampuszok meglátogatásához nincs szükség tanulói vízumra. Habár az ESTA vízum nem fog számodra hozzáférést biztosítani a magas színvonalú oktatáshoz, azaz a felsőoktatáshoz, ám az egyetemi kampuszok berkein belül található építészeti és természeti szépségek mindféle korlátozások nélkül látogathatók.

ESTA igénylési űrlap kitöltése

Ezek az Egyesült államok 10 legszebb egyetemi kampuszai:

10. Loyola Marymount University

A los engelesi Del Rey Hills magaslatain található Loyola Marymount kampusz egy sziklára épült egyetem, melyről gyönyörű a kilátás a Csendes-óceánra. A kampusz különféle építészeti szépségekkel rendelkezik úgy, mint a Sacred Heart Chapel, amely egy gótikus stílusban, 1955-ban épült kápolna, melynek ablakai élénk színű ólomüvegből készültek és bibliai alakokat ábrázolnak.

9. Wellesley College

Ez a kampusz egy olyannyira nyugodt és természetes helyen található, hogy nehéz elhinni, hogy Boston – mely az ország legnagyobb városai közé tartozik – külterületén járunk. A közismert építész, Frederick Law Olmsted, Jr. tervezte a kampuszt 1921-ben, egyesítve az építészetet a tájképpel , a kiterjedt prérikkel, erdőkkel és a Lake Wabannal, azaz a Waban-tóval.

8. College of William and Mary

Ez a második legidősebb egyetem az országban és ezáltal az építészete közismert. Az épületei grúz és angol-holland stílusjegyeket hordoznak magukban. A kampusz fákkal van körülvéve a Matoaka Lake, azaz a Matoaka-tó partjának mentén.

7. Princeton University

Ez a lista nem lenne teljes a Princetonban található egyetem, név szerint az Ivy League University nélkül. A kollégiumhoz tartozó gótikus stílusú épületeket olyan növények veszik körül, úgy csavarodnak és úgy fordulnak, hogy ők is az építészet részét képezik. Műalkotások és 20. századi épületek (melyek legfőképp Frank Gehry és Rafael Viñoly tervei alapján készültek) elszórtan megtalálhatók a kampusz körül.

6. Pepperdine University

A Malibu közelében található Pepperdine University a tanulók és a látogatók számára is gyönyörű kilátást nyújt az Amerikai Egyesült Államok nyugati partjaira. A romantikus, mediterrán reneszánsz stílusú, piros tetőkre épülő épületek gyönyörű kontrasztot alkotnak a csendes pálmafák díszítésével.

5. Wake Forest University

Kétségkívül ez az egyik legszebb egyetem az országban. A Blue Ridge Mountains hegység lenyűgöző hátterében elfekvő Wake Forest Egyetem gyönyörű épületekkel rendelkezik, melyeket tölgyfák, magnóliák és juharfák vesznek körül. A legszebb látványt a kampusz területén azonban a Reynolda Gardens nyújtja a több hektárnyi erdőivel, sétányaival és az üvegházával.

4. University of Virginia

Az American Institute of Architects (magyarul az Építészek Amerikai Intézete) az University of Virginia kampuszát, azaz a Virginiai Egyetemet “az Egyesült Államok legutóbbi 200 évének büszkesége” jelzővel illette. Thomas Jefferson a kampusz épületeinek megalkotója egyben az egyetem alapítója.

3. University of Colorado

A Rocky Mountains lábainál lévő University of Colorado természetes szépsége az egyetemet körülölelő nemzeti parkok és erdők által nyújtott látványból ered. Az épületei sajátos építészeti stílussal (ami “Tuscan Vernacular Revival”-ként ismert) rendelkeznek. Ez az építészeti stílus Charles Klauder építész kreativitásának köszönhetően látott napvilágot.

2. Elon University

Az Észak-Karolinában található Eleon University a maga módján egy botanikus kert. Az erdejét gyönyörű virágok veszik körül, fokozván a fák élénk zöld színét. Rengeteg kert megtalálható a régmúltat idéző vörös tégla épületek körül.

1. Bryn Mawr College

Bryn Mawr egy kitűnő példa a kollégiumok gótikus stílusú építészetére, mely további számos amerikai egyetemet is jellemez. Festői táját egy gyönyörű kacsa tó és fasorok egészítik ki, melyek tavasszal virágoznak.

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére