Menü bezárása

10 értékes tipp az USA-beli autós utazásokhoz

Utazás autóval az USA-ban

10 értékes tipp arra az esetre, ha autóval fogsz az Egyesült Államokban utazni. Ne feledd, hogy az USA-ba való belépéshez előbb szükséged lesz az ESTA-ra.

Utazás

Utazás

Egy útmutató az Amerikai Egyesült Államokbeli autós utazásokhoz: 10 értékes tipp

Minden USA-beli utazás egyik fő fénypontja a lenyűgöző területeken való áthaladás. Autós utazáskor csodálatos látványban lehet részed, melyeket nem láthatnál repülőgéppel, valamint több lehetőséged van a helyeikkel beszélgetni. Az USA egy nagyon nagy ország, így ahhoz, hogy maximalizáld a látványosságokat a rendelkezésre álló idő alatt, fontos az út precíz megtervezése. Kiemelünk pár dolgot, melyeket érdemes megfontolni, amikor autós utazást tervezel az Egyesült Államokba, íme tehát a 10 értékes tipp:

ESTA utazási engedély beszerzése

1) Válaszd ki az ország egy részét

Készítsd el az az USA-beli úti terved!

Készítsd el az az USA-beli úti terved!

Az Amerikai Egyesült Államok egy hatalmas ország, melyet teljes egészében autóval átutazni értelmetlen: a végén kimerült és / vagy pénztelen leszel. Válaszd ki az ország egy területét, és maradj annál. Például Calfornia könnyedén elvehet 2 hetet az idődből a számos látnivalója miatt, például San Francisco, Los Angeles, San Diego; és lenyűgöző útjai miatt, mint például a Big Sur autópálya. Győződj meg róla, hogy olyan területet választasz, ahol sok az érdekes látnivaló és a vezetési idő realisztikus.

2) Az autópálya melletti hotelek általában olcsóbbak

Hotel

Hotel

Próbálj meg egy autópályai hotelláncban maradni, amikor lehetséges, a kiadásaid csökkentése érdekében. A városi szállodák általában 20%-50%-kal drágábbak, mint az autópálya melletti hotelek. A legtöbb USA-beli város rengeteg parkolóhellyel rendelkezik, így a látnivalók megtekintése nem lesz probléma.

3) Látogass meg helyi falatozókat

Amikor az ország belsejében utazol, érdemes minél többször betérni a helyi falatozókba. Ezek ugyanis regionális specialitásokat szolgálnak fel, mint például, grízt a déli államokban vagy chilit a délnyugati államokban. A falatozók továbbá remek helyszínek a barátságos helyiekkel való beszélgetésre.

4) Tervezd az utad a szezonnak megfelelően

Ne feledd, hogy az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb része rendkívül forró a nyár alatt és sok amerikai választja az autópályát ez idő tájt, így az autópályák nagyon zsúfoltak lehetnek. Szerezd be ESTA engedélyed minél hamarabb, hogy a nagyszerű tavaszi vezetést élvezhesd az Egyesült Államokban. Az ősz és a tavasz a legjobb évszak a vezetésre. A téli hónapok alattomos körülményeket hozhatnak az utakra, például jeget, hóviharokat és rendkívüli hideget.

ESTA dokumentum beszerzése

5) Számolj több költséggel, mint amire számítasz

100 USA dollár

100 USA dollár

Az autós utak drágábbak lehetnek, mint ahogy azt elképzeled. A bérautó díján kívül, ott van az üzemanyag, hotelek és élelmiszerek ára, valamint az egyéb dolgok, mint a útdíjak és szuvenírek, melyek árai gyorsan összeadódnak.

6) Gondold át egy helyi mobiltelefon beszerzését helyi mobilinternettel

Mobiltelefon

Mobiltelefon

A roaming tarifák általában nagyon magasak, főleg adatroaminggal együtt. Minden autós utazás az USA-ban valószínű, hogy egy hétnél tovább fog tartani, így érdemes beszerezni egy helyi tarifacsomagot mobilinternettel, ami lehetővé teszi a GPS, és más webes eszközök használatát, például a hotel és étterem értékelő oldalakét. A legtöbb szolgáltató 4G LTE technológiát kínál, ami nagyon gyors és hatékony adatátvitelt biztosít.

7) Bérelj üzemanyag takarékos autót

A levezetendő távolságok az Egyesült Államokban általában nagyok. Fontos, hogy próbálj olyan kocsit bérelni, aminek jó üzemanyag hatásfoka van, pl. egy hibridet. Elektromos autó nem ajánlott, mert az út során a töltőállomásokat találni nehéz és időigényes. Ne feledd, hogy a dízelautók az Egyesült Államokban nem elterjedtek és nem minden benzinkúton kapható dízel. Általánosságban a benzinárak alacsonyabbak az USA-ban, mint a tengerentúlon az alacsonyabb adók miatt.

8) Tartsd meg a jelenlegi utazási biztosításod

Győződj meg arról, hogy az utazási biztosításod friss és probléma nélkül használható az USA-ban. Az amerikai egészségügyi szektor túlnyomórészt privát és a díjak magasabbak, mint más országokban. Abban a nem valószínű esetben, amikor egy kórházat kell meglátogatnod, fontos, hogy az utazási biztosításodért felelős cégednek közvetlenül ki lehessen számlázni bármely kiadást, amivel találkozol.

9) Látogass meg outlet bevásárlóközpontokat

Az outlet bevásárlóközpontok az Amerikai Egyesült Államokban általában vidéki területeken találhatóak. Érdemes leellenőrzi, hogy az általad tervezett területen van-e ilyen bevásárlóközpont. Ezekben a nagy márkák termékei 30%-70%-al olcsóbban kaphatóak, mint egy normál bevásárlóközpontban. Ha ruhát, elektronikai cikket vagy egyéb dolgokat szeretnél vásárolni az utad során, mindenképpen érdemes meglátogatni egy outlet bevásárlóközpontot.

10) Kövesd a szabályokat!

Ez fontos dolog, amikor Amerikán keresztül vezetsz. A sebességhatárok nagyban eltérnek a különböző államokban, de általánosságban 65 mph és 75 mph (105 km/h – 120 km/h) közt mozognak. A sebességmérő kamerák nem gyakoriak. Ha a rendőrség félreállít az úton, ne vitatkozz velük vagy emeld fel a hangod, mert ez csak ront a helyzeten. A rendőrök általában udvariasak, és bírságot szabnak ki amennyiben gyorshajtás miatt megállítanak. Kérlek, mielőtt elhagynád az USA-t, győződj meg róla, hogy a bírság be van fizetve, hogy elkerüld a további problémákat a későbbi utakon.

Az USA-ban az autós utazások emlékezetes élmények, melyek betekintést adnak az ország szívébe és lelkbe. Sok emblematikus amerikai látványosság, mint például a Grand Canyon, Monument Valley, Route 66, Big Sur vagy Mount Rushmore csak autóval tekinthető meg. Ez a 10 értékes tipp az, amely segít majd téged abban, hogy minél inkább élvezhesd a nyaralásod és még véletlenül se érjen bármiféle kellemetlen meglepetés. Kezdd el tervezni az utad az Egyesült Államokba most, és kérelmezd ESTA vízumod minél hamarabb, hogy elkezdhess utazni, mielőtt a forró és zsúfolt nyár beköszönt.

Utazás autóval az USA-ban

Utazás autóval az USA-ban

Ugrás az ESTA Visa honlap tetejére